Пт, 2024-04-26, 00:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 6 » Англійське містечко використовує для опалення газ, отриманий з власних каналізаційних відходів
19:10
Англійське містечко використовує для опалення газ, отриманий з власних каналізаційних відходів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Тепер всі будинки в містечку Дідкод (Великобританія) опалюють газом, отриманим з власних каналізаційних відходів.

Близько 200 будинків в Оксфордширі перейшли на біометан, вироблений з екскрементів, злитих у каналізацію трьома тижнями раніше.

Великі енергетичні компанії, такі як British Gas, Thames Water і Scotia Gas Networks уважно стежать за ходом експерименту і у разі успіху мають намір запровадити таку практику по всій країні.

До цього їх підштовхує і директива Євросоюзу, відповідно до якої Британія до 2020 року має використовувати до 15% енергії, отриманої з поновлюваних джерел.

Як заявив Бі-Бі-Сі голова відділу технологій та інновацій компанії British Gas Мартін Оррілл, постачання населення біометаном через національну енергетичну мережу допоможе Британії виконати свої міжнародні зобов'язання.

За словами Оррілла, клієнтам варто не морщити носа, а порадіти, що вони беруть участь в незвичайному і важливому екологічному проекті.

"Вони не відчують ніякої різниці, адже цей енергоносій з поновлюваного джерела не має запаху, зате вся інфраструктура вже на місці",- зазначив Оррілл.

Весь процес від моменту зливу бачка до запалювання газового пальника триває всього 23 дні.

Сам процес переробки екскрементів анаеробними бактеріями в енергетичну масу для подальшого вироблення електроенергії вже давно відпрацьований у масштабах країни.

Однак компанія British Gas удосконалила його, поставивши на очисних спорудах у Дідкоті установки, що вловлюють побічний біогаз і перероблюють його в біометан, придатний для використання в домашніх газових пальниках.

Інші компанії, такі як United Utilities і Ecotricity, теж готові йти за прикладом British Gas і ввести в свої мережі біогаз.

United Utilities повідомила, що розраховує запустити проект вартістю 4300 тисяч фунтів стерлінгів (6 млн дол), за яким 500 будинків у Манчестері зможуть вже в майбутньому році отримувати біогаз.

За словами Оррілла, до здійснення проекту на 2,5 млн фунтів стерлінгів (3,5 млн дол) компанію підштовхнула ініціатива лейбористів, які запропонували матеріально заохочувати постачальників поновлюваних джерел енергії.

Він заявив, що Великобританія володіє "найкращою у світі енергетичною мережею" і як ніхто інший підходить для випробування нових технологій.

У своїй заяві міністр у справах енергетики і навколишнього середовища Великобританії Кріс Хун високо відгукнувся про проект British Gas.

У міністерстві підтвердили, що уряд, як і раніше, має намір виконати поставлені в галузі енергетики завдання, проте нова ініціатива з використанню біогазу поки що перебуває на стадії розгляду.

"Зрозуміло, у цієї схеми є свої переваги, але не слід забувати і про собівартість проекту. Надто маючи на увазі фінансові труднощі, з якими ми зіткнулися", - зазначив представник міністерства.

Однак Оррілл не втрачає оптимізму.

"Ми, звичайно, нервуємо, але при цьому впевнені, що уряд прийме правильне рішення. В іншому разі наш експеримент стане марнуванням часу, а влада втратить нагоду отримувати газ з поновлюваного джерела на комерційній основі", - сказав він.

А одна китайська компанія-виробник яєць вирішила оптимізувати процес виробництва з користю для економіки.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 851 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ