Ср, 2024-04-24, 00:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 29 » Аваков: Фірташа затримають, як тільки він повернеться
20:02
Аваков: Фірташа затримають, як тільки він повернеться
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що бізнесмен Дмитро Фірташ у разі свого повернення в Україну буде затриманий у зв'язку з відповідним зверненням Міністерства юстиції США.

Про це міністр повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Згідно ст.597 КПК України, а так само ратифікованої Україною у 2006 році конвенції ООН проти корупції Генпрокуратура України, у відповідь на відповідне клопотання Мін'юсту США, дасть вказівки Національної поліції України, у разі прибуття на територію України, провести затримання Дмитра Фірташа на 72 години, протягом яких буде оформлено відповідне рішення про 40-денний арешт, аж до передачі всіх матеріалів виробництва, або ряду епізодів за пред'явленими США Фірташу звинуваченнями", - написав Аваков.

За його словами, МВС володіє інформацією про наміри Фірташа, розшукуваного США по червоній картці Інтерполу (№2014/11752, контроль №А-2 043/3-2014), найближчим часом прибути в Україну.

"Дана інформація підтверджується оперативними джерелами, а також поширюється в засобах масової інформації", - відзначає Аваков.

Міністр повідомив, що за результатами консультацій з колегами із США і заручившись підтримкою генерального прокурора України, звернувся до американської сторони з офіційним листом, в якому зазначає, що, відповідно до вимог Конституції, громадянин України не може бути виданий іншій державі, однак наша держава може перейняти кримінальне провадження в його відношенні, в якому судові органами іноземної держави не прийняли вирок.

Йдеться про громадян України, які вчинили злочин за кордоном, якщо діяння, у зв'язку з яким запрошені передача кримінального провадження, визнається злочином Кримінальним кодексом України.

"Дії, в яких звинувачується Фірташ, в Україні також є кримінально караними", - зазначив Аваков.

Він також зазначає, що, згідно з положеннями Конвенції ООН проти корупції, компетентні органи США можуть звернутися до компетентних органів України з проханням перейняти кримінальне провадження щодо Фірташа і провести в ньому розслідування "тим же чином, як і в разі вчинення будь-якого іншого тяжкого злочину відповідно з внутрішнім правом України".

"У разі надходження вищезгаданого прохання компетентні органи України готові забезпечити швидке, повне і неупереджене розслідування і судовий розгляд згаданого кримінального провадження", - підкреслив Аваков.

Нагадаємо, голови ради групи компаній Group DF, главу ФРУ Фірташа заарештували в Австрії 12 березня 2014 за запитом влади США, яка підозрювала його в корупційних діяннях, зокрема, в підкупі індійських чиновників з метою отримання дозволів на розробку родовищ титану в Індії. Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в розмірі 125 мільйонів євро і зобов'язання не покидати меж Австрії. 30 квітня 2015 цей же суд відхилив запит Мін'юсту США про екстрадицію Фірташа в Сполучені Штати.

У жовтні адвокати бізнесмена і прокуратура Австрії отримали рішення Земельного суду Відня, що дозволяє йому повернутися в Україну.

Як очікується, наступного тижня Фірташ повернеться в Україну після півторарічного перебування в Австрії. 2 грудня він візьме участь у з'їзді очолюваної ним Федерації роботодавців України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 722 | Додав: adminA | Теги: Повернення, Аваков, Фірташ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ