Пт, 2024-04-26, 14:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 10 » Ахметов найбагатший на всій території СНД.Син президента увійшов до золотої сотні
11:57
Ахметов найбагатший на всій території СНД.Син президента увійшов до золотої сотні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Серед ста найбагатших українців кожний четвертий - виходець з Донецької області і член Партії регіонів. Сумарна вартість активів членів Партії регіонів, які перебувають у першій сотні найбагатших українців, становить 32 млрд дол, що, наприклад, у 10 разів більше від сумарного статку членів БЮТ, які входять до сотні. Як повідомив сьогодні на прес-конференції головний редактор журналу "Корреспондент" Віталій Сич, такі результати щорічного рейтингу ста найбагатших людей України "Золота сотня", який публікує це видання.

- Колесніченко назвав рейтинг найбагатших українців маніпулюванням і "заказухою"

"Ніколи ще жодна політична сила в Україні не була настільки багатшою за інших", - зазначив головний редактор "Корреспондента", передає Корреспондент.net.

Зокрема, найбагатшим українцем є член Партії регіонів Рінат Ахметов, вартість активів якого, відповідно до даних рейтингу, за минулий рік зросла з 17,8 млрд дол до 25,6 млрд дол. Таким чином, як зазначають автори рейтингу, Ахметов став найбагатшим бізнесменом не лише в Україні, а й на всій території СНД. Наприклад, статки найбагатшої людини Росії Володимира Лісіна оцінюються в 24 млрд дол.

Найбільші темпи росту бізнесу за минулий рік продемонстрував Дмитро Фірташ, а олігархи з БЮТ зазнали багатомільйонних збитків. За минулий рік бізнес-імперія Фірташа подорожчала на 540%.

На друге місце в списку вперше піднявся Геннадій Боголюбов зі статками 6,6 млрд дол, потіснивши свого партнера по бізнесу Ігоря Коломойського (6,2 млрд).

Сумарні активи 100 найбагатших українців становлять 83 млрд дол, що дорівнює 61% ВВП країни.

З 100 бізнесменів 42 інвестують в сільське господарство і харчову промисловість. Найуспішніші з них стрімко богатіють. Юрій Косюк (№ 11 у списку) на початку 2010 року орав на 180 тис га, в кінці того ж року - вже на 280 тис га.

"Головна відмінність 2011 року полягає в тому, що підприємствам компанії доведеться обробляти рекордні для них обсяги угідь", - заявив мільярдер.

Рік був нерівнозначним для членів рейтингу. 73 наростили свої капітали, двоє зберегли їх. Решта здулися. Рейтинг також продемонстрував і найбільш тривожний тренд часу, а саме монополізацію економіки. У рідкій країні можна знайти таку концентрацію капіталу в руках кількох людей. Вся важка промисловість багатомільйонної держави тепер перебуває в руках чотирьох-п'яти бізнесменів.

Практично половина всього капіталу рейтингу (39,5 млрд дол) належить двом фінансово-промисловим групам - СКМ (власник Ахметов) і Приват (власники Боголюбов, Ігор Коломойський і Олексій Мартинов, № 9 у списку з 1,52 млрд дол).

Варто тако зазначити, що старший син президента України Олександр Янукович увійшов до сотні найбагатших людей України. За інформацією Сича, на сьогодні статок Януковича оцінюється в 130 млн дол. Відповідно до оприлюдненої на прес-конференції інформації, старшому синові Януковича належить корпорація "Мако", яка веде будівельний бізнес на сході та півдні країни. Йдеться про 17-поверховий бізнес-центр "Столичний" в центрі Донецька і готельний комплекс у Балаклавській бухті.

Також, як зазначив Сич, на початку травня Янукович офіційно оформив на себе 100% акцій Всеукраїнського банку Розвитку (ВБР). З початку року фінустанова двічі збільшувала статутний капітал, у результаті лише за чотири місяці він зріс зі 100 млн грн до 310 млн грн. У "Корреспонденті" також вважають, що бізнес старшого сина президента України має всі передумови до свого подальшого розширення в майбутньому.

Зазначимо, що минулого року найбагатшою людиною України у рейтингу ТОП-100 "Золота сотня" журналу "Кореспондент" також став народний депутат Партії регіонів, бізнесмен Ахметов (його статок тоді становив 17,8 млрд дол).

Друге і третє місця тоді посіли бізнесмени Коломойський (6,5 млрд дол) і Боголюбов (6,3 млрд дол), на четвертому місці тоді опинився Віктор Пінчук (3,1 млрд дол).

Зазначимо, що незважаючи на те, що Ахметов є найбагатшим українцем, його рівень доходів за минулий рік не є найвищим. Так, дохід Ахметова в 2010 році склав 34,2 млн грн, що майже в 2 рази менше, ніж у депутата від "Нашої України" Олександра Третьякова.

Правда, Ахметов володіє двома квартирами загальною площею 1 242,1 кв м і гаражем 60,8 кв м, чого немає в його колеги-"нашоукраїнця". Також Ахметов нещодавно придбав найдорожчий пентхаус у Великій Британії за 136 мільйонів фунтів.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1176 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ