Сб, 2024-04-20, 10:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 30 » Арешт Тимошенко може зірвати підписання договору про асоціацію України з ЄС
15:01
Арешт Тимошенко може зірвати підписання договору про асоціацію України з ЄС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Арешт екс-прем’єра Юлії Тимошенко може зірвати підписання договору про асоціацію України з Європейським Союзом у 2011 році. Таку думку висловив радник президента Польщі Роман Кужняр в опублікованому матеріалі у Gazeta Wyborcza, передає УНІАН.

-- Янукович збирається поговорити в Польщі про євроінтеграцію України, а Коморовський з ним - про Тимошенко

Кужняр відзначив, що багато європейських політиків вважають справу Тимошенко політичною. За його словами, на Заході політики несуть політично-конституційну відповідальність за свої вчинки, а не кримінальну, що має місце в Україні.

"Кримінальна справа проти Тимошенко, яка має ознаки переслідування демократичної опозиції, є незрозумілою не лише у багатьох західноєвропейських столицях, але й у Варшаві", - заявив він.

Радник польського президента зазначив, що офіційна Варшава сподівається на підписання договору про створення зони вільної торгівлі та Асоціацію між Україною та ЄС ще цього року, коли Польща головуватиме у Євросоюзі.

"Розвиток ситуації у Києві може зв’язати Польщі руки у цій справі. Гору можуть взяти аргументи політиків і держав, які негативно ставляться до вступу України у Євросоюз", - написав Кужняр.

За його словами, у випадку непідписання договору про асоціацію розмови можуть затягтися "на чергові довгі місяці, а, може, й значно довше".

"Здається, що влада в Києві, особливо президент Віктор Янукович повинен враховувати таку можливість. Було б фатально, якби над Дніпром не оцінили серйозність ситуації", - відзначив Кужняр.

Радник президента Польщі висловив сподівання, що українська влада це усвідомлює та не буде "забивати гол у свої ворота".

Британські ЗМІ: Судом над Тимошенко Янукович тестує Європу

Судом над Юлією Тимошенко Віктор Янукович тестує ЄС на рішучість щодо України. Про це пише впливове британське видання "The Economist".

За однією з версій видання, переслідуванням Юлії Тимошенко українська влада хоче перевірити рішучість Європи щодо України. Мета таких дій влади - побачити, як далеко Київ може схилитися в бік авторитаризму, і чи опиниться під загрозою укладання угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Видання наводить альтернативну точку зору, згідно з якою один з багатих покровителів Януковича наполягає на покаранні Тимошенко. "Дехто згадує ім’я Дмитра Фірташа, співвласника RosUkrEnergo. Однак, немає прямих доказів цього", - пише "The Economist".

Третя версія журналу полягає в тому, що процес над Тимошенко спричинений особистою неприязню Віктора Януковича.

"В цілому, українці, на відміну від населення західних країн, менше схильні бачити в Тимошенко борця за демократію. Рейтинги підтримки президента Януковича цього року провалилися, в той же час рейтинги Тимошенко не підвищилися", - пише видання.

Як зайве підтвердження цієї думки журнал зазначає, що "у піковому протесті 24 серпня взяли участь не більше 5000 демонстрантів".

"Все це робить переслідування Тимошенко з боку адміністрації президента важкозрозумілими. Її повернення у центр уваги зовсім зайве і викликатиме міжнародну критику, навіть якщо Янукович підтверджуватиме свою прихильність ідеї вступу України в ЄС", - пише "The Economist".

Зазначимо, що 5 серпня Тимошенко заарештували на судовому засіданні щодо "газової справи". Арешт Тимошенко викликав значний резонанс та стурбованість на міжнародній політичній арені. За кордоном закликають українську владу негайно звільнити Тимошенко.

Знаходячись у СІЗО Тимошенко просила ЄС швидше підписати угоду про асоціацію з Україною. Екс-прем'єр вважає, що підписання угоди про асоціацію з ЄС стане перепоною для авторитарних і диктаторських тенденцій в Україні, за якими зараз спостерігає світ.

Нагадаємо що нещодавно голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу повідомив, що Україна і ЄС підпишуть нову "амбіційну" угоду, що включає в себе зону вільної торгівлі.

Крім того, Баррозу вважає, що в Україні слід активніше проводити реформи для зближення з Європейським Союзом, і 2011 рік дуже важливий для країни, оскільки саме цього року має визначитися "майбутній вигляд" сучасної України.

Як повідомлялось на початку червня у ЗМІ, за даними високопоставленого дипломата в Європейській службі зовнішніх дій (EASEU), в ідеальному сценарії обидві угоди (про вільну торгівлю та асоціацію) між Україною та ЄС могли б бути підписані під час саміту Східного партнерства у вересні 2011 року у Варшаві.

Хоча депутат Європарламенту від Естонії Івар Падар прогнозує підписання Україною угод про безвізовий режим і асоціацію з Європейським Союзом в найближчі два роки.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 909 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ