Ср, 2024-04-24, 08:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 16 » Америку не тішить квітуча любов "ізольованої" Росії та Китаю - InoPressa
09:01
Америку не тішить квітуча любов "ізольованої" Росії та Китаю - InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Спільні навчання ВМС Росії і Китаю в Середземному морі символізують дедалі міцніший альянс між агресивними військовими державами. Росія грає м'язами не тільки в Україні - нова демонстрація сили вочевидь адресована США і НАТО, вважає американська преса. "Будемо сподіватися, що XXI століття не перетвориться замість "американського століття" на російсько-китайське століття", - пише The New York Post.

Спільні навчання ВМС Росії і Китаю в Середземному морі демонструють рівень співпраці, а також розширення інтересів Китаю на Близькому Сході, пише в The Washington Times Герберт Лондон, президент London Center for Policy Research (Нью-Йорк).

"Росія грає м'язами в Україні та в східній частині Середземного моря одночасно. Ця демонстрація сили вочевидь адресована США і НАТО", - пише автор. Але китайський план "нового Шовкового шляху", мета якого - контроль над центральними районами, несумісний з інтересами Росії. "Росія робить ставку на нестабільність на Близькому Сході, через яку зростають ціни на нафту", а Китай, навпаки, хоче стабільності, оскільки уклав великі ф'ючерсні контракти з Саудівською Аравією.

Інтереси США начебто збігаються зі сподіваннями Китаю. "Але і тут мрії Китаю про контроль над центральними районами нав'яжуть США другорядну роль у світовій політиці. На додачу те, що США прогинаються в суперечці про ядерну зброю Тегерана, - загроза нафтопостачанню Китаю, вважає автор. Ядерний Іран, мабуть, стане значно агресивніше контролювати рух танкерів.

"Пакт Китаю і Росії про взаємну оборону" - прямий і непрямий виклик інтересам США, йдеться в статті. Але конкуренція Росії та Китаю неминуче спричинить тертя і, можливо, конфлікт. Відступ США зі світової арени породжує небезпечні наслідки на Близькому Сході та в інших регіонах, підсумовує автор.

"Братня любов нібито "ізольованої" Росії і Китаю розквітає. І не дивно - обидві країни цінують політику сили і висміюють те, як Америка показує свою слабкість у всьому світі", - пише оглядач The Washington Times Бенні Евні.

У вівторок, після багатомісячних відповідей на адресу Кремля, держсекретар США Джон Керрі смиренно з'явився в Сочі, де намагався вести світську бесіду з Путіним і його міністром закордонних справ Сергієм Лавровим, пише автор. Водночас "російські і китайські ВМС проводили спільні навчання в Східному Середземномор'ї, що символізувало щораз міцніший альянс між двома військовими державами, що стають дедалі потужнішими". Евні згадує далі спільні російсько-китайські проекти в таких галузях, як будівництво залізниць, співпрацю в Центральній Азії та енергетику.

То хто насправді ізольований - ці агресивні гравці на світовій арені чи наші невдачливі дипломати, риторично запитує американський оглядач.

"Колись Генрі Кіссінджер знав, як використовувати російсько-китайську напруженість, щоб провести одну з найбільших операцій холодної війни. Ніксон поїхав до Китаю, "забравши з-під носа" у Росії одного з найкращих потенційних союзників, подальше всім відомо. Але це було тоді, коли ми теж грали м'язами, чинячи опір комунізму в усьому світі, поки він не впав під власною вагою", - пише автор.

Дружба "репресивної Росії та недемократичного Китаю" становить небезпеку для вільного світу через відсутність на світовій арені США, наголошує Евні. "Політики іноді говорять про "нове американське століття". Сподіватимемося, що XXI століття не перетвориться замість цього на російсько-китайське століття", - підсумовує журналіст.

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 985 | Додав: adminA | Теги: квітуча любов ізольованої Росії та , InoPressa, Америку
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ