Пт, 2024-04-26, 20:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 11 » Аварія судна поблизу Керчі: у відкритому морі шукають моряків, є загиблі
19:18
Аварія судна поблизу Керчі: у відкритому морі шукають моряків, є загиблі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/



Моряк, тіло якого виявили рятувальники на місці аварії судна "Василий" поблизу Керчі, був громадянином Росії, повідомляє "5 канал" з посиланням на Державну прикордонну службу України.

Як повідомила прес-секретар Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України Лілія Пургіна, врятовано дев’ятьох осіб, виявлено тіло одного моряка. Пошуки трьох членів екіпажу тривають.

Пургіна не підтвердила, але й не спростувала загибелі росіянина, при цьому вона зазначила, що екіпаж судна складався з 13 осіб - 10 росіян і трьох українців. Судно прямувало з порту Миколаєва до грузинського порту Поті. Наразі врятовані на судні направляються до Камиш-Бурунського порту в Керчі, зазначила Пургіна.

Водночас у прес-службі ГУ МНС Криму підтвердили, що врятували дев'ятьох осіб, виявили тіло одного моряка. Але, за інформацією рятувальників, в екіпажі було 12 осіб. У МНС оперують даними, наданими Керченським морським координаційно-диспетчерським центром, але зазначають, що це попередня інформація.

У зв'язку з поліпшенням погодних умов для пошуково-рятувальних робіт задіяли вертоліт.

Тривають пошуки двох російських та одного українського моряків - членів екіпажу судна "Василий", яке затонуло поблизу Керчі, повідомляє прес-служба Головного управління МНС України в Криму. Координацію рятувальних робіт проводить Морський координаційний регіонально-рятувальний центр м. Керч.

Пізніше стало відомо, що на борту було лише 12 моряків, один у цей фатальний рейс не вийшов. Хто саме - поки невідомо, пише "Сегодня".

"Серед врятованих двоє українців - електромеханік і кок", - розповів тимчасовий виконувач обов'язків начальника Морського координаційно-рятувального центру Руслан Макаров.

За словами Макарова, проводити рятувальні роботи дуже складно, оскільки на морі сильні хвилі - 3,5-4 бали. Зараз на місці аварії працюють 4 буксира: російські "Дон" і "Пітер", і українські "Бора" та "Гепард".

"Через шторм можливості сильно обмежено, - пояснює Макаров. - Якби вода була спокійнішою, можна було б на швидкісних рятувальних човнах працювати, а зараз можуть діяти тільки великі буксири. Самі рятувальники зараз прочісують берег, на випадок, якщо когось туди викине. Також зараз вилетів вертоліт з Сімферополя".

Дев’ять врятованих моряків затонулого судна "Василій", а також тіло загиблого росіянина доправлено до Камиш-Бурунського порту в Керчі. Стан моряків задовільний. Водночас громадянку України, яка дістала травму ноги, доправлено до травматологічного відділення керченської лікарні.

Усіх моряків оглянуть лікарі керченської міської лікарні № 1. Їм також буде надано допомогу психологів.

В районі Керченського півострова біля мису Киз-Аул 11 жовтня затонуло судно "Василий" під прапором Монголії, що перевозило брухт. До оперативно-координаційного центру ГУ МНС України в Криму інформація про те, що в морі зазнає аварії судно "Василий" (прапор Монголія), надійшла 11 жовтня о 5.25.

За попередніми даними, о 4.38 судно подало сигнал SOS, у цей момент воно перебувало на вході до Керченської протоки з боку Чорного моря, в територіальних водах України.

До місця НП до району мису Киз-Аул поспішили три судна, що були найближче, два буксири під прапором РФ й одне - під українським. Суховантаж перевозив близько 3 тисяч тонн брухту й прямував з українського порту Миколаєва до грузинського порту Поті.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 980 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ