Чт, 2024-03-28, 23:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 9 » Аудитори розслідують діяльність Тимошенко. Але вона їх не визнає
20:14
Аудитори розслідують діяльність Тимошенко. Але вона їх не визнає
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Юридична фірма Trout Cacheris розпочала розслідування діяльності попереднього українського уряду. Про це повідомив партнер компанії Плато Качеріс сьогодні під час прес-конференції, передає УНІАН.
"Ми не ставимося упереджено до жодного українського діяча і поки що не можемо сказати, проти кого може бути висунуто звинувачення. Розслідуватимемо витрачання державних коштів за останні 3-4 роки, як я собі це уявляю", - зазначив юрист.

Він також наполягає на тому, що це саме розслідування, а не аудит.

За його словами, метою аудиту є виявлення нецільового використання коштів, винних у цьому, і куди були направлені ці гроші. "Якщо з'ясується, що справді були кошти, використані не за призначенням, то ми постараємося зробити все, щоб такого більше не повторювалося. Ми вивчатимемо документи і проводитимемо співбесіди з тими, з ким вважатимемо за необхідне", - сказав Качеріс.

Заплановано, що аудит буде тривати не довше кількох місяців. "Ми спробуємо знизити вартість нашого розслідування", - сказав він. Однак загальна сума за надані послуги поки не називається, оскільки, за словами Качеріса, вона поки не відома і для самої компанії. Кількість залучених до аудиту фахівців також ще не уточнюється, оскільки, можливо, виникне необхідність додатково залучати людей. Також юрист повідомив, що будуть оголошуватися проміжні висновки протягом всього аудиту.

Водночас на запитання про те, чи ознайомлена компанія з політичною ситуацією в Україні, Качеріс відповів заперечливо. "Проте ми постійно вивчаємо українські реалії, і я думаю, що дуже скоро ми будемо мати повне уявлення того, що тут відбувається", - сказав він.

У постанові Кабміну, яку було ухвалено на засіданні 5 травня, йдеться, що уряд доручив розпорядникам бюджетних ресурсів провести із залученням міжнародних експертів перевірку ефективності використання бюджетних коштів у 2008-2009 рр. та першому кварталі 2010 року.

Незадовго до цього прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що екс-прем'єр-міністр України Тимошенко має бути притягнена до кримінальної відповідальності за зловживання у використанні коштів держбюджету. Проте Тимошенко впевнена, що заяви про порушення кримінальних справ проти депутатів, політиків, окремих бізнесменів є спробою залякати опозицію.

Пізніше Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом зловживання бюджетними коштами, отриманими в 2009 році від продажу квот на викиди парникових газів.

А 13 травня уряд України підписав контракт з компанією Trout Cacheris, PLLC (США) про проведення аудиту фінансово-економічної діяльності органів державної влади в 2008-2009 роках.

Опозиція вважає, що влада буде використовувати будь-які результати аудиту фінансово-господарської діяльності попереднього уряду для необґрунтованих звинувачень на адресу Тимошенко.

Кошти на проведення аудиту передбачено законом про держбюджет на 2010 рік.

При цьому Кабмін відмовися повідомити, скільки заплатять фірмі Trout Cacheris за аудит діяльності попереднього українського уряду, пославшись на комерційну таємницю. Про це йдеться у відповіді заступника міністра фінансів Андрія Кравця на запит депутата від БЮТ Сергія Власенка.

"Розмір фінансової винагороди за угодою з компанією Trout Cacheris може бути віднесено до комерційної таємниці і таким чином надання такої інформації для ознайомлення третій стороні можливе лише у випадку надання згоди компанією Trout Cacheris PLLC ", - йдеться у відповіді Кравця.

Заступник міністра також вказав, що саме Trout Cacheris буде визначати перелік фірм, які будуть брати участь у аудиті.

Юридична фірма Trout Cacheris займається розслідуванням з відмивання грошей як у комерційних, так і в державних організаціях.

Зокрема, партнер компанії Плато Качеріс займався розслідуванням у справі Уотергейтського скандалу (1972-1974 рр.), який закінчився відставкою президента США Річарда Ніксона. А також розслідуванням у справі екс-президента США Білла Клінтона , замішаного у сексуальному скандалі, який призвів до імпічменту.

Про те, що компанія не є аудиторською, як її спершу позиціонувала українська влада, в опозиції заявляли ще місяць тому.

Американські експерти вже висловили подив у зв'язку з тим, що до перевірки уряду буде залучена адвокатська контора, яка не має досвіду аудиту.

У БЮТ заяву компанії називають доказом незаконності її діяльності

Тепер же в опозиції наполягають, що заяви Trout Cacheris, PLLC підтверджують сумнівність їхньої участі у проведенні аудиту діяльності уряду Тимошенко. Заступник голови партії "Батьківщина", екс-віце-прем‘єр-міністр України Григорій Немиря стверджує, що уряд Азарова використовує американську компанію Trout Cacheris, PLLC для тиску на політичних опонентів, повідомляє прес-служба БЮТ.

За його словами, Trout Cacheris, PLLC не здатна провести аудит діяльності уряду Тимошенко, оскільки, за офіційною інформацією посольства США в Україні, вона не є аудиторською компанією. Trout Cacheris спеціалізується на судових справах, не має репутації у світі аудиторів та не має у своєму штаті людей, які спеціалізуються на податковому або бюджетному консультуванні.

"Сьогодні це фактично було визнано Trout Cacheris, коли засновник компанії Плато Качеріс заявив, що в Україні він "буде займатися розслідуванням, а не аудитом", - сказав Немиря.

"Дуже показова заява з огляду на те, що уряд України офіційно залучив Trout Cacheris, PLLC для проведенням саме аудиту, про що йдеться в постанові КМУ №334 від 5 травня 2010 року", - додав він.

Немиря також підкреслив, що про непрозорість дій влади щодо аудиту свідчить той факт, що як чинний уряд, так і представники Trout Cacheris, PLLC, які вже прибули до України, відмовляються оприлюднити вартість послуг цього аудиту, натомість постанова Kабміну говорить, що "попередня оплата послуг з проведення аудиту здійснюється в розмірі, що не перевищує 40 відсотків їхньої вартості".

"Особливо кричущим це є на тлі закликів уряду до прозорості та боротьби з корупцією. Азаров використовує гроші бюджету, народні гроші, гроші українських платників податків для оплати переслідування лідера опозиції", - сказав Немиря.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1158 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ