Пт, 2024-04-19, 19:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 10 » Акції IBM піднялися до історичного максимуму
13:00
Акції IBM піднялися до історичного максимуму
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

  Справи корпорації IBM йдуть все краще. За статистичними даними, курс акцій корпорації нещодавно досягнув абсолютного історичного максимуму, перевищивши рівень в 138 доларів.

Трейдери говорять, що причини для зростання акцій є, оскільки на чолі IBM знаходиться керівник, якому довіряють як акціонери компанії, так і ІТ-ринок в цілому. Зараз політику Сема Пальмізано схвалюють більшість галузевих експертів, повідомляє СyberSecurity.ru.

Вперше IBM вийшла на відкритий фондовий ринок в США ще в 1915 році, а наступного року компанія відзначатиме свій 100-річний ювілей.

За підсумками вчорашніх торгів в США паперу IBM виросли на 88%, досягнувши відмітки 138,72 долара. Попередній рекорд на Нью-йоркській фондовій біржі була поставлений в липні 1999 року, коли на хвилі зростання ІТ-компаній курс акцій IBM досяг 137,88 доларів.

Аналітики говорять, що нинішній глава компанії Пальмізано проголосив необхідність концентрації найбільшого світового ІТ-аутсортера на найбільш вигідних з комерційної точки зору рішеннях - програмному забезпеченні, інтернет-сервісах, інформаційних послугах і консалтингу, відходячи від простого постачання устаткування замовникам.

Крім того, він відзначив, що завдяки реалізованій програмі, до 2015 року операційний прибуток компанії повинен буде сягнути 20 доларів на акцію.

Крім того, за останні роки IBM почала проводити активні програми викупу своїх акцій. У 2002 році корпорація викупила папери на 68 млрд доларів, що складає майже 39% паперів компанії.

Зараз же грає IBM на руку і невизначеність в управлінні найближчого конкурента - компанії Hewlett-packard. 6 серпня ця компанія звільнила свого CEO Марка Херда, а ось призначенням на посаду нового глави, екс-лідера SAP Лео Апотекера задоволені далеко не всі.

Компанія IBM як така була утворена 16 червня 1911 року, коли була утворена компанія Computer Tabulating Recording. Фірма випускала широкий асортимент електричного устаткування: ваги, сирорізки, прилади обліку робочого часу, перфораційні машини.

Через складності в управлінні різнорідним бізнесом в травні 1914 року на посаду генерального директора був запрошений Томас Уотсон. Після цього компанія почала спеціалізуватися на створенні великих машин табуляцій. У 1921 році з виходом на канадський ринок і розширенням асортименту продукції, CTR міняє назву на International Business Machines або, скорочено, IBM.

Зараз IBM - транснаціональна корпорація зі штаб-квартирою в США, найбільший світовий виробник обчислювальної техніки і програмного забезпечення.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1153 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ