Чт, 2024-04-25, 12:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 23 » Армія Кенії звільнила більшу частину заручників у ТЦ Найробі
11:59
Армія Кенії звільнила більшу частину заручників у ТЦ Найробі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Звільнено більшу частину людей, захоплених у заручники в торговельному центрі в столиці Кенії. Армійські підрозділи взяли під контроль більшість приміщень ТЦ Westgate. З такою заявою виступило командування збройних сил країни, передає NEWSru.com з посиланням на інформаційне агентство Reuters.

"Більшість заручників звільнено. Кенійські сили оборони встановили контроль в більшості приміщень будівлі", - цитує агентство офіційного представника збройних сил Кенії, полковника Сайруса Огуні.

За даними Червоного Хреста, кількість жертв бойовиків ісламістського угруповання "Аш-Шабаб", що скоїли минулої суботи, 21 вересня, збройний напад на торговельний центр в Найробі, досягає 68. Поранено 175 осіб. Будівлю змогли покинути близько тисячі осіб.

Очевидці повідомляли, що, перш ніж відкрити вогонь по беззбройних людях, нападники дозволили покинути будівлю тільки мусульманам.

Раніше повідомлялося, що з настанням темряви спецназ країни за підтримки ізраїльських експертів по боротьбі з тероризмом розпочав операцію зі звільнення заручників та ліквідації терористів. На штурм було кинуто підрозділи спецназу зі складу десантних військ і антитерористичного управління МВС Кенії. Їм допомагають також співробітники ФБР США.

Штурм триває. За даними кенійського видання The Daily Nation, над будівлею ТЦ Westgate на низькій висоті літають вертольоти. З торговельного центру долинають звуки автоматних черг. Є відомості, що бойовики сховалися в приміщенні з вікнами і перегородками з куленепробивного скла. Серед них, за відомостями CNN, троє американців. Двоє з них проживали в штаті Міннесота, третій - зі штату Міссурі. За даними телеканалу NBC News, серед нападників могло бути п'ятеро американців.

Президент США Барак Обама, який зателефонував главі Кенії, щоб висловити співчуття у зв'язку з подіями в Найробі, оголосив те, що сталося, терактом. Як повідомляє Associated Press з посиланням на прес-службу Білого дому, американський президент запропонував допомогу у звершенні правосуддя над ісламістами, причетними до нападу.

У сил, які провадять облогу, є змога спостерігати за діями терористів за допомогою камер стеження всередині Westgate. "Ми контролюємо центр управління камерами стеження", - підтвердив глава МВС Кенії Джозеф Олі Ленку.

За наявним даними, бойовики сомалійського угруповання "Аш-Шабаб", число яких оцінювали в 15, утримували в заручниках близько 30 осіб.

Тепер у руках бойовиків залишається ще приблизно десять людей, каже полковник Сайрус Огуні. За словами полковника, деякі зі звільнених заручників потерпали від сильної спраги.

Під час операції зі звільнення заручників четверо військових зазнали поранень, сказав Огуні.

"Аш-Шабаб" заявила, що вилазка в Найробі стала помстою за участь кенійських військ у бойових операціях проти неї на території Сомалі. Ватажки угруповання фактично кинули виклик президенту країни Ухуру Кеніаті, який обіцяв затримати і суворо покарати терористів.

"Звідки Кеніаті взяти сили, щоб погрожувати нам? Ми билися з озброєними силами Кенії протягом двох років. Якщо Ухуру хоче від нас миру, то йому слід вивести війська із Сомалі", - заявив раніше офіційний представник командування "Аш-Шабаб" у Сомалі Абдіазіз Абу Мусаб.

За останніми відомостями, серед загиблих - племінник президента Кенії, піддані Великобританії, громадяни Франції, Канади, Гани, ПАР, Індії, Республіки Корея, Нідерландів, а також колишній заступник голови кенійської філії ЮНІСЕФ, лікар родом з Перу, і відомий в Африці поет із Гани Кофі Авунор.

Нагадаємо, в суботу, 21 вересня, члени сомалійського угруповання "Аль -Шабаб" зчинили в торговельному центрі справжню бійню, внаслідок якої загинули 59 людей.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1199 | Додав: adminA | Теги: ТЦ Найробі, Армія Кенії, більшу частину заручників
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ