Чт, 2024-04-25, 17:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 14 » Amnesty International: українська міліція стала на слизький шлях
12:11
Amnesty International: українська міліція стала на слизький шлях
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Amnesty International закликає владу України створити незалежну систему для розслідування міліцейських злочинів, інакше все більше людей наважуватимуться на самосуд.

"Остання бурхлива реакція на чергові повідомлення про міліцейське свавілля підкреслює необхідність термінової реакції влади на суспільну стурбованість тим, що міліція перетворилася на своєрідне злочинне підприємство", - йдеться у заяві організації, повідомляє "Українська правда".

Так Amnesty International реагує на штурм Святошинського райвідділку міліції у Києві, який викликала інформація, що міліціонер вдарив жінку в живіт через прохання говорити українською, через що її госпіталізували з підозрою на перелом ребра.

"Натовп скандував "Врадіївка", посилаючись на протести у Врадіївці, де два тижні тому місцеві мешканці взяли в облогу міліцейську дільницю", - наголошує організація, нагадуючи, що обурення врадіївців викликало групове зґвалтування 29-річної жінки, яку побили та залишили вмирати у лісі троє чоловіків, в двох із яких вона впізнала місцевих міліціонерів.

На думку координатора кампаній Amnesty International по Україні Макса Такера, "останній штурм вказує на недовіру громадськості у прагненні влади покінчити з міліцейським свавіллям".

"Події у Врадіївці переповнили суспільну чашу терпіння", - сказав він.

"Українці більше не готові терпіти міліцейську злочинність, яка роками була широко поширена в корумпованій міліції. Якщо влада негайно не створить незалежну систему для розслідування міліцейських злочинів, ми будемо все частіше бачити людей, що прагнуть самосуду", - наголосив Такер.

Amnesty International нагадує, що організація з 2011 року закликала владу України створити ефективну систему розслідування злочинів, скоєних міліціонерами, і продовжує документувати численні випадки тортур, вимагань і зловживань з боку правоохоронців.

"Ці злочини зазвичай залишаються безкарними, адже відповідальні за розслідування цих злочинів прокурори регулярно відмовляються висувати звинувачення проти своїх колег в міліції", - констатує міжнародна правозахисна організація.

Раніше Україну сколихнув злочин, в якому були замішані міліціонери.

Увечері 26 червня 29-річна мешканка Врадіївки Ірина Крашкова стала жертвою насильства. За словами потерпілої, троє чоловік, у тому числі двоє працівників міліції, вивезли її в лісосмугу в 6 км від Врадіївки, жорстоко побили і згвалтували.

У даній справі заарештовані троє осіб: лейтенант міліції Дмитро Поліщук, таксист Сергій Рябиненко, а також капітан Євген Дрижак. Крім того, затриманий заступник начальника місцевого РВВС. Жителі Врадіївки намагалися взяти штурмом місцеве РВВС, вимагаючи покарання винних.

Останній інцидент стався у п'ятницю ввечері, 12 липня, коли активістка КУПР Ірина Бондар отримала від міліціонера удар в живіт через те, що просила міліціонерів під час рейду на ринок у Святошино спілкуватися українською.

Обурені діями представника правоохоронних органів працівники ринку погналися за міліціонером. Пізніше до них приєдналися активісти КУПРу, "УДАР", ВО "Свобода", які спробували взяти штурмом відділення РВВС у Святошинському районі столиці.

Протестуючі розійшлися лише після заяви начальника ГУ МВС у Києві Володимира Коряка, який запевнив учасників штурму, що винний у побитті жінки міліціонер буде покараний.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: Amnesty International, слизький шлях, українська міліція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ