Вт, 2024-04-16, 23:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 13 » Асад офіційно відмовився від хімзброї. Американці не заспокоїлися
10:53
Асад офіційно відмовився від хімзброї. Американці не заспокоїлися
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Сирія стала повноцінним учасником Конвенції із заборони хімічної зброї, заявив журналістам постійний представник Арабської Республіки при ООН Башар Джафарі. За його словами, наказ про це підписав 12 вересня президент країни Башар Асад, інформує сайт Вести.ru.

За словами Джафарі, відповідне послання спрямовано генеральному секретарю ООН Пан Гі Муну від імені глави МЗС Сирії Валіда Муаллема. Раніше журналістам продемонстрували неофіційний переклад цього документа, в якому стверджувалося, що САР "зобов'язується дотримуватися положень Конвенції".

Заступник представника генсекретаря ООН Фархан Хак у зв'язку з цим заявив, що організації потрібен час, щоб вивчити лист. "Необхідно визначити, чи можна вважати його інструментом приєднання (до Конвенції). Для цього існують певні юридичні процедури", - сказав він.

За твердженням Джафарі, "з юридичного погляду Сирія відсьогодні стає повноцінним членом Конвенції із заборони хімічної зброї".

США наполягають на застосуванні сили

Сполучені Штати вважають, що приєднання до Конвенції про заборону хімічної зброї недостатньо для знищення її арсеналу небезпечних озброєнь. Про це заявив держсекретар США Джон Керрі, який зустрівся з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим у Женеві, передає Радіо "Свобода".

У вступному слові Керрі заявив, що США наполягають на застосуванні сили проти режиму Асада, якщо дипломатичні засоби не спрацюють.

Лавров заявив, що Москва націлена тільки на дипломатичне розв'язання проблеми сирійської хімічної зброї, але розраховує на компроміс із Вашингтоном.

Процес знищення хімічної зброї може тривати роки

Процес знищення хімічної зброї в Сирії може розтягнутися на роки. Це визнав начальник розвідувального управління Міністерства оборони США (РУМО) Майкл Флінн.

Пропозиція Росії про відправлення сирійської хімзброї під контроль світової спільноти "вселяє надії, але викликає питання". "Я не заздрю політикам, які повинні ухвалити остаточне рішення", - сказав глава РУМО, як передає ІТАР -ТАСС.

У цьому зв'язку він висловив думку про те, що "нині Сполучені Штати, здається, нескінченно стикаються з новим важливим викликом безпеки, що змушує замислитися, а чи не стало існування в умовах кризи нашою нормою".

Флінн також розповів про свої дискусії з американськими фахівцями на тему того, "скільки часу знадобилося США для позбавлення від хімзброї". За його словами, "відповідь експертів була - близько семи років", тому і в Сирії цей процес забере роки.

"Я сподіваюся, що процес прийняття рішень щодо хімзброї (в САР) запущений. Але я сумніваюся, що все буде зроблено за одну ніч", - сказав він.

Флінн також визнав, що серед тих, хто прагне до повалення сирійського уряду, є і екстремістські сили. Він, зокрема, згадав про пов'язане з "Аль-Каїдою" угруповання "Джебхат ан-Нусра". На його думку, "ці терористи краще організовані, озброєні та підготовлені, ніж інші, і прагнуть до дестабілізації в регіоні".

21 серпня 2013 року 1188 осіб стали жертвами застосування хімічної зброї у Східній Гуті - передмісті Дамаска. За наявною інформацією, атаку начебто здійснили урядові сили, використавши ракету класу "земля-земля".

Сирійський президент Башар Асад неодноразово спростовував звинувачення в застосуванні урядовими військами хімічної зброї проти повстанців 21 серпня і підкреслював, що у західних країн немає "жодної крихти" доказів цього, а росіяни, за його словами, мають "дані, що свідчать про протилежне".

9 вересня голова МЗС РФ Сергій Лавров виступив з ініціативою передачі хімзброї під міжнародний контроль, сирійська сторона з цією пропозицією погодилася.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 980 | Додав: adminA | Теги: американці, хімзброї, Асад офіційно
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ