Чт, 2024-04-25, 07:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 12 » Американський пілот знайшов під своїм диваном картину Мікеланджело
16:41
Американський пілот знайшов під своїм диваном картину Мікеланджело
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

  Картина із зображенням Мадонни, що оплакує Христа, яка багато років зберігалася в американського військового льотчика Мартіна Кобера під диваном, виявилася справжньою роботою Мікеланджело, повідомляє у вівторок газета The Daily Telegraph з посиланням на італійського історика мистецтва Антоніо Форчелліно, що зробив сенсаційне відкриття.

Полотно, яке сімейна легенда приписувала ренесансному генію, висіло у вітальні, але в її "шляхетне" походження не надто вірили, і коли хтось із дітей збив картину тенісним м'ячем, її поклали на зберігання під диван і витягли звідти цілком випадково в 2003 році. Однак Форчелліно, якому полотно було надано для впізнання, зненацька зрозумів, що має справу з оригіналом.

"Я був впевнений, що це копія. Але виявилося, що картина набагато прекрасніша, ніж зображення, знайомі мені по Риму й Флоренції", - пояснює Форчелліно, який видав нещодавно в італійському видавництві Rizzoli книгу "Загублена "Пієта", де розповідає історію свого відкриття.

За словами мистецтвознавця, картина недописана (рентген виявив поруч з правим коліном Мадонни не до кінця покритий фарбою шматок полотна), а з копією такого статися не могло. "Жоден замовник епохи Ренесансу не заплатив би за незакінчену копію. Я переконаний, що це справжній Мікеланджело", - запевняє Форчелліно, якому вдалося простежити історію полотна з документами, що зберігаються в бібліотеці Ватикану.

Вийшло, що картину було написано для маркізи Вітторії Колона, покровительки Мікеланджело, близько 1545 року, а в 1546 році кардинал Реджинальд Поул, майбутній архієпископ, пропонував її італійському кардиналові Ерколе Гонзага. Згодом полотно опинилося в якоїсь німецької баронеси, яка заповіла його своїй фрейліні, котра доводилася далекою родичкою прадідові Мартіна Кобера. В Америку картина потрапила в 1883 році.

Знахідка Форчелліно тим більше безцінна, що Мікеланджело-живописець відомий головним чином за фресками у Сікстинській капелі, а здобутків станкового живопису від нього майже не збереглося: по суті, відома тільки одна закінчена й добре збережена річ - "Мадонна Доні" з флорентійської Галереї Уффіці.

У лондонській Національній галереї зберігаються два мальовані фрагменти, щодо яких фахівці дотепер остаточно не визначилися; один малюнок залишається під сумнівом у Німеччині й одна "Спокуса святого Антонія" - в Америці. Таким чином, "Оплакування Христа", що належало Коберу, - річ найрідкісніша, а її вартість становить не менш як 300 мільйонів доларів.

Нещодавно нейрохірурги заявили, що виявили завуальоване зображення головного мозку людини на одній із фресок Мікеланджело в Сикстинській капелі. Співробітники університету Джонса Хопкінса нейрохірург Рафаель Тамарго і медичний ілюстратор Іан Сук розповіли, що структури мозку були вписані художником в шию і підборіддя Бога-творця на фресці "Відділення світла від темряви".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 890 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ