Вт, 2024-03-19, 06:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 27 » Активісти штурмували ОДА на Сході, є поранені
09:50
Активісти штурмували ОДА на Сході, є поранені
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У Запоріжжі почався штурм Запорізької обласної державної адміністрації, повідомляє "Українська правда".

03.00. Олена Лукаш у виступі на телеканалі "Інтер" повідомила, що якщо протягом півгодини протестувальники не звільнять будівлю Мін'юсту, то вона вимагатиме від РНБО негайного введення надзвичайного стану.

01.30. Активісти "Спiльної справи" відмовилися звільнити будівлю Міністерства юстиції на вулиці Городецького в Києві на прохання лідера партії "Український демократичний альянс за реформи (УДАР)" Віталія Кличка.

Кличко зазначив, що продовжить переговори з лідерами "Спiльної Справи" для звільнення будівлі, повідомляють "Українські новини".

У свою чергу, активіст організації Олександр Данилюк зазначив, що "Спiльна Справа" не збирається звільняти Мін'юст, оскільки в ньому зберігається багато важливих документів.

Він пообіцяв вільний доступ на роботу співробітникам міністерства.

01.00. Біля будівлі Мін'юсту, який в ніч на понеділок захопили активісти "Спільної справи", виросли 2-метрові барикади, передає кореспондент УНН.

Наразі на Городецького, 13 перебуває майже 300 активістів, які набивають мішки снігом та будують барикади. Місцями укріплення сягло вже 2-метрової висоти.

22.50. Активісти "Спільної справи" захопила Міністерство юстиції, яке знаходиться у Києві на вулиці Городецького,13.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив лідер "Спільної справи" Олександр Данилюк.

"Зайняте Міністерство юстиції на Городецького 13. Необхідно підкріплення для будівництва барикади. Всі, хто мають таку можливість, підтягуйтесь", - зазначив він.

Біля будівлі на Городецького, 13 активісти збираються звести барикади.

Під час штурму ніхто не постраждав. У холі будинку зараз вибита частина вікон, розмотаний пожежний шланг та підлога залита водою.

Активісти заявляють, що в приміщенні буде перебувати кілька сотень людей.

21.30. Правоохоронці розігнали протестувальників біля будівлі Запорізької облдержадміністрації, повідомляє Еспрессо.ТВ.

Згідно з інформацією, протягом останньої години з будівлі ОДА вибігли співробітники "Беркута" і почали розганяти людей, багато були затримані.

За інформацією телеканалу, в даний час міліція патрулює сусідні райони, куди могли втекти активісти.

"Відбулася" зачистка ". Люди розбіглися по районах, міліція продовжує їх виловлювати", - повідомив журналіст каналу.

20.00. На запорізькому Євромайдані - близько 1000 осіб. По периметру площі активісти розклали вже 7 багать. Присутнім на площі пропонують гарячий чай, бутерброди і медикаменти, повідомляє zp.comments.ua.

Також оголошено збір коштів для постраждалих в результаті сутичок в ОДА.

Крім того активісти знесли на площу покришки, але їх поки не підпалюють і не планують цього робити.

18.10. У сутичці під Дніпропетровською ОДА між пікетниками, співробітниками МВС і "тітушками" є поранені. За даним фактом міліція відкрила провадження за ст.2 ст.342 КК України. Також відкрито кримінальне провадження по ст.348 КК України стосовно місцевого жителя 1999 року народження, який неподалік від ОДА поранив ножем двох працівників міліції. Обох госпіталізовано. Нападника затримано, вирішується питання про взяття його під варту.

17.30. Щоб не замерзнути (температура повітря на табло Запорізького Головпоштампту, розташованого по сусідству з будівлею Запорізької ОДА - 12 градусів морозу), учасники Майдану почали розпалювати на площі перед будівлею Запорізької ОДА багаття з ялинок, передає УНІАН.

Правоохоронці, яких, згідно з даними офіційного сайту ГУ МВС України в Запорізькій області, для забезпечення правопорядку під час акції залучено 584 особи, діям учасників запорізького Майдану поки не перешкоджають.

16.50. У Запоріжжі з осколковими пораненнями госпіталізовано 3 учасників штурму облдержадміністрації.

"Кілька хвилин тому ми "швидкою" відправили до лікарні трьох постраждалих. Люди отримали осколкові поранення середнього ступеня тяжкості. Від скла, що розбилося в будівлі ОДА або від вибухових пакетів, які на мітингувальників кидали з другого поверху будівлі ОГА, сказати важко", - повідомив співорганізатор запорізького Євромайдана - керівник громадської організації "Українська справа" і член президії Запорізької організації ВО "Майдан" Ігор Артюшенко.

16.20. В Одесі спроба штурму будівлі Одеської ОДА натрапила на сильний опір місцевих прихильників Партії регіонів. Побачивши, скільки народу зібралося захищати облдержадміністрацію, опозиціонери розвернулися і організовано відступили.

15.35. СУ ГУМВС України у Запорізькій області відкрило кримінальне провадження за фактом спроби захоплення будівлі Запорізької ОДА, передає УНІАН. За даними прокуратури, за подібні незаконні дії за статтею 341 КК України передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

15.30. Після переговорів керівництва міліції з опозиційними депутатами, жителям Сум було дозволено заходити на перший поверх будівлі облради та облдержадміністрації.

15:00. У Сумах активісти Євромайдана "окупували" облраду і барикадують входи в облдержадміністрації. Протестувальники активно зносять мішки зі снігом, які збирають тут же, на площі перед ОДА, в усі входи в адміністрації і мерії, щоб не допустити проходу туди депутатів у понеділок, 27 січня.

14.55, 26 січня. На двохтисячний мітинг Народного Віче під Дніпропетровською ОДА напали невідомі з димовими шашками і палицями. Близько 200 молодих людей спортивної зовнішності з жовтими пов'язками на рукавах і з палицями почали закидати пікетників димовими шашками.

"Тітушки" забарикадувались в будівлі облдержадміністрації. Присутні активісти скандують "Тітушок з ОДА!".

Вся Дніпропетровська обладміністрація взята у щільне кільце. Близько 10 міліціонерів вишикувалися черепахою біля входу в ОДА. Люди намагаються пробитися в будівлю.

Опозиціонери пішли на переговори до ОДА.

14:45. Під час штурму Запорізької ОДА було поранено п'ять осіб, повідомляє у Facebook очевидець, журналіст Юрій Гудименко.

"Я допомагав відносити в швидку двох. Люди збираються для другого штурму. "Тітушок" запускають у будинок із заднього входу. Від наших питань відмовчуються. "Тітушки", які стояли через дорогу, моментально згорнули прапори і розсмокталися. Частина з них, дорослі і п'яні, з георгіївськими стрічками з міліцією на задньому вході в ОДА", - зазначив активіст.

14:30. Площа перед ОДА заповнена людьми. На сходах біля входу - представники УДАРу, ативісти, міліція. Люди скандують "Банду геть!" та "Вставай, Запоріжжя!", "Україна! Україна!". Наразі натовп співає гімн України.

14:00, активісти Майдану почали штурм Запорізької ОДА. На площі під ОДА - близько 10 тисяч людей. Атакуючі закидають міліцію камінням, а силовики застосовують світло-шумові й газові гранати.

13:00, 26 січня. У Запоріжжі активісти Євромайдану збираються під облдержадміністрацією, наразі на площі під будівлею – близько 6 тисяч активістів.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомив очевидець, журналіст Юрій Гудименко.

За його даними, міліції під ОДА – близько 500 осіб.

"Будівля оточена міліцією зі щитами, у повному обмундируванні. Напруга дика", - зазначив Гудименко.

Коли люди підходять ближче до оточення, силовики піднімають щити, тримають напоготові кийки та газові балончики. На стоянці ОДА чергує пожежна бригада і стоїть автозак.

""Тітушки" – близько 200 - повільно але впевнено розходяться, їм тут нічого не світить, окрім шкоди для здоров'я", - зазначив він.

Також на площі під ОДА присутні близько сотні робітників, яких влада "зігнала у добровільно-примусовому порядку захищати "оплот" (ОДА) від штурму".

Навпроти з георгіївськими прапорами стоять кількадесят антимайданівців.

Між "тітушками" і майданівцями ледь не сталась сутичка, ситуацію розрядили міліціонери. Після цього між активістами і прорегіональними силами вклинилися "Ультрас", готові у разі провокацій організувати захист Майдану.

Організатори мітингу заявляють, що під ОДА залишаються до ранку.

"Якщо Олександр Пеклушенко (губернатор) не зніме з себе повноваження - ми всі разом підемо до нього "на прийом"", - заявили активісти.

Група переговірників пішла до Пеклушенка з вимогами, щоб він зняв з себе повноваження і порвав партквиток.

У будівлю не впустили багатьох журналістів, пройти вдалося в основному провладним ЗМІ.

У свою чергу сам Пеклушенко прокоментував вимоги мітингувальників так: "Тільки боягузи і зрадники здатні на це у такий час".

Також Пеклушенко заявив мітингувальникам, що він з Партією регіонів "жив і готовий з нею померти". І йти у відставку і виходити з Партії регіонів він не має наміру.

У будівлі ОДА та поруч - масове скупчення "тітушок", а командує ними, нібито, один із заступників губернатора.

12.50, 26 січня. У Донецьку біля пам'ятника Шевченку о 12.00 зібралося близько 300 "афганців" на підтримку президента та уряду, мета якого - захист будівлі Донецької ОДА від захоплення. Прийшли невідомі з бейсбольними бітами і напали на одного з чоловіків, розбивши йому голову. Другого чоловіка вдарили ногою в голову.

Журналісти виявили автобус на якому прибули невідомі молоді люди з битами. Всього в Донецьку постраждали четверо.

Станом на 15:30 26 січня у 11 областях відбулося захоплення будівель облдержадміністрацій, повідомляє LB.ua з посиланням на Inspired.

Серед захоплених областей: Львівська, Волинська, Рівненська, Тернопільська, Івано-Франківська, Чернівецька, Хмельницька, Житомирська, Вінницька, Чернігівська та Полтавська області. Також у них визнали Народну Раду, створену в Києві.

У 5 областях відбулися спроби штурму держустанов - це Херсонська, Запорізька, Черкаська, Сумська та Дніпропетровська області. У 4 областях спостерігаються масові протести - Одеська, Миколаївська, Кіровоградська та Закарпатська області.

Спокійними регіонами залишаються АР Крим, Донецька, Харківська та Луганські області.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1019 | Додав: adminA | Теги: поранені, активісти штурмували ОДА, на Сході
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ