Чт, 2024-04-25, 22:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 7 » Amnesty International закликає дорозслідувати смерть Індила
22:18
Amnesty International закликає дорозслідувати смерть Індила
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українська влада повинна ініціювати нове розслідування смерті студента Ігоря Індила.
Про це заявила організація Amnesty International після того, як обоє співробітників міліції, підозрюваних в смерті студента, були звільнені 5 січня після судового засідання в Києві, повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".
Обох міліціонерів звинуватили лише в незначній недбалості за смерть 19-річного Індила. Одного з них, Сергія Приходька, було засуджено до 5 років позбавлення волі умовно, а другого, Сергія Коваленкa, амністували.
"Засудження двох міліціонерів за незначну недбалість, коли є вагомі докази вважати, що саме їх дії призвели до смерті Ігоря Індила, є виразом шокуючого нехтування життям людини", - заявив Джон Дальхузен, заступник директора програми Amnesty International в Європі і Центральній Азії.
"Цей випадок став лакмусовим папірцем на здатність української судової системи серйозно розслідувати заяви про зловживання міліції. Її нездатність зробити це свідчить про необхідність системних реформ", - сказав Дальхузен.
Ігор Індило помер у травні 2010 року від перелому черепа і внутрішньої кровотечі після того, як його затримали і допитували двоє співробітників міліції в Києві. Його сім'я підозрює Сергія Приходька у заподіянні травм фатальними ударами, які і спричинили смерть хлопця.
Уповноважений з прав людини в Україні оскаржить рішення суду про смерть студента Індила
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова планує оскаржити вчорашнє рішення Деснянського районного суду, за яким працівник міліції, обвинувачений у вбивстві студента Ігоря Індила, засуджений до 5 років позбавлення волі з відтермінуванням відбування покарання на два роки, повідомляє УНIАН з посиланням на прес-службу омбудсмана України.
Карпачoва відзначає, що понад рік тривав судовий розгляд кримінальної справи зі звинувачення дільничного інспектора Шевченківського райуправління міліції столиці Сергія Приходька і старшого інспектора цього ж управління Сергія Коваленка у скоєнні службових злочинів, які призвели до порушення прав студента Індила на пошану його людської гідності, свободи і особистої недоторканності.
Омбудсман вважає, що під час розслідування справи і розгляду його Деснянським районним судом Києва були допущені істотні порушення кримінально-процесуального законодавства. Так, 23 грудня 2011 року судом було закрито кримінальну справу стосовно одного з підсудних - Коваленка за частиною першою статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України на підставі акту амністії.
Це рішення ухвалене передчасно, з порушенням вимог частини другої статті 6 і статті 282 Кримінально-процесуального кодексу України щодо порядку закриття кримінальної справи, і є незаконним, заявила Карпачова. У зв'язку з цим в грудні минулого року це рішення оскаржене омбудсманом в Апеляційному суді Києва.
5 січня 2012 року суддя оголосив вирок стосовно Приходька, яким засудив його за частиною другою статті 365 (перевищення службових повноважень) Кримінального кодексу України до п'яти років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробувальним строком на два роки, а також позбавив його права на два роки обіймати посади у правоохоронних органах і органах влади.
Зараз Уповноваженим з прав людини готується апеляція на вирок, оскільки суд не усунув суперечності в доказах у справі, проігнорував дані про застосування працівниками міліції фізичного насильства до Індила, відмовив в задоволенні низки клопотань сторони потерпілих, зокрема, що стосуються встановлення і допиту осіб, які знаходилися в Шевченківському райуправлінні міліції і могли бути очевидцями подій.
У апеляції Карпачова наполягатиме на скасуванні вироку Деснянського районного суду Києва і направленні справи на додаткове розслідування.
Тільки в цьому випадку можливе всестороннє, об'єктивне і повне дослідження всіх обставин смерті Індила, встановлення факту порушення його прав на охорону здоров'я і життя, а також надання належної правової оцінки діям винних осіб"-, відзначила Карпачова.
Виробництво омбудсмана у цій справі продовжуватиметься до тих пір, поки не будуть відновлена справедливість і захищені права батьків загиблого Індила, відзначили в прес-службі.
Як повідомлялося, студент Індило загинув в Шевченківському районному відділі міліції Києва 18 травня 2010 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 921 | Додав: adminA | Теги: загиблого Індила
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ