Пт, 2024-03-29, 00:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 20 » Асад втрачає контроль: десь подівся, нібито поранений і вивіз родину
09:01
Асад втрачає контроль: десь подівся, нібито поранений і вивіз родину
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

В іноземних ЗМІ з'явилася версія того, де може перебувати президент Сирії Башар Асад, який не з'являвся на люди від середи, коли в Дамаску було скоєно безпрецедентний теракт. Ймовірно, він у прибережному місті Латакії, причому одні джерела повідомляють, що главу держави може бути поранено, а інші - що він перебував там ще до теракту в Дамаску і командує операцією урядових військ. Однак посол Сирії в Москві знає, що Асад у Дамаску.

Про орієнтовне місцеперебування Асада в Латакії пише, зокрема, британська газета The Guardian, зазначаючи, що перевірити цю інформацію поки що неможливо. А The Jerusalem Post посилається на джерела в сирійській опозиції і одного західного дипломата. За їхніми відомостями, Асад, можливо, вже кілька днів перебуває в Латакії, командуючи військовою операцією, передає NEWSru.com.

Версії про місцеперебування Асада будуються на тлі чуток про те, що його дружина Асма виїхала з країни і може ховатися в Росії - про це буквально одним рядком, без посилання на джерела, йдеться в тій-таки статті The Guardian. Сирійський посол у Москві Ріяд Хаддад вже виступив зі спростуванням. "Це абсолютно хибна інформація. Дружина пана президента не приїжджала в Москву", - сказав він. Причому посол додав, що Асад і його сім'я "досі перебувають у Дамаску".

Ліванська телестанція NBN передала заяву сирійського урядового джерела. Той стверджує, що президент Асад "працює, як завжди, в своєму кабінеті в Дамаску". Цією телестанцією володіє спікер ліванського парламенту Набіх Беррі.

Як передає Reuters, сирійське державне телебачення в четвер повідомило, що Асад брав участь у церемонії складання присяги новим міністром оборони країни (нагадаємо, ним став генерал Фахд Джасем аль-Фрідж). Спочатку телебачення не показувало жодного кадру з церемонії і не уточнило, де відбувалася ця подію. Потім, як передають інформагентства, кадри все ж були продемонстровані - це означає, що неушкоджений Асад з'явився на публіці.

Коментуючи теракт в Дамаску, офіційний представник Білого дому Джей Керні заявив, що адміністрація США не знає, чи була метою організаторів ліквідація Асада і де зараз перебуває президент Сирії. "У мене немає ніякої інформації про це", - сказав Карні журналістам.

Раніше теракт біля будівлі служби держбезпеки в Дамаску призвів до загибелі міністра оборони Сирії Дауда Раджха, керівника військової розвідки, який є одночасно зятем президента Асада Асіфа Шауката, а також генерала Хасана Туркмані.

На думку Білого дому, загибель трьох представників сирійського керівництва внаслідок вибуху в самому центрі Дамаска свідчить про те, що президент Сирії Асад не здатний контролювати те, що відбувається в країні.

Сирійська опозиція оголосила про початок тотальної наступальної операції проти урядових сил під назвою "Вулкан у Дамаску - землетрус у Сирії". При цьому концентрація урядових сил у Дамаску і його околицях дозволила повстанцям домогтися низки перемог в інших містах країни. Зокрема, вони змогли взяти під свій контроль один із районів Хомса і зміцнити свої позиції в місті Хама.

Зазначимо, збройне протистояння між урядовими силами і опозицією, що вимагає відходу президента Башара Асада, триває в Сирії від початку минулого року. За даними правозахисників, кількість жертв конфлікту перевищила позначку в 16,5 тисяч осіб.

30 червня на женевській конференції у справах Сирії було ухвалено рішення створити в країні перехідний керівний орган і чинити тиск на всі сторони конфлікту. Проте представники сирійської опозиції відхилили пропозиції, не бажаючи сідати за стіл переговорів із президентом Асадом. Країни Заходу, передусім США, переконують Росію надати президентові Сирії Асаду політичний притулок.

РФ представила новий варіант свого проекту резолюції щодо Сирії

У вівторок Росія представила оновлений варіант свого проекту документа - в нього додано низку елементів, які стосуються гуманітарної ситуації, ситуації з правами людини та механізму локального припинення вогню. Проект також передбачає продовження мандата міжнародних спостерігачів в Сирії на три місяці.

Альтернативною російському варіанту є західний: він обмежує термін перебування спостерігачів 45 днями і містить загрозу санкцій щодо Дамаска. Проти такого підходу виступають Росія і Китай.

Судячи з підсумків розмови Володимира Путіна і Барака Обами, а також візиту в Москву спецпосланця ООН і ЛАД по Сирії Кофі Аннана, немає ані найменших шансів на те, що Росія і Захід підуть на поступки одне одному. В такому випадку жодного з двох проектів резолюції не буде ухвалено.

Однак навіть якщо якусь резолюцію буде ухвалено, вона навряд чи вплине на зміну ситуації в Сирії. Думка нинішнього голови Ради Безпеки ООН колумбійця Нестора Осоріо: "ООН і Рада Безпеки будуть робити все можливе, але ситуація дуже серйозна, і я не думаю, що лише одна резолюція може створити необхідні умови для розв'язання проблеми".

"Ми повинні бути реалістами: те, що відбувається нині в Сирії, виходить за межі можливості політичного впливу на уряд і опозицію", - наголосив Осоріо.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 982 | Додав: admin | Теги: Сирія, асад
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ