Сб, 2024-04-20, 11:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Липень » 11 » Ахметов вже закриває шахти
21:30
Ахметов вже закриває шахти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 "Суспільно-політична ситуація в області стабільно напружена", - йдеться у даних Департаменту з питань внутрішньої політики Донецької обласної державної адміністрації (ОДА) станом на 15.00 п'ятниці, 11 липня 2014 року, поширених прес-службою відомства.

У Дзержинську почалися бойові дії. Відбвається обстріл міста з важкої артилерії. Робота підприємств переведена на аварійний режим. Гірників виводять на поверхню.

У Донецьку бойовики "ДНР" обстрілювали позиції українських силовиків в аеропорту. Бійцями ВСУ штурм був відбитий. У зв'язку з тим, що 5-ти кілометрова зона навколо аеропорту залишається небезпечною, обмежено рух міського транспорту у цьому районі.

В Артемівському районі (Сіверськ), за даними РНБО, підрозділи АТО створили нову мережу блокпостів, змусивши бойовиків "ДНР" тікати з міста. В даний час над будівлею міськвиконкому піднято прапор України.

У Шахтарському районі тривають бойові дії в прикордонній зоні. За результатом домовленостей створено коридор для евакуації жителів Дмитрівки і Степанівки. Громадян вивозять у довколишні міста, літніх людей з райцентру - до Донецька.

На звільненій від ополченців території проводиться системна робота з відновлення правопорядку і життєдіяльності населених пунктів.

У Маріуполі бійцями спецбатальйону "Азов" на ринку, що належить родичці екс-президента Віктора Януковича, виявлено арсенал зброї, георгіївські стрічки, прапори "ДНР" і РФ, а також фальшиві гривневі купюри.

У Краматорську відновлено рух приміських поїздів, залишається проблемним водопостачання.

У Слов'янському районі відновлено перерахування пенсій та соцдопомоги на електронні рахунки.

Розуміючи своє безсилля у відкритому бою з силами АТО, ополченці розміщують бойові позиції в густонаселених районах. У Сніжному, за даними РНБО, біля магазину "Фуршет" і будівлі Управління ПФУ облаштовані позиції для БТРів, а також складські приміщення зі зброєю та "комендатура". На території міського військкомату представники "ДНР" створили базу, де знаходяться гармати і вантажівки. На території церкви та пожежної частини розташовані мінометні розрахунки.

Бойові дії в регіоні призводять до порушення системи його життєзабезпечення.

У Мар'їнському районі (Галицинівка, Карлівка, Долинівка, Лесівка) відсутнє електропостачання.

У Шахтарському районі через стрілянину немає можливості відновити пошкоджене електропостачання Дмитрівки і Степанівки.

Тривають терористичні дії, спрямовані на руйнування інфраструктури регіону.

У Горлівці в 650 метрах від залізничної станції Майорська, на ділянці дороги Т-05-16 був підірваний автомобільний міст, що з'єднує Горлівку і Дзержинськ. Уламки конструкції моста впали на залізничні колії перегону станцій "Микитівка - Диліївка".

Перебої з водопостачанням або його повна відсутність у населених пунктах залишається однією з гострих проблем регіону.

Фахівці КП "Компанія" Вода Донбасу "провели обстеження об'єктів насосних станцій першого та другого підйомів каналу Сіверський Донець-Донбас і виявили пошкодження, над усуненням яких працюють відповідні фахівці. Електропостачання поки відсутня. Його відновлення буде вироблено після перепідключення Слов'янська до Артемівським лініях.

Найбільші проблеми з водою на даний момент:

- В Дружківці і Костянтинівці, де організовано підвезення води;

- В Селідово (а також в територіально підлеглих містах Гірнику, Українську) і Новогродівці. Водопостачання, частково відновлене напередодні, знову припинилося: в результаті бойових дій пробитий водовід на ділянці, що перебуває між зонами контролю ополченців і ВСУ. Ремонтні роботи на даний момент не проводяться;

- У Волноваському районі. Через відсутність резервного водосховища вода відсутня повністю;

- В Мар'їнському районі. Подача води здійснюється з перебоями. У Павлівці вона відсутня. У складних умовах представники органів влади проводять роботу з підтримки системи життєзабезпечення територій, в тому числі, які постраждали внаслідок бойових дій.

У Мар'їнському районі (Курахово) голова облдержадміністрації Сергій Тарута під час наради з керівництвом місцевих органів влади та силових структур обговорив питання охорони правопорядку та взаємодії з військовими, що базуються на даній території. Він висловив невдоволення викраденням Курахівського міського голови в той час, як місто знаходиться під контролем української армії та батальйону територіальної оборони "Дніпро". Також Тарута виступив за створення місцевих батальйонів з числа жителів міст і районів області. Аналогічний захід за участю голови ОДА відбулося в Красноармійську та Добропілля, де він зустрівся з керівництвом міста, району, правоохоронних органів і військкомату.

У Амвросіївському районі голова райдержадміністрації зустрівся з військовослужбовцями, дислокованими на території району, з питання протипожежної безпеки.

У Мар'їнському районі в.о. голови райдержадміністрації обговорила з керівниками банків питання роботи фінустанов. У районі не працюють відділення Правексбанку і ПриватБанку.

У Карлівці не виплачено пенсії. У регіоні не припиняється робота місцевих органів влади з надання допомоги громадянам, що знаходяться в зоні проведення бойових дій і покидають територію АТО.

У Красноармійську перебувають близько 200 переселенців. Даній категорії громадян надано житло, оформляється соцдопомогу, відновлюється нарахування пенсій. Дітей влаштовують у дошкільні заклади, а дорослим допомагають знайти роботу. Жителі міста, підприємці, благодійні фонди, підприємства підтримують їх продуктами харчування, одягом, засобами гігієни. Над сім'ями беруть шефство.

У Шахтарську розселені 26 жителів Степанівки і Дмитрівки Шахтарського району, виїхавши під час дії коридору для мирного населення.

У Новоазовському районі в даний час знаходиться більше 1,1 тисяч переселенців. Місцеві органи влади проводять роботу з надання соціальної допомоги даній категорії громадян. Триває оформлення документів на надання їм матеріальної допомоги від обласної ради.

Свій внесок у миротворчу діяльність продовжують вносити представники громадськості та церкви.

У Донецьку і області громадські організації та об'єднання жінок звернулися до всіх донеччанам з проханням взяти участь у молитвах за мир, які щодня проходитимуть до встановлення миру.

У Дебальцевому парафіяни Свято-Олександро-Невського храму (більше 100 осіб) пройшли хресним ходом вулицями міста з плакатами "За мир в Україні, Донбасі і місті".

З метою стабілізації ситуації на територіях, звільнених від ополченців, президентом України здійснені нові кадрові призначення. Відповідно до його розпорядженням командир батальйону "Артемівськ" Костянтин Матейченко став главою Артемівської районної державної адміністрації. Також тимчасово виконуючим обов'язки голови Слов'янської РДА Петро Порошенко призначив начальника Горлівського міського управління Головного управління МВС України в Донецькій області, полковника міліції Андрія Крищенка.

Напруженою на сьогоднішній день залишається ситуація в Артемівську, Горлівці, Донецьку, Дзержинську, Сніжному, Харцизьку, Мар'їнському, Шахтарському районах, по-суті повністю контрольованих бойовиками.

Бойовики навмисно знищують інфраструктуру на Донбасі - РНБО

Члени незаконних збройних формувань (НЗФ) навмисно знищують інфраструктуру Донбасу, заявив 11 липня спікер Інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, біля станції Оленівка Докучаєвського району Донецької області 11 липня бойовики підірвали залізничні шляхи, які ведуть до флюсо-доломітного комбінату. Біля станції Мандрикіне Донецької залізниці вони розбирають залізничні колії і вивозять їх в невідомому напрямку.

Крім того, приблизно о 10 годині ранку бойовики навмисно обірвали кабель волоконно-оптичного зв'язку на ділянці Костянтинівка-Дзержинськ. Без зв'язку залишилися жителі Краматорська, Слов'янська, Дружківки, Красного Лиману та Святогірська Донецької області.

У центрі Дзержинська бойовики пошкодили систему електроживлення та залишили жителів без мобільного зв'язку.

Для безкоштовного виїзду населення із зони бойових дій створено три транзитних коридори - Мініфраструктури

Три транзитних коридору з державними пунктами в містах Красноармійськ (Донецька область) Сватове (Луганська область) і Барвінкове (Харківська обасть) створені для безкоштовного виїзду населення із зони проведення АТО.

"Із зони АТО можна виїхати безкоштовно. Нам координаційний штаб надає замовлення і ми подаємо для перевезення людей необхідну кількість вагонів. Розумію, що, може, десь є спекуляції, тому прошу одразу повідомляти про такі випадки до міністерства - ми будемо оперативно реагувати" , - повідомив глава Міністерства інфраструктури України Максим Бурбак, інформує 11 липня прес-служба відомства в п'ятницю.

Він також нагадав про роботу урядової телефонної лінії.

"Там відразу ж нададуть інформацію щодо того, куди, як і де людина може виїхати, де вона може зупинитися, і де вона може знайти будь-яку інформацію", - сказав міністр.

Бурбак також підкреслив, що до відновлення життєдіяльності на звільнених територіях повинні долучатися й місцеві жителі.

"Треба підтримати заклик прем'єр-міністра Арсенія Яценюка: щоб люди поверталися на свої місця і долучалися до відновлення своїх міст", - підкреслив Бурбак.

Через загибель людей ДТЕК зупинила роботу чотирьох шахт в Луганській області

ДТЕК Ріната Ахметова зупиняє роботу чотирьох шахт і двох збагачувальних фабрик у зв'язку із загибеллю шахтарів і бойовими діями в Луганській області. Про це 11 липня повідомила прес-служба компанії.

"Керівництво компанії 10 липня прийняло рішення повністю зупинити роботи з видобутку і проходки 4 шахт в Луганській області (шахти Червоний партизан, № 1-2 Ровеньківська, Луганська, № 71 Індустрія) і двох гірничо-збагачувальних фабрик - Червонопартизанської і Ровеньківської щоб уникнути подальших можливих жертв серед співробітників. На цих підприємствах працювало понад 4,5 тисяч осіб ", - заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Прес-служба нагадує, що 10 липня близько 17:40 біля колишньої шахти Молдавська автобус, що перевозив гірників ДТЕК ШУ Червонопартизанське, потрапив під мінометно-артиллеристский обстріл. В результаті попадання міни загинули чотири людини, 16 отримали поранення, серед постраждалих є жінки. Також постраждали й жителі міста Червонопартизанськ. Того ж дня в ДТЕК ШУ Ровеньківське в результаті авіанальоту постраждав ще один співробітник.

Автобус шахти Червоний партизан (ДТЕК ШУ Червонопартизанське) віз гірників на зміну і на трасі потрапив під обстріл: загинули чотири людини, 16 поранені, серед постраждалих є жінки. У ДТЕК ШУ Червонопартизанське була негайно проведена евакуація шахтарів, які перебувають під землею. Керівництво шахтоуправління прийняло рішення скасувати спуски гірників під землю, робота з видобутку вугілля на шахтоплощадці буде зупинена через ризик для життя шахтарів, повідомили в компанії. Підприємство переведено у режим підтримки життєзабезпечення.

Цього ж дня о 15:12 бульдозерист автобази ДТЕК Ровенькиантрацит отримав поранення в результаті авіанальоту. Снаряд потрапив в породний відвал ДТЕК ШУ Ровеньківське, де в той момент трудився працівник. У бульдозериста пошкоджена стопа.

За відсутність на робочому місці в зоні АТО не звільнятимуть - Мінсоцполітики

Працівники підприємств та установ у зоні АТО, що не мають можливості виходу на своє робоче місце у зв'язку з загрозою їх життю і здоров'ю, не можуть бути звільнені відповідно до пункту 4 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України на підставі "прогул". Про це 11 липня заявили у Міністерстві соціальної політики України, повідомляє прес-служба міністерства.

"Це обумовлено необхідністю збереження життя і здоров'я таких працівників і членів їх сімей і вважається як відсутність на роботі з поважної причини", - повідомили в профільному відомстві, підкресливши, що за такими працівниками зберігається робоче місце і посада.

У Мінсоцполітики також рекомендують роботодавцям при необхідності давати працівникам на їх прохання платні відпустки, відпустки без збереження заробітної плати, які надаються працівникам в обов'язковому порядку, і такі ж відпустки, які надаються за згодою сторін відповідно до чинного законодавства.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1017 | Додав: admin | Теги: ахметов закриває шахти
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ