Пт, 2024-04-19, 22:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 13 » Аварія на Дніпропетровщині: в країні жалоба, загинули 43 людини
15:29
Аварія на Дніпропетровщині: в країні жалоба, загинули 43 людини
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Середа, 13 жовтня, оголошено в Україні днем жалоби у зв'язку з численними жертвами в результаті зіткнення локомотива з пасажирським автобусом в Дніпропетровській області, повідомляє "Інтерфакс-Україна ".

Відповідний указ підписав напередодні президент України Віктор Янукович. Згідно з указом, у день жалоби буде приспущено Державний прапор України на будівлях органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємствах, установах та організаціях по всій території країни, а також закордонних дипломатичних установах України.

В Україні скасовуються розважально-концертні заходи, спортивні змагання. Президент також розпорядився внести зміни до програм теле- та радіопередач.

Нагадаємо, що на Дніпропетровщині 12 жовтня близько 9-ї години ранку в Марганці на залізничному переїзді пасажирський автобус "Еталон" зіткнувся з маневровим локомотивом. За попередніми даними, автобус виїхав на залізничний переїзд на заборонний сигнал семафора.

За інформацією ДАІ, в автобусі крім водія 1954 р.н. (загальний водійський стаж 36 років, з них 20 років керував пасажирським автотранспортом), перебували 52 пасажири.

За інформацією прес-служби МНС, в результаті ДТП в Марганці загинули 43 людини, зокрема троє дітей і водій автобуса. З них дві людини померли при транспортуванні до лікарні, троє померли в лікарні Марганеця. За життя 10 людей зараз борються медики.

Усіх постраждалих в автокатастрофі в Марганці перевезено в обласну лікарню Дніпропетровська, стан однієї жінки - вкрай тяжкий. За інформацією мера Марганця, із 43 загиблих осіб тіл п'яти жінок досі не впізнано.

Трьох постраждалих в ніч проти середи було доправлено літаком з лікарні Марганця до Дніпропетровська. Їхній стан тяжкий - черепно-мозкові травми та численні травми органів.

Похорон більшості загиблих відбудеться у четвер у селищі Городище.

Повний список загиблих і постраждалих поки не складений. "Є списки людей, що потрапили в реанімацію. Але тіла чотирьох загиблих упізнати неможливо", - цитує "КоммерсантЪ-Украина" сестру однієї з пасажирок. За словами медиків, деякі тіла знівечені настільки, що візуально неможливо визначити навіть стать.

За кількістю жертв автокатастрофа стала наймасштабнішою за роки незалежності України. За фактом ДТП прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальну справу за ч.3 ст.276 Кримінального кодексу ("порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту, що спричинило загибель людей").

Прем'єр-міністр Микола Азаров вже пообіцяв надати матеріальну допомогу у розмірі 100 тис грн сім'ям загиблих і постраждалих. Уряд також візьме на себе організацію похорону загиблих в автокатастрофі. "Уряд візьме на себе всі організаційні витрати з організації похоронів", - сказав він. При цьому прем'єр відзначив, що таке рішення прийнято на засіданні уряду разом з рішенням про виплату сім'ям загиблих по 100 тис грн.

Свої співчуття у зв'язку з трагедією в Марганці вже висловили президент Єврокомісії Жозе Баррозу, президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей, президенти Бєларусі, Грузії, Литви та Польщі, а також глава МНС Росії Сергій Шойгу.

Зауважень до технічного стану колії і локомотива, що потрапив у ДТП під Марганцем, не було - "Укрзалізниця"

Зауважень до технічного стану рейкового шляху та електровоза, що потрапив у дорожньо-транспортну пригоду під Марганцем Дніпропетровської області, в результаті чого загинуло 43 людини, не було, повідомляє прес-центр "Укрзалізниці". Про це інформує "Інтерфакс-Україна ".

"12 жовтня 2010 року о 9.02 на перегоні "Блок-пост 114 км - Марганець" на переїзді, що обладнаний звуковою та світлофорною сигналізацією, сталося зіткнення локомотива ВЛ-8 N1583 з рейсовим автобусом. Обставини події: локомотивна бригада депо Кривий Ріг в складі машиніста Косово Ю.В. і помічника-машиніста Могильного А.О. вела локомотив згідно зі встановленими вимогами Правил технічної експлуатації. Зауважень до технічного стану локомотива та колії під час прямування не було", - йдеться в повідомленні, яке оприлюднено в середу вранці.

За інформацією прес-служби "Укрзалізниці", машиніст з відстані 500 м побачив перед переїздом автобус, що зупинився і подав звуковий сигнал. "Не звертаючи уваги на застережний сигнал локомотива і заборонний сигнал світлофора (переїзд не обладнаний шлагбаумом), автобус почав рух і зупинився на шляху локомотива", - йдеться у повідомленні.

Швидкість електровоза становила 75 км/год. Побачивши, що автобус стоїть на колії, машиніст за 175 м від переїзду застосував екстрене гальмування. "Однак гальмівний шлях 180-тонного двосекційного електровоза на такій швидкості становить 630 м, тому зіткнення уникнути не вдалося", - заявили в прес-службі, підкресливши, що локомотив, залізничні колії і сигналізація на переїзді були справні. Врізавшись в автобус, локомотив протягнув його ще 300 м.

Версії трагедії у Марганці

"Газета по-київськи" наводить кілька версій трагедії.

Версія №1: Автобус заглух на переїзді

"Автобус спочатку зупинився перед переїздом, водій вийшов з машини. Потім водій повернувся на місце - електровоз йому сигналив ще метрів за 300, - говорить свідок Володимир Солдатенко. - Коли локомотив наблизився до переїзду, автобус несподівано виїхав і зупинився, перегородивши йому дорогу".

Вже пізніше хтось із тих, що вижили, припустив, що при спробі перемкнути коробку передач водієм автобус заглух прямо на залізничному переїзді.

Версія №2: Водій маршрутки пропустив електричку, але не помітив локомотива

Пізніше з'явилася версія, яка пояснює дивну поведінку водія. Свідки наполягають: водія маршрутки дезорієнтували два потяги. Маршрутка зупинилася біля переїзду на червоне світло, пропускаючи електричку. Після того як та проїхала, маршрутка виїхала на рейки, хоча ще горіло червоне світло. Назустріч маршрутці з протилежного боку вже їхав поїзд - перед ним маршрутка і зупинилася... Чому досвідчений водій не помітив поїзда? Пояснення просте: він щодня їздив цим маршрутом і знав графік електрички. Але локомотив позапланово їхав на аварію і сам став причиною страшного ДТП.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1133 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ