Сб, 2024-04-27, 01:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 27 » Американський комп'ютерний гігант Apple став найдорожчою компанією світу, випередивши Microsoft
17:47
Американський комп'ютерний гігант Apple став найдорожчою компанією світу, випередивши Microsoft
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Американський комп'ютерний гігант Apple випередив свого головного конкурента, компанію Microsoft, за капіталізацією і став найдорожчою технологічною компанією світу. Після суботніх торгів вартість Apple досягла 222 млрд дол, при цьому Microsoft оцінюється зараз в 219 млрд дол, передає Бі-Бі-Сі.
У той же час, загальний обсяг продажів Microsoft як і раніше перевищує відповідні показники Apple. Операційна система Windows виробництва Microsoft встановлена на 90% всіх комп'ютерів світу.

Капіталізація тієї чи іншої компанії підраховується за допомогою множення ринкової вартості однієї акції на їх загальну кількість.

Зазначимо, в 1990-х роках Apple мало не розорилася, хоча на початку глобальної комп'ютерної ери, в 1980-х компанія Стіва Джобса конкурувала з Microsoft на рівних. Останній раз капіталізація Apple перевищувала відповідний показник Microsoft в кінці 1989 р.

Позиції Apple різко посилилися після запуску в 2001 р. MP3-плеєра iPod, який став неймовірно поширеним і модним аксесуаром. Популярність цих пристроїв підігріла інтерес до комп'ютерів Apple.

Великим успіхом також став запуск телефонів iPhone, завдяки яким багато хто отримав доступ до мобільного інтернету і стали користуватися спеціальними додатками, що виконують найрізноманітніші завдання - від орієнтування на мапах місцевості до бронювання ресторанів.

На цьому тижні Apple починає продавати в Європі свій новий продукт - планшетний комп'ютер iPad, який вже почали активно розкуповувати в США.

Нагадаємо, 3 травня стало відомо, що Apple Inc. подолала мільйонний рубіж за продажами планшетних ноутбуків iPad. Як повідомила компанія, позначка підкорилася через 28 днів після випуску нового пристрою.

Виконавчий директор Apple зазначив, що продажі iPad історично обганяють продаж смартфона iPhone, мільйонний екземпляр якого був реалізований через 74 дні після виходу в світ.

Планшетник iPad дебютував в американських магазинах 3 квітня, викликавши ажіотажний попит у американців. Вартість найпростішої модифікації комп'ютера, оснащеного можливістю бездротового зв'язку Wi-Fi і 16 Гбайт вбудованої пам'яті, склала 499 дол. 30 квітня у продаж надійшли моделі iPad з підключенням до мереж 3G.

Apple спочатку планувала запустити iPad в продаж за межами США в кінці квітня, однак перенесла міжнародний реліз девайса на кінець травня.

Чистий прибуток Apple за підсумками першого півріччя 2009-2010 фінансового року (завершилося 27 березня ц.р.), зросла на 66,5% - до 6,452 млрд дол. За аналогічний період роком раніше цей показник склав 3,875 млрд дол. Чистий прибуток Apple за підсумками II кварталу 2009-2010 фінансового року склав 3,074 млрд дол, що на 90% більше, ніж роком раніше (1,620 млрд дол.)

Apple - один з найбільших у США виробників комп'ютерів, аудіоплеєр та програмного забезпечення. Штаб-квартира компанії знаходиться в м. Купертіно (штат Каліфорнія), загальна чисельність персоналу - 35 тис людей.

Як повідомлялося, раніше тайваньський виробник мобільних телефонів, компанія High Tech Computer Corp (HTC) подала 12 травня 2010 р. позов у Комісію з міжнародної торгівлі США (ITC) проти американської корпорації Apple Inc. за звинуваченням у порушенні патентних прав. НТС вимагає припинення імпорту і продажу iРhone, iРad та iРod на території США, заявивши, що Apple порушила 5 патентів компанії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1060 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ