Чт, 2024-04-25, 21:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 28 » Асоціація з ЄС призначена для народу України і є його можливістю на краще майбутнє
09:50
Асоціація з ЄС призначена для народу України і є його можливістю на краще майбутнє
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра зазначає, що угода про асоціацію між Україною та ЄС призначена насамперед громадянам України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"ЄС збирається продовжувати переговори щодо угоди про асоціацію з Україною. Ця угода для народу України. Це можливість для народу України змінити своє суспільство, перейти від пострадянського світу в сучасний прозорий демократичний відкритий вільний і соціально, економічно покращений світ з його вищими стандартами. Ми хотіли б завершити цей процес", - сказав він.

Водночас Тейшейра зазначив, що за останні два роки в переговорному процесі з даного питання не вдалося досягти суттєвого прогресу. "Що стосується угоди про вільну торгівлю, то за останній рік ми досягли прогресу. Як відомо, минулого тижня відбулася зустріч між Андрієм Клюєвим і європейськими комісарами.Практично був завершений цей процес, дуже важлива частина цієї угоди", - сказав він.

Посол ЄС в Україні нагадав, що рух до угоди про асоціацію почався п'ять років тому, і цю угоду було запропоновано Україні на її ж прохання.

Коментуючи схвалену Європейським парламентом 27 жовтня резолюцію щодо України, Тейшейра сказав: "Сьогодні Європарламент прийняв заяву, за підтримки всіх політичних груп. І той факт, що така широка підтримка існує від усього політичного спектра Європарламенту, показує, що він не тільки надає дуже велике значення відносинам з Україною, а також (це є) його оцінка політичної ситуації в Україні щодо верховенства права, демократії".

Дипломат підкреслив, що розвиток подій в Україні викликає стурбованість Європейського Союзу. "Ми говоримо про них ще з минулого року. Це внесення змін до Конституції, як це було зроблено, тривога щодо свободи слова та ЗМІ, місцеві вибори, які відбулися в жовтні минулого року, та ЄС висловив свою стурбованість щодо їх результатів і вважає, що це був крок назад на шляху до демократії. Кульмінацією став політично вмотивований розгляд справи колишнього прем'єр-міністра і кількох членів її уряду. Також турбує той спосіб, яким готується новий закон про вибори народних депутатів", - пояснив він.

"Україна незалежна вже 20 років. Якщо ми говоримо, що для неї 20 років тому розпочався перехідний період, то в цей же час країни Центральної Європи почали той самий процес. Всі ці країни дуже швидко після кінця авторитарних режимів провели вибори, впровадили демократичні конституції, і демократичні системи в цих країнах з'явилися дуже швидко. В Україні ситуація інша, і поки аналогічні речі не з'являться в Україні, хоча б ці мінімальні умови, на підставі яких відбудеться подальша консолідація, то Україна не зможе дійти до своєї мети", - вважає Жозе Тейшейра.

"І це не тільки мета громадян України, багато європейців хотіли б це бачити. Тому що Україна - це частина Європи, українці - це європейці, вони живуть у багатьох країнах Європейського Союзу. Вони законослухняні, працьовиті й чесні громадяни, і вони хочуть жити у відповідності з такими ж стандартами, як у ЄС", - переконаний голова представництва ЄС у Києві.

Зазначимо, що Європейський парламент у четвер простою більшістю підтримав об'єднану резолюцію щодо України. Голосування відбулося в рамках пленарного засідання в Страсбурзі без обговорення.

У резолюції Європейський парламент (ЄП) рекомендує Європейській Комісії провести зустріч із президентом України Віктором Януковичем до саміту Україна-ЄС задля "відновлення конструктивного діалогу".

Тим часом у Партії регіонів вважають голосування Європарламенту щодо України її перемогою.

Колишній віце-прем'єр-міністр України Григорій Немиря, коментуючи ухвалену резолюцію Європейського парламенту по Україні, у якій засуджується вирок Юлії Тимошенко, вважає, що це останнє попередження президенту Віктору Януковичу.

Партія регіонів знайшла євродепутата, який позитивно оцінює резолюцію

Останні події, що відбуваються в Україні, не зупинять прогрес у переговорах про підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це свідчить ухвалена в четвер Європарламентом резолюція щодо України, упевнений депутат Європарламенту Адріан Северин, повідомляє прес-служба Партії регіоноів.

"Точніше кажучи, суд у справі Тимошенко та укладання Угоди про асоціацію не будуть автоматично пов'язані", - цитує політика прес-служба Партії регіонів.

"Я вважаю, що це дуже важливий меседж для всіх, і це свідчить про те, що Угода про асоціацію є стратегічно важливою не тільки для України, а й для Європейського Союзу", - підкреслив він.

За словами Северина, резолюція відзначає "глибоку невпевненість і критичний брак довіри до судової системи України, але ми як політики не повинні виступати в ролі апеляційного суду, який дає право перевіряти вади української судової системи".

"Зовсім ні. Як політики ми можемо працювати, щоб здійснити необхідні реформи, щоб конкретизувати законодавство і прописати необхідні реформи", - уточнив євродепутат.

Він висловив упевненість в тому, що в рамках переговорів між Україною та ЄС будуть обрані кращі рішення, "щоб впровадити механізм співпраці між ЄС і Україною з можливою участю Ради Європи з метою здійснення реформи в судовій системі".

"Я вірю, що українська судова система потребує важливих реформ, ці реформи вже давно назріли. Так що, думаю, ми повинні залишити суд над Тимошенко судовій владі і суддям, і ми знаємо, що в кінці дороги є Європейський суд з прав людини, і цьому суду ми повинні довіряти", - зазначив політик.

"Я думаю, що ця резолюція має бути прочитана з оптимістичного погляду. І підписання угоди про асоціацію з Україною є дуже важливим як для України, так і для нас, ми хочемо просуватися вперед щодо цієї угоди. І перш ніж вона набуде чинності, ми повинні використовувати наші засоби співробітництва, щоб сприяти реформам (в Україні)", - підсумував Северин.

Нагадаємо, що депутат Європарламенту Павел Залевський (група народних партій, Польща), коментуючи схвалену Європарламентом резолюцію щодо ситуації в Україні, заявив, що якщо президент України Віктор Янукович не перегляне своєї позиції, він позбавить українців Європи.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 964 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ