Чт, 2024-04-25, 07:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 27 » Американський суд терміново викликає Тимошенко і Фірташа
15:23
Американський суд терміново викликає Тимошенко і Фірташа
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Суддя окружного суду південного округу Нью-Йорку Річард Салліван наказав співвласнику "РосУкрЕнерго" Дмитру Фірташу і лідеру БЮТ Юлії Тимошенко з'явитись у суді 22 липня о 11:45 годині.

Про це повідомляє видання Kyiv Post, яке має в своєму розпорядженні копію ордеру судді (англійською мовою).

Про це йдеться в ордері судді від 21 червня.

Крім того, за рішенням судді, до 13 липня сторони повинні спільно подати листа, у якому мають надати інформацію про суть позову і захисту, обґрунтування того, чому дана справа, на їхню думку, є в юрисдикції даного суду, про попередні спроби досудового залагодження конфлікту і оціночну тривалість судового розгляду.

У даному документі також сказано, що позивач повинен передати відповідачу копію даного ордеру.

Як відомо, Тимошенко наразі перебуває на підписці про невиїзд.

21 червня захисник Тимошенко Сергій Власенко повідомляв що Фірташ уникає отримання повістки в американський суд за позовом Тимошенко.

Як повідомлялося, суд Південного округу Нью-Йорка надіслав співзасновникові газового трейдера "РосУкрЕнерго" (РУЕ) Дмитру Фірташу повістку з вимогою відповісти на звинувачення, викладені в позові екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. Згідно з копією повістки, вона датована 26 квітня.

У кінці квітня Фірташа викликали до американського суду за позовом, який подала Тимошенко.

Тимошенко подала позов щодо рішення Стокгольмского Арбітражу, який було ухвалено в 2010 році і відповідно до якого в квітні "Нафтогаз" повернув "РосУкрЕнерго"12,1 млрд кубометрів природного газу.

На початку квітня Генпрокуратура порушила проти Юлії Тимошенко справу за фактом перевищення влади і службових повноважень під час укладення газових контрактів з Росією у 2009 році.

17 червня ГПУ передала до Печерського суду кримінальну справу за обвинуваченням Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладенні газових контрактів.

Суд над Тимошенко розпочався у п’ятницю, 24 червня.

Як відомо, раніше Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" погодилася повернути "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд кубометрів газу за дуже невигідною для України схемою.

Як повідомлялося, Верховний суд України підтвердив рішення Шевченківського районного суду міста Києва та Апеляційного суду, якими було підтверджено правомірність рішення Стокгольмської торговельної палати від 8 червня 2010 року, відповідно до якого НАК "Нафтогаз України" зобов'язана повернути компанії "РосУкрЕнерго" 12,1 мільярди кубометрів природного газу.

Нагадаємо, що конфлікт навколо спірних обсягів газу виник на початку 2009 року. "Нафтогаз" за розпорядженням тодішнього українського прем'єра Юлії Тимошенко забрав з підземних сховищ країни 11 млрд кубометрів газу, що належали "РосУкрЕнерго". Підставою стало право вимоги з трейдера боргу розміром 1,7 млрд дол, який "Нафтогазу" перевідступив "Газпром". Але відбір газу в рахунок боргу не було оформлено юридично між "Нафтогазом" і "РосУкрЕнерго".

Одночасно "Газпром" припинив продаж газу трейдеру взагалі, що зробило неможливою реалізацію контрактів у Європі. До російської монополії "РосУкрЕнерго" претензій не висувало, але звернулося в Стокгольмський арбітраж з вимогою стягнути з НАК 11 млрд кубометрів і пені. У червні суд підтримав трейдера.

Як повiдомлялося, в Стокгольмському арбiтражi тривають слухання за взаємними позовами НАК "Нафтогаз України" та RosUkrEnergo, якi 28 березня 2009 року було об'єднано в одну справу.

Перше попереднє слухання справи "РосУкрЕнерго" проти НАК "Нафтогаз України" відбулося в Стокгольмському арбітражному суді при Торгівельно-промисловій палаті Швеції 24 березня 2009 року.

Компанiю RosUkrEnergo створили влiтку 2004 року "Газпром" (РФ) i Centragas Holding AG (Швейцарія) на паритетних засадах. Centragas Holding AG належить українським бiзнесменам Дмитру Фiрташу (90%) та Iвану Фурсiну (10%).

RosUkrEnergo у 2006-2008 роках була монопольним постачальником природного газу в Україну.

Відзначимо, що достовірно про бізнес Фірташа відомо мало попри активне висвітлення "газової теми". Українське бізнес-середовище зазвичай лишається непрозорим.

Проте окремі політики роблять спроби розібратися в ситуації навколо "тіньової економіки". Так, нещодавно голова партії "Громадянська позиція", депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко заявив, що Генпрокуратурі потрібно допитувати Віктора Ющенка і Дмитра Фірташа про події грудня 2008 року, коли були зірвані переговори з газу, що завершилися підписанням газових угод 19 січня 2009 року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 964 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ