Чт, 2024-03-28, 18:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 3 » Авіація НАТО розбомбила гуртожиток українських лікарів у Лівії, є поранені
15:23
Авіація НАТО розбомбила гуртожиток українських лікарів у Лівії, є поранені
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Авіація НАТО під час чергового ракетного удару по лівійській столиці Тріполі розбомбила гуртожиток, в якому проживали близько півсотні медиків з України. Обійшлося без жертв, але серед лікарів є поранені. Про це виданню "Сегодня" по телефону розповів хірург з Опікового центру в Тріполі Василь.

"У нас вже кілька днів бомблять держустанови, поліцейські відділки і управління сил держбезпеки. Страждають звичайні люди. Одне з управлінь було поряд з Опіковим центром і гуртожитком, де живу я і ще близько 50 медиків з України. Позавчора вночі його розбомбили", - повідомив українець.

- МЗС каже, що українці в Лівії не постраждали

"Від ударної хвилі в Центрі і нашому гуртожитку повилітали двері і шибки! Знищено меблі і дороге медобладнання! Адміністрація Центру переселила всіх медиків до готелю і сплатила за наше проживання. Слава Богу, загиблих серед медперсоналу немає. Але поранені є", - додав хірург.

Водночас, за словами прес-секретаря уряду Муаммара Каддафі, з моменту початку бомбардувань 26 травня загинули 718 мирних жителів, а 4067 зазнали поранень. Причому 433 з них перебувають у тяжкому стані. Муса Ібрагім також підкреслив, що в цій сумній статистиці не враховані постраждалі військовослужбовці, оскільки міноборони відмовляється розголошувати інформацію про свої втрати.

Тимчасом, за даними Радбезу ООН, з початку громадянської війни в Лівії в лютому 2011 року загинули або пропали безвісти 1200 громадян країни. Хоча українські медики розповідають, що набагато більше.

"Щодня до нас привозять десятки поранених мирних жителів. Зокрема і дітей, - стверджують українські лікарі зі шпиталю в містечку Сбея під Тріполі. - А в цілому постраждали тисячі людей по всій країні. Ми знаємо, бо спілкуємося з колегами в інших містах".

Втім, евакуюватися з охопленої вогнем Джамахірії українські медики все ж не збираються. "Комусь потрібно лікувати поранених", - пояснив хірург Василь.

Зазначимо, що українські медики в Лівії вже три місяці не отримують зарплату. Крім того, з початку військових дій у Лівії загинули два українських лікарі.

МЗС каже, що українці в Лівії не постраждали

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що в ході військової операції НАТО в Лівії 9-10 травня український Опіковий центр у Тріполі серйозних пошкоджень не зазнав, серед українців жертв немає.

"МЗС України підтверджує, що дійсно 9-10 травня такого удару було завдано під час чергової військової операції, проте жоден громадянин України не постраждав", - повідомили в прес-службі МЗС 3 червня, передає "Інтерфакс-Україна".

У прес-службі додали, що жертв вдалося уникнути завдяки вчасно вжитим заходам безпеки, сприянню посольства України в Лівії, яке вчасно забезпечило переселення шести сімей лікарів (15 осіб) в інше приміщення.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 923 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ