Сб, 2024-04-27, 03:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 19 » Необхідність закриття справи ЄЕСУ за всіма пунктами захист Тимошенко обґрунтував і пропонує судити Азарова
14:56
Необхідність закриття справи ЄЕСУ за всіма пунктами захист Тимошенко обґрунтував і пропонує судити Азарова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Н

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко вважає, що справа проти екс-прем'єрки має бути закрита за ч.2 ст.6 Кримінально-процесуального кодексу у зв'язку з відсутністю складу злочину.

В ході виступу на попередньому засіданні Київського районного суду міста Харкова він проаналізував всі п'ять епізодів, за якими звинувачується Тимошенко, і підкреслив, що ні по одному з них в матеріалах справи немає доказів провини екс-прем'єрки.

Зокрема, за його словами, що стосується відшкодування ПДВ та проведення взаємозаліків корпорації ЄЕСУ, рішення приймалося Державною податковою службою, а не Тимошенко, яка на той момент була народним депутатом і звільнилася з корпорації ЄЕСУ. "Якщо ПДВ відшкодовувався незаконно - садіть Азарова (тоді голова Державної податкової служби, нині прем'єр Микола Азаров). При чому тут Тимошенко?", - сказав Власенко під оплески в залі суду.

Він зазначив також, що кредитна картка, про використання якої йдеться в обвинувальному висновку, була корпоративною карткою компанії Somolli Enterprises, виданою на ім'я Тимошенко. "Всі операції, які проводилися Юлією Тимошенко, проводилися за прямою вказівкою Somolli Enterprises і у корпорації немає жодного питання щодо використання цих грошей", - підкреслив захисник екс-прем'єра.

Він процитував також свідоцтво колишніх менеджерів корпорації ЄЕСУ, які заперечують, що Тимошенко давала їм які-небудь усні вказівки, що стосуються діяльності корпорації після звільнення з компанії.

Власенко нагадав також про те, що в 2005 році постановою Верховного Суду України була визнана законність закриття справи щодо Тимошенко і низки менеджерів корпорації ЄЕСУ. Постанова про поновлення слідства у справі, на думку захисника екс-прем'єра, була прийнята незаконно. Він підкреслив також, що терміни давності подій, про які йде мова в матеріалах справи, вже давно минули.

Власенко також заявив клопотання, що слід розглянути питання про підсудність справи, так як "місце так званого злочину - Дніпропетровськ, а місце роботи Юлії Тимошенко - Подільський район Києва, так як вона є головною партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина".

Захисник екс-прем'єра також попросив суд винести окрему ухвалу стосовно голови Державної пенітенціарної служби (ДПтС) України і керівника прес-служби ДПтС, які без згоди Тимошенко оприлюднили на офіційному сайті ДПтС її заяву про те, що вона не може бути присутньою на попередньому засіданні суду за станом здоров'я.

Він також процитував висновок німецьких лікарів клініки "Шаріте" про те, що Тимошенко є непрацездатною з вересня 2011 року у неї спостерігається больовий синдром, при чому характер болів такий, що їх не вдається зняти знеболюючими. При цьому, як стверджує Власенко, протягом останніх місяців його підзахисна не отримує жодних медикаментів.

Він зробив заяву, що, в порушення Кримінально-процесуального кодексу, головуючий у справі суддя Київського райсуду Харкова Костянтин Садовський не поставив на початку засідання на обговорення питання про можливість проведення засідання за відсутності Тимошенко. "Вона не буде ховатися за хворобою. Тимошенко готова дати суду свідчення", - підкреслив Власенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: судити Азарова, закриття справи ЄЕСУ, Захист Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ