Пт, 2024-04-19, 16:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 6 » Активісти "податкового Майдану" вимагають звільнення Могильова і керівництва столичної прокуратури
13:27
Активісти "податкового Майдану" вимагають звільнення Могильова і керівництва столичної прокуратури
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Слідство не повідомляло звинуваченим у пошкодженні плитки на Майдані Незалежності про передання справи до суду. Прокуратура повідомила, що цю справу було передано до суду 1 квітня, зазначає прес-служба Коаліції учасників Помаранчевої революції (КУПР).

"Ще 31 березня проводилися слідчі дії... Тож до прокуратури справа могла потрапити лише 1 квітня. А в обід її передали до суду", - йдеться у повідомленні. "Отже, протягом двох-трьох годин прокуратура "уважно вивчила" 10 томів кримінальної справи", - зазначили у організації.

КУПР заявила, що "слідство стосовно учасників грубо сфабрикованої справи про "пошкодження плитки на Майдані" було проведено з порушеннями всіх норм закону, дії ГУ МВС в Києві та прокуратури Києва є незаконними, а їхні висновки очевидно сфальсифікованими".

Організація вимагає "негайного звільнення з органів МВС та притягнення до кримінальної відповідальності слідчого Сеперовича, який винен у зумисній фальсифікації справи проти лідерів підприємницького Майдану".

Також КУПР вимагає негайного звільнення керівництва столичної прокуратури, відставки міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова і притягнення їх до кримінальної відповідальності за "зумисну фальсифікацію справ проти лідерів підприємницького Майдану".

"У разі невиконання наших вимог ми залишаємо за собою право ініціювати дієві заходи, зокрема безстрокові акції протесту на захист Конституції", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, що проти активістів акцій протесту проти Податкового кодексу було порушено декілька справ. Зокрема, після демонтування наметового містечка на Майдані Незалежності в Києві, міліція порушила кримінальну справу за фактом умисного пошкодження майна під час встановлення наметів підприємців. Повідомлялося, що після того, як було демонтовано наметове містечко, виявилося, що покриття біля стели сильно пошкоджено через те, що учасники акції, встановлюючи намети, забивали кілки.

Пізніше стало відомо, що під слідством перебувають 8 активістів "податкового Майдану".

3 березня столична міліція висунула звинувачення голові правління Коаліції учасників Помаранчевої революції Сергієві Мельниченку. Йому інкримінується створення злочинної групи, яка під час акцій протесту підприємців наприкінці минулого року завдала збитків державі в розмірі понад 200 тисяч грн.

У той же час іншого активіста "податкового Майдану" Ігоря Гаркавенка апеляційний суд Києва 3 березня своїм рішенням звільнив з-під варти на підписку про невиїзд. За три дні до суду Гаркавенко оголосив голодування, мотивуючи це тим, що втратив будь-яку надію на справедливий суд.

Самі активісти, їхні адвокати, громадські діячі і представники опозиційних сил вважають справи проти учасників "податкового Майдану" політичними переслідуваннями.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 896 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ