Пт, 2024-04-26, 04:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 4 » "Афганці" розблокують КМДА і Грушевського, якщо звільнять активістів
11:23
"Афганці" розблокують КМДА і Грушевського, якщо звільнять активістів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Ветерани Афганістану та "Правий сектор" у п`ятницю, 31 січня, після виходу закону про амністію, домовилися з головою СБУ Олександром Якименком та першим заступником міністра внутрішніх справ Віктором Дубовиком про звільнення затриманих активістів, пише УНІАН.

Про це заявив представник "афганців" Олег Міхнюк на брифінгу в Українському домі в Києві.

Він повідомив, що на сьогодні звільнено вже 112 затриманих активістів. І, за його словами, ветерани Афганістану та "Правий сектор" розраховують на звільнення ще 116 затриманих активістів до п’ятниці, 7 лютого, після чого вони обіцяють розблокувати КМДА і вул. Грушевського.

"Останнім часом ведеться багато перемовин про введення в дію закону про амністію через те, що політики і політичні сили, які вели перемовини, не переймаються долею тих людей, яких ув'язнено.

Люди, які перебувають на барикадах, довірили нам (афганцям та "Правому сектору") вести ці перемовини. У зв'язку з цим була зроблена заява пана Турчинова, яка збурила людей, бо він не має права робити таких заяв", - наголосив Міхнюк.

Міхнюк додав, що "у п'ятницю був перший раунд перемовин, відбулася наша зустріч з головою СБУ Олександром Якименком та першим заступником міністра внутрішніх справ Віктором Дубовиком, де досягнуто домовленості в першу чергу поставити так званий закон про амністію "з голови на ноги", досягнуто домовленості, що силовики в першу чергу відпускають ув'язнених людей.

Після двох днів з першого туру перемовин звільнено 112 людей, 116 ще залишаються в ув'язненні.

Списки тих, кого утримують в ув'язненні, уточнюються на сьогоднішній день, і сьогодні о 15.00 має відбутися другий тур перемовин, до якого долучаться представники Генеральної прокуратури України".

Також ветеран розповів, що "домовилися про те, що вони передають нам уточнені списки усіх затриманих, які ми звіряємо зі штабами Євромайданів в областях, задля уточнення конкретного числа арештантів. З нашого боку - те, що ми дотримуємося перемир'я".

Афганці очікують, що всіх затриманих буде звільнено, умовно, до п'ятниці, 7 лютого.

Зі слів Міхнюка, у разі, якщо звільнять усіх 228 затриманих активістів, то мітингувальники розблокують вулицю Грушевського та звільнять приміщення КМДА, також надішлють листи до штабів Євромайданів в областях з проханням щодо звільнення адмінбудівль.

Ще один ветеран Афганістану Микола Семеняка, який брав участь в перемовинах, зазначив, що "у влади є бажання, щоб ситуація завершилася мирно. Ті, хто з нами ведуть перемовини, не бажають крові".

Нагадаємо, 29 січня у парламенті фракції ПР та КПУ, а також 11 позафракційних депутатів без обговорення ухвалили закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" (4021-3).

Законом передбачається, що амністія протестувальників можлива лише після того, як будуть звільнені всі адміністративні будівлі та дороги.

Опозиція виступала категорично проти ухвалення даного законопроекту, вимагаючи амністії затриманих активістів без будь-яких умов.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що рух "Правий сектор" не визнає ухваленого Верховною Радою 30 січня закону про амністію і не має наміру залишати свої позиції на вул.Грушевського в центрі Києва, заявив представник руху Дмитро Ярош.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1015 | Додав: adminA | Теги: звільнять активістів, КМДА і Грушевського, афганці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ