Пт, 2024-04-19, 09:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 2 » Автоімпортерам дозволили продавати іномарки за старими цінами
11:41
Автоімпортерам дозволили продавати іномарки за старими цінами
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/
Поспішність із запровадженням в Україні утилізаційного збору змушує владу змінювати правила гри на ходу. Тільки в п'ятницю 30 серпня, за два дні до набуття законом чинності, автоімпортери отримали роз'яснення Державтоінспекції про те, що збір не застосовуватиметься до автомобілів, ввезених до 1 вересня, пише "Коммерсантъ-Украина".

Крім того, з'ясувало видання, Мінекології запропонувало змінити принципи розрахунку розміру збору. Та й вітчизняні виробники, в інтересах яких ухвалювався закон, не готові до роботи в нових умовах.

"У законі є двозначне формулювання про те, з якого моменту з імпортера стягується збір. У повідомленні ДАІ чітко мовиться, що ми можемо продавати автомобілі зі складу за старими цінами", - каже маркетинг-директор групи АІС Сергій Боровик.

Гендиректор ABT Баварія, офіційного імпортера BMW і MINI, Олександр Тимофєєв каже, що його компанія не встигала заповнити склади: "Ми розмитнили в основному бензинові автомобілі, які навесні було невигідно оформляти через запровадження спеціальних мит на імпорт автомобілів. Зараз довелося витратити 20 млн грн обігових коштів, щоб не потрапити під ще один податок".

"Цих запасів може вистачити на 1,5 місяця, але ми сподіваємося на скасування закону, оскільки проти нього виступає СОТ. За інших обставин автомобілі будуть завозитися за новими цінами", - сказав топ-менеджер.

А Боровик додав, що замовлення формуються за три місяці, тому імпортери навряд чи змогли запастися на більш тривалий період з урахуванням запланованої річної зупинки європейських конвеєрів. У відділі продажів компанії "Кий Авто Холдинг" (дилер Renault) вчора повідомили, що найпопулярніших моделей Logan, Sandero, Fluence і Megane практично немає в наявності, а найближчі поставки будуть у жовтні і листопаді. Щодо інших моделей ще є близько 4-10 автомобілів.

При цьому видання пише, що ще незрозуміло, чи зможуть вітчизняні компанії скористатися перевагами цього закону. "Поки що ми не завершили роботу, щоб відповідати всім критеріям" , - сказав Боровик з АІС. За його словами, вартість автомобілів, що випускаються Кременчуцьким автоскладальним заводом, не зміниться, оскільки є певний запас, уточнити обсяг якого він відмовився.

У компаніях наразі важко прогнозувати, як нові правила гри позначаться на авторинку. "Клієнти можуть віддати перевагу бюджетному автомобілю вітчизняного виробництва, а не іномарці через підвищення вартості. Але водночас автомобілі із середнім і великим об'ємом двигуна подорожчають, але тільки до рівня, який не злякає клієнта", - каже керівник відділу продажів легкових автомобілів Volkswagen компанії "Порше Україна" Сергій Носенко.

Нагадаємо, що в середині серпня Мінекології опублікувало законопроект, який передбачає скасування коригувальних коефіцієнтів до базових ставок податку на утилізацію транспортних засобів: 5,5 тис. грн для легкових автомобілів і 11 тис. грн для автобусів, вантажних і вантажопасажирських автомобілів або спецтехніки. Нагадаємо, що на сьогодні з урахуванням цих коефіцієнтів вартість збору становить 4,73-60,5 тис. грн залежно від типу, року випуску і маси транспортного засобу.

Як повідомлялося, закон про утилізацію автомобілів було ухвалено в липні цього року, для того щоб допомогти вітчизняним виробникам, які звільняються від збору за умови виконання низки вимог закону. Він набув чинності 1 вересня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: Автоімпортерам, старими цінами, іномарки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ