Ср, 2024-04-24, 02:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 18 » Аварія "нового Титаніка": капітан зізнався у брехні, пошуки призупинили. ВІДЕО
15:38
Аварія "нового Титаніка": капітан зізнався у брехні, пошуки призупинили. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Капітан потерпілого від аварії лайнера Costa Concordia Франческо Скеттіно в ході допиту визнав, що раніше він збрехав, сказавши, що встав на якір незабаром після зіткнення з рифом. Як повідомляє Corriere della Sera, відректися від попередньої заяви Скеттіно змусив 40-хвилинний відеозапис, який зробили італійські митники, які прибули на місце події через 10 хвилин після зіткнення. На відео видно, що Скеттіно поставив судно на якір не відразу, передає Lenta.ru.

Крім цього, капітан визнав, що він припустився помилки, пропливаючи повз острів Джільо. "Не знаю, чому це сталося. Я став жертвою своїх думок", - цитує капітана італійська La Repubblica.
За словами Скеттіно, він занадто пізно вирішив повертати, через що судно потрапило на мілину і наткнулося на риф. Спочатку капітан заявляв, що судно зіткнулося зі скелями, не позначеними на мапі, проте 17 січня в ході тригодинного допиту Скеттіно зізнався, що хотів передати привіт своєму другові й колезі Маріо Теренціо Паломбо (Mario Terenzio Palombo), з яким він розмовляв по телефону в момент зіткнення.
Разом з тим, капітан запевняє, що маршрут був розпланований з самого початку і він не відхилявся від плану. "Я плив на око, бо я добре знаю глибину води тут і вже 3-4 рази я робив такий маневр", - сказав Скеттіно.
Слідство також встановило, що між зіткненням (яке сталося о 21.42 за місцевим часом) і початком евакуації (22.58) Скеттіно зробив як мінімум три дзвінки Роберто Ферраріні (Roberto Ferrarini), який займається в компанії Costa Crociere (саме їй належав лайнер ) управлінням морськими круїзами. Зміст розмов слідство сподівається встановити, допитавши Ферраріні, - Скеттіно не зміг їх переказати.
Крім того, Скеттіно продовжив заперечувати звинувачення в тому, що він утік з тонучого лайнера. За словами капітана, він допомагав пасажирам сідати в шлюпки, але раптово спіткнувся і сам опинився всередині однієї з них. Чому в тому човні виявилися його помічники Димитрій Христідіс (Dimitri Christidis) та Сільвія Короніка (Silvia Coronica), він не пояснив.
Для того щоб переконатися, що капітан був тверезий під час зіткнення, слідство вирішило перевірити його на наявність алкоголю і наркотиків у крові.
Раніше Corriere Fiorentino, тосканська версія Corriere della Sera, опублікувала запис переговорів Скеттіно з начальником порту Ліворно Грегоріо Маріа де Фалько (Gregorio Maria De Falco). Де Фалько наказує капітанові повернутися на судно і координувати евакуацію, в той час як Скеттіно відмовляється робити це через темряву.
На даний момент Скеттіно, якого звинувачують в недбалості, перебуває під домашнім арештом.
Оприлюднено відео евакуації пасажирів з круїзного лайнера, який тоне
Оприлюднено відео евакуації пасажирів з круїзного лайнера Costa Concordia, який тоне, зроблене співробітниками берегової охорони Італії з вертольота інфрачервоною камерою нічного бачення. На чорно-білому ролику видно, як, тримаючись за мотузку, люди один за одним у цілковитій темряві обережно спускаються вниз, де біля краю корабля, який перехилився на бік, пришвартовані рятувальні шлюпки. Кадри справляють страшне враження, тому що в очікуванні своєї черги пасажири кетягами буквально висять над морською безоднею, чіпляючись за трос.
Помістивши на своєму сайті відеозапис евакуації серед інших ЗМІ британська газета The Daily Mail продовжує публікувати й свідчення тих, хто вижив у катастрофі. Люди звинувачують членів екіпажу в тому, що вони кинули напризволяще пасажирів, першими переодягнувшись в рятувальні жилети і прагнучи швидше покинути судно, що занурювалося під воду. Не найкращим чином проявили себе і деякі пасажири - прориваючись до човнів, чоловіки відштовхували навіть дітей, наляканих панікою, які кричали, що не хочуть помирати.
Втім, на інфрачервоному відео якоїсь особливої паніки не помітно і аж таких драматичних моментів не відображено. На кадрах видно, як люди досить спокійно чекають своєї черги, а потім обережно по мотузці спускаються в боти.
Тим часом італійські фахівці впродовж днів від моменту катастрофи в Середземному морі не залишають спроб оглянути всі без винятку приміщення корабля - вже не для порятунку 28 зниклих безвісти, тому що всі розумні терміни їх можливого виживання минули, а в пошуках тіл загиблих.
Пошукову операцію на Costa Concordia припинено через зсув корабля
Італійські рятувальники припинили в середу роботу в районі, де затонув круїзний лайнер "Коста Конкордія", повідомили в місцевій пожежній службі.
Таке рішення ухвалено у зв'язку з тим, що судно, яке опустилося на дно через підводну течію, почало зсуватися. Працюючи в таких умовах, рятувальники наражають себе на серйозну небезпеку, передає "Інтерфакс-Україна".
Поки що не повідомляється, коли планується відновити роботу в районі корабельної аварії.
Ще до призупинення пошуків, як повідомляє італійське агентство Agi, фахівці військово-морського флоту Італії в середу вранці здійснили кілька невеликих вибухів на четвертій палубі лайнера, де напередодні були виявлені тіла п'яти загиблих, щоб відкрити водолазам нові додаткові проходи всередину лайнера.
У середу біля західного узбережжя Італії почнеться операція з підйому напівзатонулого круїзного судна Costa Concordia, повідомляє Бі-Бі-Сі.
Лайнер Costa Concordia, на борту якого перебували понад 4,2 тис осіб, у ніч проти 14 січня сів на мілину поблизу острова Джильо біля узбережжя італійської області Тоскана, після чого затонув. За останніми даними, катастрофа круїзного лайнера призвела до загибелі не менш як 11 осіб.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1276 | Додав: admin | Теги: аварія нового Титаніка, Франческо Скеттіно, Costa Concordia
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ