Сб, 2024-04-20, 03:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 31 » Акція опозиції в Донецьку: вимагають свобод і гідного життя
20:48
Акція опозиції в Донецьку: вимагають свобод і гідного життя
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Опозиція провела акцію "Вставай, Україно" в Донецьку з перекриття дороги. Про це в п'ятницю повідомляють "Новости Донбасса".

Колона опозиції пройшла на проїжджій частині вулиці Артема в Донецьку, таким чином, перекривши рух автомобілів.

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини" марш від оперного театру до пам'ятника Тарасові Шевченку, очолили лідери опозиції Олег Тягнибок та Арсеній Яценюк.

Люди тримали національні та партійні прапори, плакати "Янукович зрадив Донбас!", "Луганщина проти політичних репресій!", "Конституція України – головний закон", "За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ!", "Україні волю! Юлі Волю!", "За справедливу зарплату!", "Роботу для кожного!", "За достойну пенсію!".

Також у заході брали участь народні депутати Андрій Кожем’якін, Микола Мартиненко, Олександра Кужель, Тетяна Слюз, Арсен Аваков, Михайло Блавацький, Андрій Іллєнко, Андрій Міщенко, Ігор Швайка, Олексій Кайда, Ігор Янків, Руслан Марцінків та інші. Станом на 16:00 у мітингу взяли участь близько 4 тисяч учасників.

"Націоналістам зі східних областей представники ДАІ та міліція перешкоджали дістатися в Донецьк – їх знімали з потягів, перепиняли маршрутки, погорожували перевізникам. Тому націоналісти досі дістаються до місця проведення акції попутним транспортом", - заявили у прес-службі "Свободи".

Раніше опозиція просила місцеву владу організувати перекриття руху, однак, у міськраді відмовили. Перекриття руху опозиція організувала самостійно. Міліція спостерігає за подіями і не втручається в ситуацію. Опозиціонери повідомляють, що місцеві влади перешкодили всім охочим потрапити на мітинг.

"Співробітники ДАІ зупинили на трасі автобус зі 100 активістами-опозиціонерами і забороняють їм рухатися далі на мітинг", - повідомила прес-служба "Батьківщини". Також у партії заявили, що в Будьонівському районі Донецька близько півсотні правоохоронців переодягалися в спортивну форму.

Лідери опозиції виступають прямо з даху мікроавтобуса. Із ними разом стоять заслужені шахтарі України. Перед початком мітингу лідери опозиції та народні депутати поклали квіти до пам’ятника Кобзарю.

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк наголосив журналістам перед початком маршу, що опозиція проводить в Донецьку акцію "Вставай, Україно!", незважаючи на намагання влади завадити акції.

Він наголосив, що опозиція приїхала сюди "з відкритим серцем і щирою душею": "І так само Донецьк нас буде приймати. Тому що Донецьк – це не вотчина Януковича. Донецьк заслуговує на інше життя".

"Янукович найбільше здурив саме Донецьк. У Львові нічого від нього і не чекали, а тут він мав дуже великі очікування донеччан. Але він знищив ці очікування. Тому ми приїхали підтримати Донецьк", - наголосив Яценюк.

Останнім виступав лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок, який назвав українську владу "фашистами" і навів приклад, що в Донецькій області середня тривалість життя складає 67 років, а у Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській - 72. "Вони і є справжні фашисти, бо вони знищують людей", - сказав Тягнибок, передає "Інтерфакс-Україна".

Оголошуючи про закінчення мітингу, лідер парламентської фракції "Батьківщина" Яценюк запропонував учасникам виконати гімн України, однак випадково була включена фонограма пісні "Спят курганы тёмные", яка грала близько 10 секунд, після чого було включено фонограму гімну.

Ніяких провокацій і зіткнень під час мітингу зафіксовано не було. Все пройшло в щільному оточенні міліції, які чергували навіть у прилеглих дворах. Міліція оцінила кількість учасників мітингу в Донецьку у 800 осіб.

У той же час, за повідомленням прес-служби "Свободи", під час акції невідомий провокатор напав на голову секретаріату обласної організації ВО "Свобода" Олексія Погорєлова.

"Бійку між свободівцем і провокатором зупинили націоналісти-учасники акції. Також на місце події прибули міліціонери, що чергували під час мітингу. Правоохоронці затримали нападника. Зараз і провокатор, і Погорєлов дають свідчення у відділенні міліції", - повідомили в політсилі.

Раніше губернатор Донецької області Андрій Шишацький заявив, що жителі Донецької області дадуть відповідь організаторам акції "Вставай, Україно!" Про це він заявив на конференції Донецької обласної організації Партії регіонів. На думку губернатора, проти акції опозиції в Донецьку виступлять так само, як проти фашизму.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 977 | Додав: adminA | Теги: свобод і гідного життя, Акція опозиції в Донецьку
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ