Вт, 2024-04-23, 15:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 8 » Меджліс та Кравчук: Арешт Тимошенко порушує принцип верховенства права
16:38
Меджліс та Кравчук: Арешт Тимошенко порушує принцип верховенства права
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Меджліс кримсько-татарського народу заявляє, що постанова Печерського суду про арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко порушує принцип верховенства права і свідчить про політичні цілі суду над лідером ВО "Батьківщина". Про це йдеться в заяві, ухваленій у неділю на засіданні Меджлісу в зв'язку арештом Тимошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ця постанова Печерського районного суду міста Києва, ухвалена на судовому процесі, під час якого всі його учасники повинні бути наділені рівними правами та можливостями у обстоюванні своїх позицій, а також подальші дії щодо його виконання і реакція на них українського суспільства, міжнародних інституцій та офіційних представників багатьох держав, свідчать про порушення принципу верховенства права і політичні цілі суду над Юлією Тимошенко", - сказано в документі.

"Меджліс кримсько-татарського народу послідовно виступає за утвердження в Україні основоположних принципів демократії та громадянського суспільства, забезпечення прав і свобод людини, закликає всі політичні та громадські сили України об'єднати свої зусилля для припинення переслідувань за політичними мотивами", - заявили члени Меджлісу.

Кравчук вважає недемократичною ухвалу про арешт Тимошенко

Ухвала Печерського суду Києва про арешт Юлії Тимошенко поставила під сумнів демократичні заяви влади, вважає перший президент України Леонід Кравчук, повідомляє "Українська правда".

"У цьому рішенні Печерського суду перетнулися фундаментальні для демократичного суспільства речі - демократія, закон, права і свободи людини. Суд - хотів він цього чи ні - поставив під сумнів демократичні заяви влади", - зазначив Кравчук. - "У багатьох людей дуже гостро постало питання, а чи не переходимо ми ту межу, за якою стирчать вуха вседозволеності замість закону, свавілля замість дотримання демократичних процедур".

Кравчук вважає, що для арешту Тимошенко не було підстав, і ця ухвала не була юридично мотивована.

"Ґрати не можуть затулити рота Тимошенко. До фізичних дій вона не вдається. В даному випадку є єдино можливий вихід. Суд приймає рішення про виготовлення для Тимошенко спеціальної маски, яка закрила би їй рота із силовим застосуванням. Суд, керуючись законодавством, не може бути упередженим і повинен створювати рівні умови і для звинувачення, і для захисту. Тоді його будуть поважати, будуть йому довіряти", - зазначив Кравчук.

На його думку, Печерський суд прийняв "необґрунтоване, неадекватне ситуації, невиправдане політично рішення щодо арешту Тимошенко, чим наніс значної шкоди Україні".

"В історії України уже таке було. І ми знаємо наслідки. Ще до цього часу оплакуємо мільйонні жертви. Це невтішні прогнози. На жаль, реалії також не менш невтішні", - написав він. - "Заради забезпечення демократії ми повинні зупинити правову вседозволеність, бо вона, як свідчить історія, пожирає не лише ворогів, але і власних дітей".

Нагадаємо, що 5 серпня Печерським судом міста Києва Тимошенко змінено запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт.

Нагадаємо також, що державний обвинувач на процесі Тимошенко Лілія Фролова заявила, що Кримінально-процесуальним кодексом не передбачено оскарження арешту на цій стадії процесу. "Арешт триватиме стільки, скільки цей захід не буде змінено", - уточнила вона. За її словами, запобіжний захід Тимошенко може змінити лише Печерський суд Києва.

А правлячий прем'єр-міністр Микола Азаров, коментуючи арешт екс-прем'єра Тимошенко, сказав: "Я там (у Печерському суді - ред.) був... і на власні очі переконався, як знущалися з суду. Я нікому не раджу знущатися з суду, тому що суд - одна з підвалин нашої держави". Азаров заявив також, що газові угоди 2009 року були "зрадницькими щодо людей і країни" і не виключив можливості їх розірвання через суд.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 908 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ