Пт, 2024-03-29, 10:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 7 » Американці обрали Обаму на другий термін
10:21
Американці обрали Обаму на другий термін
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Громадяни США вибрали нового президента країни. І хоча останні виборчі дільниці закриваються лише о 08:00 за київським часом, переможець став відомий заздалегідь. "Хиткі" штати тримали країну в напрузі до самого кінця: вперед виривався то демократ Барак Обама, то республіканець Мітт Ромні. У підсумку необхідні для перемоги 270 голосів виборців завоював Обама - він обраний на другий термін, оголосили національні телеканали ще до закінчення голосування, пише NEWSru.com.

Крім президента, американці також обирають членів Конгресу і губернаторів 11 штатів.

Результати перших екзит-поллів - опитувань виборців на виході з дільниць - стали надходити після 02:00 за Києвом. У Ромні було 33 голоси виборців з необхідних для перемоги 270, а у Обами - 3. Потім, згідно з першими проміжними результатами, картина радикально змінилася, і став лідирувати Обама.

Після 6:00 за Києвом телеканали CNN і NBC, а слідом за ними всі інші ЗМІ оголосили про попередню перемогу Обами - у нього виявилося 290 голосів виборців проти 203 у Ромні. При цьому кандидат від республіканців ще трохи випереджав Обаму за загальною кількістю голосів: за Ромні віддали голоси 49,4% виборців, за Обаму - 48,2%.

Проте, за Конституцією США перемагає не той, хто набере більше голосів по країні, а кандидат, який заручиться підтримкою більшості членів колегії виборців.

Барак Обама після оголошення попередніх підсумків через Twitter подякував своїм прихильникам за підтримку.

"Ми цього досягли завдяки вам. Спасибі", - написав він у своєму мікроблозі.

Відомо, що 60% американців назвали економічну програму вирішальною в їх виборі. Крім того спільне опитування CBS і The New York Times показало, Мітт Ромні, як вважають виборці, краще впорається зі стабілізацією економічної ситуації в США. 17% опитаних вирішальним фактором назвали питання охорони здоров'я. 4 з 10 виборців сказали, що реакція Обами на шторм "Сенді" вплинула на їх вибір. Опитування також показало, що американці в цілому позитивно оцінили дії президента.

За даними соціологічних опитувань останніх днів, кандидати йшли ніздря в ніздрю. Це підтвердив перший же проголосувавший населений пункт - село Діксвілл-Нотч (штат Нью-Гемпшир). За місцевою традицією, дільниця для голосування відкривається там не вранці, а рівно опівночі. На цей раз у Діксвілл-Нотч кандидати вперше отримали рівне число голосів - по п'ять. Раніше там перемагали республіканці, за винятком 2008 року, коли перемогу на цій ділянці отримав Барак Обама.

Однак у другому проголосовавшому населеному пункті - Хартс-Локейшн у тому ж штаті - тенденція порушилася: Обама отримав 23 голоси проти дев'яти за Ромні.

Барак Обама з дружиною проголосували достроково. Нинішній президент 25 жовтня прилітав у Іллінойс, де прийшов для заповнення бюлетеня на виборчу дільницю в громадському центрі імені Мартіна Лютера Кінга. Мішель Обама проголосувала за чоловіка 15 жовтня, відправивши бюлетень поштою. Президент і його дружина неодноразово закликали американців користуватися можливістю голосувати достроково і особисто подали їм приклад.

Відразу після відкриття виборчої дільниці проголосував кандидат у віце-президенти США від демократів Джозеф Байден. Як повідомляє прес-служба Білого дому, Байден приїхав на ділянку з усією родиною: дружиною Джилл, сином Бо, його дружиною та онукою Наталі. Щоб проголосувати, їм довелося вистояти чергу приблизно з 30 виборців.

Кандидат у президенти від Республіканської партії Мітт Ромні і його дружина Енн Ромні проголосували близько 08:45 (15:45 за Києвом) на виборчій дільниці недалеко від свого будинку в місті Бельмонт (штат Массачусетс). На питання про те, за кого він проголосував, кандидат-республіканець відповів: "Ну а як ви думаєте?".

Нинішні президентські вибори і вибори до Конгресу стали найдорожчою кампанією в історії США і обійшлися в 5,8 млрд доларів.

У більшості штатів історично перемагає одна і та ж партія. Тому результат президентської гонки традиційно вирішується в штатах, які можуть підтримати як республіканця, так і демократа. Саме такі штати і є головним полем битви. Результат нинішніх виборів визначали сім штатів: Колорадо, Флорида, Айова, Нью-Гемпшир, Вісконсін, Огайо і Вірджинія.

Президент США обирається колегією виборців. Число голосів від кожного штату визначається чисельністю населення. Це означає, що деякі штати "коштують" більше, ніж інші.

Так, у Каліфорнії, найбільш населеному штаті (37,7 млн чоловік) - 55 виборців, а на Монтану з населенням 1 млн осіб припадає лише три виборця. Кандидат, який отримав перемогу в конкретному штаті, отримує всі голоси виборців цього штату.

Щоб стати президентом, кандидатові необхідно отримати 270 голосів.

У США виборці виявили небувале завзяття проголосувати за президента

Американці продемонстрували надзвичайну громадянську свідомість на виборах президента, прагнучи виконати свій борг навіть з ризиком для життя. Так, один з виборців, пережив клінічну смерть на виборчій дільниці, прийшовши до тями, насамперед впевнився, чи заповнив він бюлетень. На іншій ділянці жінка стала голосувати з сильними родовими переймами.

У літнього чоловіка, що прийшов проголосувати на одну з виборчих дільниць у штаті Мічиган, зупинилося серце прямо під час заповнення бюлетеня.. Чоловікові надали першу допомогу, після чого він прийшов до тями.

Перша фраза, сказана пережившим клінічну смерть, вразила всіх оточуючих!

"Я вже проголосував?" - незворушно запитав він.

Дружина пенсіонера, разом з якою він прийшов на дільницю, спробувала пояснити йому, що зараз це не має значення, однак чоловік наполягав.

"Тільки дві речі мають значення: перша - я люблю тебе, і друга - я повинен зробити те, заради чого прийшов сюди, а саме проголосувати", - заявив він.

Тільки побачивши заповнений бюлетень, пенсіонер погодився їхати в лікарню.

Ще один випадок прояву громадянської свідомості стався в штаті Іллінойс. Там 21-річна вагітна жінка, незважаючи на те, що вночі почалися перейми, вирішила неодмінно зайти на дільницю для голосування по дорозі в пологовий будинок.

Через кілька хвилин після того, як Галісія Малоне опустила бюлетень, у неї відійшли води. Як з'ясувалося, чоловік прихильниці, яка чекала свою першу дитину, переконував її негайно відправитися в клініку завчасно, але вона уперто відмовлялася їхати до тих пір, поки не відкриються виборчі дільниці.

"Раніше я ніколи не голосувала, так що моє життя сильно змінилася. І я хотіла, щоб саме з цього почалася життя моєї дочки", - сказала жінка.

Ромні визнав поразку на виборах президента США і побажав удачі Обамі

Республіканець Мітт Ромні визнав поразку на виборах президента США, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я щойно зателефонував президентові Обамі і привітав його з перемогою", - сказав він, виступаючи перед своїми прихильниками в Бостоні.

Ромні висловив надію на те, що Обама, який домігся переобрання, зможе вирішити всі складні проблеми, що стоять перед США.

"Я молюся за те, щоб президент домігся успіху, керуючи нашою країною", - підкреслив республіканець.

За словами кандидата від республіканців, він упевнений, що американський народ здатний подолати будь-які труднощі.

"Я вірю в США і вірю в американський народ", - сказав Ромні.

Він зазначив, що зробив все, що було в його силах, щоб перемогти на виборах. Те ж саме, на думку Ромні, і зробив його кандидат у віце-президенти від республіканців Підлога Райан.

Ромні, коментуючи результати виборів, зазначив, що його дружина "могла б стати прекрасною першої леді країни".

Присутні на виступі прихильники Ромні проголошених виступ їх кандидата.

Зазначимо, що президентські вибори в США стартували 6 листопада. Перші виборчі ділянки відкрилися в невеликих містечках в штаті Нью-Гемпшир - Діксвілл-Нотч і Хартс-Локейшн.

5 листопада повідомлялося, що Барак Обама лідирує за підсумками дострокового голосування у ключових для виборчої кампанії штатах Огайо і Колорадо.

Вперше на посаду президента США Барак Обама був обраний у листопаді 2008 року. Тоді Обама заручився підтримкою 338 виборців, залишивши далеко позаду свого суперника Джона Маккейна.

Довідка

51-річний Барак Хусейн Обама-молодший - 44-й президент США і перший чорношкірий на цій посаді. Раніше (2005-2008 роки) був сенатором від штату Іллінойс, представляючи Демократичну партію. Четвертий з президентів США, нагороджений Нобелівською премією миру (2009 рік). 27-й президент, який у минулому був адвокатом. Його батьки познайомилися в Гавайському університеті в групі з вивчення російської мови. Сам Обама отримав ступінь бакалавра в Колумбійському університеті і закінчив юрфак Гарварду. Довго і активно займався благодійністю.

На відміну від "справжнього" афроамериканця, Барак Обама не є нащадком рабів, завезених на американський континент з Африки. Крім того, він ніколи брав участь у боротьбі за права чорношкірих - на відміну від більшості американських чорношкірих політиків, що істотно ускладнило його відносини з темношкірими виборцями під час першої президентської кампанії.

У 2006 році Обама отримав премію Grammy за аудіоверсію мемуарів Dreams from My Father ("Мрії мого батька"). У підлітковому віці пробував приймати наркотики, зокрема кокаїн, але зміг відмовитися від шкідливих звичок.

З 1992 року одружений на Мішель Робінсон Обамі, яка, як і він, є юристом, у них дві дочки.

65-літній Мітт Уіллард Ромні в 2003-2007 роках був губернатором штату Массачусетс. На посаді губернатора Ромні відмовився від належного йому окладу. Кар'єру починав у бізнесі, був засновником і генеральним директором інвестиційної кампанії Bain Capital (1984-2001 роки), за час підприємницької діяльності звільнив тисячі працівників цих компаній.

За віросповіданням - мормон, керував приходом і об'єднанням парафій Церкви святих останніх днів, займався місіонерської роботою. Якщо б Мітт Ромні переміг на виборах, він став би першим в історії президентом-мормоном.

Батько Ромні, Джордж Ромні, очолював автомобільної корпорації American Motors і три терміни поспіль був губернатором "автомобільного" штату Мічиган. Ромні сам оплачував своє навчання в коледжі, не користуючись батьківськими грошима, майже всі статки батька передав благодійним організаціям.

Ромні закінчив мормонський Університет Брігема Янга і отримав ступінь доктора права і магістра ділового адміністрування (MBA) у Гарварді. Керував організацією Зимової Олімпіади-2002 в Солт Лейк--Сіті, зміг перетворити збиткові ігри в прибутковий захід. Передав всі зароблені на цьому проекті гроші на благодійність. Ромні не палить, не вживає алкоголь і наркотики.

У 1969 році Ромні одружився на уродженій Енн Дейвіс, у подружжя п’ятеро дорослих синів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1203 | Додав: adminA | Теги: другий термін, американці, Обаму
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ