Чт, 2024-04-25, 21:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Червень » 14 » Австралійські вчені створили мікроскоп, який може бачити те, чого ми раніше не бачили - квантовий стрибок науки
17:15
Австралійські вчені створили мікроскоп, який може бачити те, чого ми раніше не бачили - квантовий стрибок науки
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Австралійські та німецькі дослідники розробили квантовий мікроскоп. З його допомогою вчені зможуть спостерігати за біологічними структурами, які раніше були недоступні для людського ока.

Мікроскоп заснований на науці про квантову заплутаність — ефект, який Ейнштейн описав як «моторошні взаємодії на відстані». Вважається що «заплутані» об'єкти можуть впливати один на одного в будь-який момент, незалежно від відстані. Саме за цим принципом вчені створюють квантові комп'ютери, а також розробляють квантовий Інтернет.

У сучасних найточніших мікроскопах використовують лазери, які мають одну очевидну негативну особливість. Через те, що їхнє світло в мільярди разів яскравіше за сонячне, крихкі біологічні системи — наприклад, клітини організму — залишалися недоступними для вивчення, адже під таким впливом вони досить швидко руйнувалися. Це навіть назвали «твердим бар'єром» мікроскопії.

І, здається, вчені з Університету Квінсленда і Ростокських університетів зможуть його подолати. Вони створили квантовий телескоп, який дасть можливість вивчати людські клітини, дозволяючи бачити біологічні структури, які раніше були нам недоступні.

Професор Боуен з Університету Квінсленду, один з учених, відповідальних за розробку, впевнений, що для квантової заплутаності існують безмежні можливості в технологіях.

«Заплутаність покликана зробити революцію в обчисленнях, комунікації і сприйнятті. Ми показали, що можна вийти за межі класичної фізики і побачити те, що не можна побачити в звичайний мікроскоп», — розповідає він.

За допомогою мікроскопа можна вивчати, наприклад, молекулярні коливання всередині клітини. Це допоможе вченим відрізняти здорові клітини організму від ракових. Квантовий мікроскоп видає на 35% чіткіше зображення в порівнянні з найкращими сучасними аналогами.

Проте багато вчених не сподіваються на те, що квантові телескопи відразу стануть звичною справою для лабораторій. Тим паче, що це лише початок — вчені сподіваються значно поліпшити характеристики нового мікроскопа, щоб зображення було приблизно в 10 разів чіткіше, ніж при використанні існуючих технологій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 638 | Додав: adminA | Теги: австралійські вчені, Мікроскоп, квантовий стрибок науки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ