Пт, 2024-04-19, 16:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 5 » Америка готується до повернення Путіна
18:01
Америка готується до повернення Путіна
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Слово "перезавантаження" Путін ніколи не вживав і щиро не довіряє Америці, зауважують спостерігачі, а ціни на нафту дозволяють йому вставляти палиці в колеса її зовнішньополітичних ініціатив. При цьому США зашкодять своєму бізнесові, якщо не скасують поправку Джексона-Веніка: вступ Росії до СОТ - "епохальний крок" для економіки, що розвивається, і захист для західних компаній.

Судячи з недавніх розмов в Москві, "перезавантаження" навряд чи переживе повернення Путіна на президентський пост, стверджує в статті для The International Herald Tribune Чарльз Грант, директор Center for European Reform. "Перезавантаження" принесло практичну користь і Росії, і США, зазначає автор, надаючи особливого значення особистому взаєморозумінню між Медведєвим та Обамою. Так, Медведєв вирішив не накладати вето на резолюцію Радбезу ООН щодо Лівії, хоча Путін був проти, вважає Грант.

Про самого Путіна автор пише: "Він дозволив, щоб "перезавантаження" "відбулося, хоча сам ніколи не вживав цього слова. Він не такий природжений дипломат, як Медведєв, і до США ставиться не настільки доброзичливо". Джерела, які спілкувалися з Путіним неофіційно, кажуть: його підозріле й недовірливе ставлення до США - щирі почуття, а не просто передвиборча риторика.

"У США охолодження відносин з Росією навряд чи нашкодить Обамі під час президентської гонки", - припускає автор, відзначаючи, що Ромні лає Обаму за дуже м'яке ставлення до Росії.

"У будь-якому випадку і Путін, і наступний президент США конче усвідомлюють: є резони не допускати, аби російсько-американські відносини стали ворожими. США потребують допомоги Росії в Радбезі ООН, щоб приборкати Іран та вирішити інші близькосхідні проблеми. Путін, зі свого боку, знає: важкі стосунки із Заходом можуть загальмувати модернізацію російської економіки ", - пише Грант.

Високі ціни на нафту дають підставу Росії саботувати зовнішню політику США, стверджує на сторінках The Chicago Tribune оглядач Джон Беннетт. "Росія, колишній старий ворог, знову стає однією з головних перешкод для закордонних інтересів Америки, і вона залишиться скалкою в оці нашої країни, поки ціни на нафту будуть залишатися високими", - пише він.

"Путін все ще прагне до того, щоб Росія стала наддержавою. Цієї мети Росія може досягти тільки двома засобами - завдяки ядерній зброї й торгівлі нафтою і газом, - каже екс-посол США в Україні Стівен Пайфер. - Якщо ціни на нафту знизяться, Путіну доведеться ухвалювати дуже важкі рішення - вибирати між "гарматами" і "вершковим маслом". Швидше за все, Путін віддасть перевагу "маслові" - асигнуванням у соцсферу, вважає Пайфер, адже навіть в 2007 році, коли ціни на нафту йшли вгору, президент Путін не зайнявся модернізацією армії.

Але навіть у разі економічного ослаблення Росія з певністю віднайде спосіб перешкодити устремлінням Вашингтона, йдеться в статті: Москва з принципу не схвалює спроб Заходу приструнити авторитарних правителів.

"США ризикують пропустити бум у Росії", - вказує автор статті в The Wall Street Journal Садіп Редді, нагадуючи, що "Росія стоїть на порозі вступу до СОТ, що стане епохальним кроком по інтеграції економіки, котра перетворюється на міжнародну торговельну систему".

Для американських компаній є одна проблема - вони можуть виявитися в стороні, якщо "суперечки у рік виборів" завадять зняти давні обмеження на торгівлю з Росією, тобто скасувати поправку Джексона-Веніка від 1974 року. В цьому разі американські компанії не отримають тих переваг, що компанії з інших країн, і опиняться в невигідному становищі, йдеться в публікації.

За підрахунками фахівців Інституту міжнародної економіки Петерсона, американський експорт товарів і послуг до Росії може подвоїтися в найближчі п'ять років у порівнянні з 9 млрд доларів в 2010 році, якщо компанії отримають повний доступ на ринок.

Опоненти надання Росії статусу повноправного торгового партнера "не можуть зрозуміти, що дозвіл Росії вступити до СОТ - це захист для американських компаній", цитує видання Річарда Голвілла - віце-президента з публічної політики Amway Corp. "Ми опинимося в дуже невигідному становищі", якщо США залишаться в стороні, переконаний він.

Перевод InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: Америка готується, повернення Путіна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ