Пт, 2024-03-29, 03:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 10 » Аномальні морози у США: скасували тисячі рейсів, збитки - 5 млрд
07:49
Аномальні морози у США: скасували тисячі рейсів, збитки - 5 млрд
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Рекордні морози, що поширилися по території майже всієї Північної Америки, йдуть на спад, навіть на Середньому Заході, накритому "полярною лійкою", поступово теплішає. У США вже підраховують завдані природним катаклізмом збитки. Про це повідомляє NEWSru.com.

"Цілком ймовірно, економіка США недорахується 5 млрд доларів, що скоротить зростання ВВП у першому кварталі на 0,2 процентного пункту", - наводить CBS News думку експерта Planalytics Ink. Крістін Дрейк. Ця оцінка впливу морозів на економіку на сьогодні є найбільш несприятливою.

Серйозних втрат зазнали північноамериканські авіаперевізники. Після хуртовин та морозів вони тільки-тільки почали налагоджувати нормальну роботу, повідомляє Bloomberg Businessweek. Команди з обслуговування клієнтів все ще намагаються врегулювати відносини з пасажирами, приносячи їм вибачення і пропонуючи скористатися пільгами замість скасованих поїздок.

Так, наприклад, в JetBlue розроблений складний компенсаційний план, що передбачає різного роду бонуси для пасажирів залежно від кількості анульованих квитків та участі в програмі лояльності. Компанія навіть обіцяє компенсувати з власної кишені дрібні витрати затриманих в аеропортах пасажирів (на пиво і глянсові журнали, уточнюють журналісти).

Всього за чотири дні, 4-7 січня, було скасовано близько 11 тисяч авіарейсів. Аналітик Cowen Хелейн Беккер вважає, що збитки авіакомпаній можуть сягнути від 50 до 100 млн доларів.

На думку Bloomberg Businessweek, від температури нижче 15 градусів не виграв ніхто, за винятком хіба що барменів і баристів. CBS News додає до тих, хто зміг заробити під час катаклізму, авторемонтні майстерні та торговців лопатами, сіллю і снігоочисниками.

Жителі постраждалих штатів відчують наслідки морозів трохи пізніше, коли почнуть отримувати рахунки за електроенергію, вважають аналітики. Шок від сум, витрачених на обігрів будинків, може вплинути на продажі до Президентського дня.

Власне, ринки вже відреагували на погодний катаклізм зростанням цін на енергоносії. Так, зазначає CBC, ще на початку тижня ціна на нафту зросла до рівня близько 94 доларів за барель. На електронних торгах на Нью-Йоркській біржі нафта торгувалася за 93,85 доларів за барель.

Оптова ціна на бензин зросла на 2,28 цента до 2,6688 долара за балон, природний газ додав у ціні 6,8 цента до 4,374 за тисячу кубічних футів. Пічне паливо подорожчало на 1,25 цента до 2,9513 за галон.

За прогнозами, в четвер температура має остаточно повернутися до норми, навіть на Заході трохи потеплішає. У штаті Джорджія, де у вівторок було -15 градусів, що становить історичний мінімум, очікується плюсова температура. У Нью-Йорку вже потеплішало до -6 градусів.

Найнижча температура на території США, нагадаємо, була зареєстрована в місті Ембаррас у штаті Міннесота, де було -37 градусів. Це холодніше, ніж на Марсі. Мінусова температура була зареєстрована у всіх 50 штатах країни, включаючи Гаваї і Флориду. Жертвами аномальних холодів стали більш як 20 людей.

Нагадаємо, третина населення США буквально потопає у снігу. 22 штати опинилися на шляху шторму, який пройшовся від середньої смуги до північного сходу країни.

Як повідомлялося раніше, місцева влада в США вживає різних, зокрема екзотичних способів боротьби з ожеледицею на дорогах. З цією метою використовується навіть сільськогосподарська продукція.

Наприклад, в штаті Вісконсин дороги збризкують розсолом, що залишається після виробництва сиру. Він допомагає утримувати сіль на дорогах і змушує її працювати при більш низьких температурах. Тим часом, в штатах Нью-Йорк і Пенсильванія для боротьби з ожеледицею до солі додають буряковий сік, який залишається після виробництва цукру.

У деяких інших штатах використовуються картопляний сік і патока. Крім того, експерти вивчають можливість застосування для боротьби з ожеледицею так званої фрекінгової рідини, яка залишається після видобутку сланцевого газу методом гідророзриву пласта.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 980 | Додав: admin | Теги: США, аномальні морози
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ