Чт, 2024-04-25, 20:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 30 » Атлантік-Сіті опинився під загрозою затоплення через ураган "Сенді"
09:29
Атлантік-Сіті опинився під загрозою затоплення через ураган "Сенді"
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/
Прибережні курортні містечка вже випробували на собі силу урагану "Сенді", хоча обрушитися на США він повинен був лише до ранку. Практично повністю затоплена "гральна столиця" Східного узбережжя країни - знаменитий Атлантік-Сіті. За словами очевидців, рівень води на вулицях міста піднявся в деяких місцях до півтора метрів. У минулі вихідні припинили роботу всі 12 міських казино - всього лише в четвертий раз за останні 34 роки.

Без світла вже залишилися не менше 54 тисяч споживачів на острові Лонг-Айленд (штат Нью-Йорк), ще більше 42 тисяч в американському штаті Нью-Джерсі. Про це повідомили енергетичні компанії, обслуговуючих ці райони США, пишет NEWSru.com.

По міры наближення урагану "Сенді" до Східного узбережжя США на Лонг-Айленд обрушуються хвилі заввишки вісім метрів. Урагану привласнена перша категорія. Він рухається на північний захід зі швидкістю 32 км / ч. Швидкість вітру усередині урагану становить 150 км / ч.

Влада практично всіх міст на Східному узбережжі США оголосили про примусову евакуацію сотень тисяч жителів у зв'язку з наближенням "Сенді". Останні кілька днів нескінченний потік машин тягнувся углиб материка.

"Нашому будинку більше 150 років, і він жодного разу не опинявся затоплений, незважаючи на те, що знаходиться на косі: з одного боку від нас - океан, з іншого - затока. Але, судячи з усього," Сенді "представляє дуже серйозну небезпеку . Тому ми прийняли рішення виїхати - заодно провідаємо родичів у Флориді ", - сказала мешканка Атлантік-Сіті Керол Клейхорст.

На всьому Східному узбережжі порушено залізничне сполучення, скасовано понад 9 тисяч авіарейсів. За оцінками експертів, "Сенді" може завдати шкоди на мільярди доларів. Режим надзвичайної ситуації введений в дев'яти штатах Східного узбережжя країни.

У Нью-Йорку - найбільшому американському мегаполісі - з неділі не працює метро, не ходить наземний громадський транспорт, скасовані всі спортивні та розважальні заходи. Пішоходів на вулицях Манхеттена практично немає. Правда, за винятком головної площі Манхеттена - Таймс-сквер ії наводнюють туристи, хоча їх число не дотягує до звичайного дня. Працює і більшість розташованих в околицях площі кафе і сувенірних крамниць. Багато їх власники висловлювали різке невдоволення рішенням влади припинити роботу громадського транспорту задовго до того, як у місті почало серйозно відчуватися вплив циклону.

Закрито школи, великі магазини, банки та біржі. У вихідні була проведена примусова евакуація близько 370 тис жителів низовинних районів міста. Багатьом з них доведеться провести найближчі дні в тимчасових притулках, які обладнані, в основному, в будівлях шкіл.

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг повідомив, що якщо швидкість вітру під час урагану наблизиться до 100 км / год, будуть закриті більшість мостів міста. Влада також побоюється затоплення частини тунелів нью-йоркської "підземки". З ранку в Нью-Йорку піднявся сильний шквалистий вітер, почався несильний дощ. За словами метеорологів, якщо удар "Сенді" співпаде з припливом, низинні райони міста, в тому числі розташований в Брукліні російськомовний Брайтон-Біч, може накрити триметрова хвиля.

"Сенді" став у поточному сезоні 18-м тропічним штормом, який отримав ім'я.

У серпні 2011 року на Східне узбережжя США обрушився ураган "Айрін", що забрав життя більше 50 чоловік і заподіяв збиток на суму близько 19 мільярдів доларів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1456 | Додав: adminA | Теги: затоплення, ураган Сенді Атлантік-Сіті
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ