Пт, 2024-04-19, 09:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 2 » Арабські держави закликають бомбити Сирію
08:55
Арабські держави закликають бомбити Сирію
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Ліга арабських держав (ЛАД) закликала Раду Безпеки ООН "підійти з усією відповідальністю до жахливого злочину в Сирії, де було застосовано хімічну зброю проти мирного населення". У резолюції, прийнятій у неділю, 1 вересня, за підсумками екстреного засідання Ради ЛАД в Каїрі, говориться, що "ті, хто несуть відповідальність за використання отруйних речовин, повинні бути віддані міжнародному суду як військові злочинці".

За цей злочин, як мовиться в документі, "несе відповідальність сирійський режим", повідомляє ВВС Россия. У резолюції уряд Сирії звинувачується в застосуванні хімічних боєприпасів, передає ИТАР-ТАСС. На думку глав МЗС країн ЛАД, саме сирійський уряд використовував хімічну зброю проти мирного населення.

ЛАД вимагає від міжнародного співтовариства "прийняття стримуючих заходів відповідно до Статуту ООН проти сирійського режиму", який, як стверджується в резолюції, "більше двох років творить військові злочини".

Ліга арабських держав вже звинуватила уряд Сирії у тому, що наприкінці серпня його сили застосували хімічну зброю в одному з передмість Дамаска. Проте до цих пір Ліга не закликала до військового втручання ззовні в сирійський конфлікт.

І дійсно: перед початком наради прес-секретар глави панарабской організації Насіф Хатті заявив, що ЛАД "не давала мандата будь-кому на нанесення ймовірного удару по Сирії". За його словами, "позиція ЛАД щодо сирійської кризи вписується в рамки поваги міжнародного права". Ліга воліє покластися в даному питанні на Раду Безпеки ООН як на гаранта міжнародної законності, підкреслив він.

У нараді в неділю, 1 вересня, взяли участь глави МЗС країн-членів ЛАД. Арабські міністри зібралися, щоб всебічно обговорити сирійське питання у світлі недавніх подій у цій країні, де нібито відбулася хімічна атака поблизу столиці, що призвела великі людські жертви. Крім того, глави МЗС мали намір приділити увагу темі підтримки зусиль по скликанню конференції "Женева-2".

Із закликом до арабів "підтримати міжнародні зусилля по покаранню сирійського режиму" звернувся з трибуни Ліги арабських держав лідер Національної коаліції опозиційних і революційних сил Сирії Ахмед аль-Джарба. Він був запрошений на екстрене засідання Ради ЛАД. "Ми вимагаємо від арабських країн покласти край утискам сирійського народу і підтримати міжнародну військову операцію проти Сирії", - сказав аль-Джарба.

Його позицію підтримав представник Саудівської Аравії. Міжнародній спільноті необхідно взяти на себе відповідальність і покласти край трагедії, яка відбувається в Сирії, заявив міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Сауд аль-Фейсал Аль Сауд.

"Протидія військового втручання в сирійську кризу є проявом підтримки правлячого там режиму придушення сирійського народу, - зазначив він. - Не можна чекати доти, поки режим Асада знищить ще більше людей". На думку аль-Фейсала, влада в Дамаску перейшла "всі червоні лінії і втратила легітимність". Саудівський міністр також висловив підтримку народу Сирії і опозиційної коаліції.

Однак проти міжнародного збройного втручання рішуче виступив Єгипет. Міністр закордонних справ АРЄ Набіль Фахмі заявив на засіданні, що "у кризи в Сирії є тільки одне рішення - політичне".

Раніше Керрі оголосив, що, за американськими даними, в результаті хіматаки під Дамаском 21 серпня загинули не менше 1429 осіб, включаючи 426 дітей. При цьому ракети зі зброєю масового ураження запускали виключно з боку урядових військ , а представники офіційної влади відвідали район атаки напередодні і попередили про необхідність носіння захисних масок , говориться в доповіді.

Про підготовку атаки з різних джерел Вашингтону стало відомо за три дні до того , як вона сталася , повідомляється у звіті. Всі ці дані в доповіді оцінюють як інформацію "з високою часткою достовірності".

Місія експертів ООН покинула Сирію і напередодні прибула до Гааги, де знаходиться штаб-квартира Організації по забороні хімічної зброї. Імовірно , на складання звіту про застосування хімзброї під Дамаском буде потрібно два тижні.

Асад: Сирія в змозі протистояти будь-якій зовнішньої агресії

Президент Сирії Башар Асад заявив, що його країна в змозі протистояти будь-якій зовнішній агресії, після того як президент США Барак Обама висловився про необхідність нанесення військового удару по Сирії.

"Загрози американців почати наступ проти Сирії не змусять Сирію відмовитися від своїх принципів у її боротьбі проти тероризму, підтримуваного деякими країнами регіону і західними країнами, в першу чергу США", - сказав Асад на зустрічі з іранськими офіційними особами.

Сирійський режим трактує нинішній військовий конфлікт всередині країни як боротьбу з тероризмом.

ЗМІ: бойові кораблі США прямують до Червоного моря

Американський атомний авіаносець Nimitz і кораблі супроводу прямують в район Червоного моря, де у разі наказу можуть взяти участь у військовій операції проти сирійського уряду.

За відомостями джерела агентства Рейтер у військових колах, кораблі повинні були з'явитися в Червоному морі в ніч на понеділок, 2 вересня. Проте підтвердження прибуття групи поки не надходило.

Одночасно в західній частині Індійського океану присутня група кораблів на чолі з авіаносцем Harry S. Truman, повідомляє РИА "Новости".

Авіаносці класу Nimitz мають водотоннажність близько 100 тисяч тонн і є найбільшими військовими кораблями в світі. У строю американських ВМС є десять таких кораблів. На борту кожного розміщено авіаційне крило - всього до 90 літаків і вертольотів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1454 | Додав: adminA | Теги: бомбити Сирію, Арабські держави
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ