Пт, 2024-03-29, 13:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 4 » "АероСвіт" не літає: компанія Коломойського - майже банкрут
14:43
"АероСвіт" не літає: компанія Коломойського - майже банкрут
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Госпсуд Київської області, розглянувши заяву від ПрАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" про банкрутство, почав провадження у справі про банкрутство авіакомпанії. Згідно із текстом ухвали суду, суд постановив ввести процедуру розпорядження майном авіакомпанії і призначити розпорядником майна арбітражного керуючого Леоніда Талана, передає http://novynynauky.com/.

У постанові зазначається, що на 27 грудня 2012 авіакомпанія має заборгованість перед кредиторами в розмірі 4,27 млрд гривень, а згідно із даними балансу на 30 вересня 2012 року загальна балансова вартість активів "АероСвіту" становить 1,467 млрд гривень.

"Враховуючи вищевказане, боржник не має можливості погасити наявну заборгованість перед усіма кредиторами одночасно, а задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника перед іншими кредиторами, у зв'язку з чим останній звернувся до суду із заявою про банкрутство", - йдеться в тексті постанови суду.

Розпорядник також зобов'язаний провести інвентаризацію майна авіакомпанії "АероСвіт" та повідомити суд про її результати.

Розгляд справи у підготовчому засіданні призначено на 23 січня 2013 року на 14.30.

Власники "Донбасаеро" також планують розпочати процедуру банкрутства авіакомпанії. Нагадаємо, авіакомпанії "АероСвіт", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа" об'єднані в альянс "Українська авіаційна група", яка контролюється групою "Приват" Ігоря Коломойського.

У червні 2012 року тодішній міністр інфраструктри Борис Колесніков заявив, що високі ціни і низька якість обслуговування в українських авіакомпаніях викликані надмірною монополізацією ринку.

"Немає достатньої конкуренції. 65% ринку монополізовані ще в попередні роки однією групою. Тому немає справжньої конкуренції. Я думаю, не пізніше вересня цей монополіст відчує конкуренцію. Я не хочу розкривати всі карти, але удар буде дуже суттєвий, і на користь пасажирів", - сказав Колесніков.

При цьому він відзначив украй низьку якість обслуговування.

"Літаки такої компанії, як "АероСвіт", примудряються спізнюватися на добу. Особливо в магістральних польотах", - сказав Колесніков.

Аеропорт "Бориспiль" з 4 сiчня призупиняє обслуговування рейсiв "АероСвiту"

Мiжнародний аеропорт "Бориспiль" у зв'язку з порушенням фiнансової дисциплiни авiакомпанiєю "АероСвiт" (обидва - Київ) припиняє обслуговування рейсiв авiаперевiзника, починаючи з рейсу VV 257 Київ - Копенгаген о 12.50 4 сiчня, повiдомив аеропорт на своїй сторiнцi в соцiальнiй мережi Facebook.

"Нагадаємо, що напередоднi заборгованiсть авiакомпанiї "АероСвiт" перед авiацiйними пiдприємствами, зокрема Росiйської Федерацiї, спричинила скасування рейсiв у низцi росiйських аеропортiв", - iдеться в повiдомленнi летовища.

Аеропорт зазначає, що з метою запобiгання такiй ситуацiї в базовому аеропорту перевiзника керiвництво "Борисполя" вжило невiдкладних заходiв щодо реструктуризацiї боргу зазначеної авiакомпанiї перед державним пiдприємством, а за невиконання умов договору обслуговування "АероСвiт" з 1 листопада 2012 року було переведено на передоплату.

Тим часом "АероСвiт" досi не перерахував коштiв передоплати за найближчi днi, тому обслуговування призупинено до отримання оплати за послуги.

"Аеропорт не хотiв би вдаватися до такого заходу в свята й завдавати незручностей пасажирам, проте дiї авiакомпанiї "АероСвiт" не залишають вибору", - йдеться в повiдомленнi.

Аеропорт "Бориспiль" просить пасажирiв заздалегiдь враховувати факт призупинення рейсiв авiаперевiзника i планувати поїздки з огляду на цю обставину.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1412 | Додав: adminA | Теги: АероСвіт, банкрут, Коломойського
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ