Пт, 2024-04-26, 02:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 16 » Активно розкуповують автомобілі українці. Продажі зросли на чверть
15:48
Активно розкуповують автомобілі українці. Продажі зросли на чверть
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/
У червні на території України було здійснено 28,5 тис первинних реєстрацій автотранспортних засобів, що на 25% більше за аналогічний показник минулого року.

Легкових автомобілів було зареєстровано 19,7 тис авто, або на 20% більше червневого показника 2011 року. Ринок комерційних автомобілів збільшився на 40% і досяг позначки 8,5 тис одиниць. Продажі автобусів, в порівнянні з торішнім показником, впали на 1% і становили 351 одиницю. Про це повідомляє прес-служба асоціації "Укравтопром", передає "Дело".

Зазначимо, що протягом першого півріччя всі дивізіони автомобільного ринку України демонструють значне зростання порівняно з попереднім роком, за винятком червневої ситуації в автобусному сегменті.

У результаті, кількість первинних реєстрацій автотранспортних засобів за підсумками першого півріччя збільшилася на 31%, досягнувши позначки 163,6 тис автомобілів і автобусів.

Ринок легкових автомобілів, за перші шість місяців збільшився на 23%, продажі комерційних автомобілів зросли на 55%, а автобусів на 26%.

Частка нового транспорту в первинних реєстраціях легкових автомобілів сягнула 98%, в сегменті комерційних автомобілів 21%, а в частині автобусів - 65%.

У повідомленні також наголошується, що червневі обсяги первинних реєстрацій нових легкових автомобілів і автобусів дещо порушили тренд, що сформувався торік. Причому якщо в сфері продажів нових легкових автомобілів спад продажів щодо травня становив лише 5%, то у випадку з автобусами падіння досягло 38%.

У червні лідерську позицію на ринку нових легкових автомобілів зберегла за собою корейська марка Hyundai з зареєстрованим обсягом продажів - 1,8 тис авто. На друге місце несподівано вирвався японський бренд Toyota, який до цього посідав 6-ту позицію. Кількість первинних реєстрацій цього бренду в червні перевищила 1,6 тис авто. Третє місце зберіг за собою український бренд - ЗАЗ з результатом 1,6 тис авто. Четверта сходинка рейтингу дісталася російській марці ВАЗ.

Кількість первинних реєстрацій нових автомобілів марки ВАЗ у звітному місяці становила 1,5 тис. од. Замикає ТОП-5 червневого рейтингу нових легкових авто - Volkswagen з показником 1,4 тис автомобіля.

У комерційному сегменті ринку нових автотранспортних засобів лідерство утримує російська марка ГАЗ.

На ринку нових автобусів традиційно лідирує продукція Бориспільського автозаводу. Червневий показник БАЗа - 62 автобуси.

Як повідомлялось, українські автолюбителі, які можуть дозволити собі витрачати на купівлю нового залізного коня кругленьку суму, стали менш охоче зупиняти свій вибір на японських преміум-брендах. За останніми підсумками, підбитими аналітичним агентством "AutoConsulting", продажі автомобілів марки Lexus зросли в останньому місяці, але загалом і далі нестримно скорочуються.

Зовсім інша картина спостерігається у великої німецької преміум-трійки: Audi, Mercedes-Benz і BMW. За результатами червня, Audi випередила Mercedes-Benz лише на один автомобіль, третє місце дісталося баварським моторам. Також на 20% зросли продажі Volvo.

Зазначимо, у рейтингу автомобілів, які українці найчастіше шукають в Інтернеті, на першому місці опинилася німецька марка Volkswagen. Так, з початку весни автомобілі, випущені під цією маркою, українці шукали понад 2,1 млн разів. На другому і третьому місці - марки Mercedes (1,9 млн запитів) і ВАЗ (1,8 млн). BMW посів 4-те місце, п'яте - Audi.

Додамо, що за перше півріччя 2012 року виробництво легковиків в Україні скоротилося на 17%. Всього було випущено 37,5 тисячі одиниць, повідомили у Держстаті. При цьому населення стало більше купувати новітніший імпорт.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1144 | Додав: adminA | Теги: автомобілі, українці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ