Чт, 2024-04-25, 06:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 2 » Audi представила екстремальний 503-сильний хетчбек Audi A1 Clubsport Quattro
16:52
Audi представила екстремальний 503-сильний хетчбек Audi A1 Clubsport Quattro
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Дуже своєрідно вирішила відзначити фірма Audi ювілейний тридцятий щорічний зліт шанувальників автомобілів Volkswagen-Audi Group - Worthersee Tour. Шедевром програми автошоу, що відкрилося, став екстремальний 503-сильний хетчбек Audi A1 Clubsport Quattro, пишуть "Автоновости".

"Одиничку" німці перетворили на справжнього монстра. Повний привод, карбоновий передній бампер, пороги і капот, полегшений дах зі спеціального полімеру, задній бампер з дифузором, розширені крила, спойлер над третіми дверима і виведений на лівий борт патрубок вихлопної системи за зразком гоночних болідів DTM. Заразом машину "взули" в спеціально розроблені 19-дюймові диски з низкопрофільною гумою розмірністю 255/30.

Вельми помітно переосмислено інтер'єр. Салон тепер оздоблено чорною алькантарою і прикрашено вставками з карбону. Штатні сидіння замінено на "ковші" від суперкара Audi R8 GT з чотирьохточковими ременями безпеки.

Але найголовніша "родзинка" ховається під капотом. Там тепер розташовується 2,5-літровий п'ятициліндровий турбомотор TFSI, добре відомий за такими моделями, як Audi TT RS і Audi RS3, але для Audi A1 Clubsport Quattro його віддачу підвищили майже вдвічі - до 503 к.с. (660 Нм).

Автомобіль отримав справді звірячий темперамент - на підкорення першої сотні йде 3,7 с, другої - 10,9 с, а максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 250 км/год. Зрозуміло, що автомобіль може їхати і швидше, але німці вирішили про всяк випадок перестрахуватися.

З інших особливостей можна відзначити карбоно-керамічні гальма з шестипоршневими супортами на передній осі, регульовані амортизатори і додатковий акумулятор, розміщений під підлогою.

Зрозуміло, про серійне або хоч би дрібносерійне виробництво в даному випадку не йдеться. Audi A1 Clubsport Quattro - це типовий шоу-кар, на якому німці попутно випробували кілька дизайнерських і інженерних рішень для прийдешнього Audi S1.

Слід зазначити, що німецька автомобілебудівна компанія Audi, підрозділ Volkswagen AG, скоротила чистий прибуток на 39% за підсумками минулого року, оскільки світова рецесія призвела до зниження постачань автомобілів компанії у всьому світі вперше за 14 років. Як ідеться в прес-релізі, чистий прибуток Audi впав до 1,35 млрд євро з 2,21 млрд євро роком раніше. Виручка знизилася на 13% - до 29,8 млрд євро.

"Найгірше, схоже, вже позаду, але ми поки що не можемо оголосити, що в 2010 році все буде добре", - зазначив головний виконавчий директор Audi Руперт Штадлер.

Audi підтвердила, що, як і раніше, планує обійти BMW і стати найбільшим виробником автомобілів класу "люкс" в світі до 2015 року. У 2010-му постачання автомобілів будуть збільшені на 5,3% - до 1 млн автомашин після зниження на 5,4% в 2009-му.

У найближчі 5 років асортимент продукції Audi поповнять ще 8 моделей, в розробку нових автомобілів і модернізацію заводів до кінця 2012 року буде вкладено 7,3 млрд євро.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 900 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ