Пт, 2024-04-26, 20:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 11 » Андріївський узвіз у Києві руйнують з тихої згоди влади
11:55
Андріївський узвіз у Києві руйнують з тихої згоди влади
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністерство культури не заперечувало проти знесення будинків на Андріївському узвозі. Про це газеті "Сегодня" сказав заступник голови КМДА Михайло Кучук. За його словами, Мінкульт у курсі проекту, і заперечень не було.

"Отут був землевідвід 2005 року під проект "Андріївський Плаза". Будиночок, що виходить на спуск, не являє собою історичну цінність, тому дозволено вести підготовчі будівельні роботи. Сам узвіз і будинки на ньому не постраждають", - сказав він.

"Знесений будинок побудований в 1970-х роках! Бридко, до речі, побудований", - додав перший заступник начальника головкому культурної спадщини КМДА Яків Дегтяр. "Це, по суті, новобуд, абияк стилізований під архітектуру Андріївського узвозу, а два будинки на Фролівській - взагалі склади", - додав він.

А архітектор Лариса Скорик заявила, що не бачить нічого поганого в тому, що на Андріївському узвозі з'явиться будинок зі скла. "У нас просто дикий страх будинків зі скла, патологічний, я б сказала. Чого боятися, якщо поставлять естетичну, гарну, легку будівлю? Навпаки, стародавня архітектура тільки виграє, якщо поруч з'явиться стилізований, сучасний будинок", - сказала Скорик.

"І взагалі, після того, що зробили з Андріївським узвозом останніми роками, він не може претендувати на історичний зв'язок з минулим. Ось той-таки Замок Річарда на що перетворили! Раніше треба було думати. Ностальгія, звичайно, є, але ніхто ж узвіз не знищує, а навпаки, прикрашає", - заявила вона.

Нагадаємо, на Андріївському узвозі, де триває реконструкція, заявлена як роботи з відновлення інфраструктури та комунікацій, знесли три історичні будівлі. Як можна переконатися на сайті Головного управління культурної спадщини Київради, знесений будинок під номером 10а внесений до реєстру історичних пам'яток.

За словами голови комісії Київради з питань культури та туризму, на цьому місці планують звести 10-поверховий готель з магазинами та автопарковкою на майже 500 місць. Ділянку під новий комплекс віддали одній із фірм, яка входить до групи компаній "СКМ" Ріната Ахметова.

Активісти вже збираються 11 квітня о 19.00 принести будівельне сміття під офіс головної компанії Ахметова за адресою Десятинна 3а. Крім того, у суботу (14 квітня) вони організовують великий мітинг.

Поки що інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю в Києві призупинила підготовчі роботи з будівництва комплексу на Андріївському узвозі. Про це повідомив "5 канал" з посиланням на інспекцію. За словами чиновників, це зроблено на вимогу столичної міськадміністрації, оскільки забудовник не повідомив КМДА про початок виконання робіт.

Попов запевняє, що не він винен у знесенні історичних будинків, а попередня влада

Голова КМДА Олександр Попов вважає неприйнятною ситуацію, що склалася на Андріївському узвозі через знесення будинків. Про це він повідомив "Українським новинам".

"Насправді так далі не можна. Ми говоримо про серйозні плани. І оці от ситуації, вони зводять нанівець усі зусилля", - сказав Попов.

Він зазначив, що для вжиття містом якихось заходів буде проведена нарада з містобудівною радою. "Я думаю порадитися з членами містобудівної ради, і, швидше за все, ми звернемося до уряду із пропозицією повернути місту всі повноваження, які з питань містобудування ми мали", - сказав Попов.

Він також зазначив, що низка рішень, які, на його думку, є помилковими, були прийняті попередньою владою, й місто робить усе можливе, щоб ці питання врегулювати.

Мінкульт вивчить ситуацію зі знесенням будинків на Андріївському узвозі, але попередньо все законно

Міністерство культури України направило комісію для вивчення ситуації зі знесенням будинків на Андріївському узвозі Києва, повідомив міністр культури Михайло Кулиняк.

"Міністерство направило комісію для вивчення ситуації і сьогодні в обід на сайті Міністерства будуть розміщені фотографії і результати роботи комісії", - цитує його "Інтерфакс-Україна".

Кулиняк також заявив, що ті будівлі, які були знесені на Андріївському узвозі, не представляють ніякої історичної цінності. "Ми не виводили з реєстру жодного будинку історичного значення і не надавали дозволу на їхнє знесення. Там стояли радянські будівлі 1978 року", - додав він.

Раніше про те, що знесені будівлі не мають історичної цінності заявили і в ТОВ "ЕСТА Холдинг", який виступає кервіною компанією групи "ЕСТА", створеної СКМ (всі Донецьк) для реалізації проектів у сфері нерухомості.

У прес-службі холдингу заявляють, що всі роботи ведуться згідно з отриманими дозволами і в даний час виконуються демонтажні роботи.

Разом з тим, фракція партії "УДАР" Віталія Кличка в Київраді направила звернення до столичної прокуратури щодо правомірності знесення трьох будинків на Андріївському узвозі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1110 | Додав: adminA | Теги: Андріївський узвіз, Києві руйнують
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ