Вт, 2024-04-30, 23:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 28 » Автоматизована система фіксації порушень з осені за українськими водіями спостерігатиме
11:56
Автоматизована система фіксації порушень з осені за українськими водіями спостерігатиме
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Державтоінспекція планує подолати корупцію завдяки відеокамерам і автоматичній системі фіксації порушень, але не пояснює – як саме. Наступної осені, щойно запрацюють нові правила дорожнього руху, корупції на українських дорогах істотно поменшає. Принаймні на це сподіваються в ДАІ, передає ТСН.

Найголовніше ноу-хау – автоматизована система фіксації порушень. Проголосувати за новацію парламент запланував у травні. Іще місяців чотири, кажуть у МВС, знадобиться, аби все запустити. Облаштувати стаціонарними автоматизованими камерами планують близько 5 тисяч місць. Але що то будуть за прилади, як працюватиме система – сьогодні ніхто розповісти достеменно не береться.

Натомість генерали переконують: автоматизована система – то справжня панацея від корупції. Разом із тим зізнаються: відеокамери встановлять не замість, а на додачу до вже робочих приладів.

"Казати про те, що коли побудуємо автоматизовану систему - і зникнуть будь-які інші прилади, сьогодні ще зарано. Звичайно, це буде в процесі вдосконалення технічного оснащення, вдосконалення роботи ці суб'єктивні фактори будуть зникати. Але сьогодні зразу зняти всіх інспекторів і поставити техніку, як ви самі розумієте, неможливо", - пояснив керівник центру безпеки дорожнього руху МВС Сергій Будник.

Раніше повідомлялося, що депутати Верховної Ради хочуть повернутись до практики "листів щастя", коли після фотофіксації порушення ПДР власнику автомобіля висилають постанову про накладення штрафу.

На стаціонарних пунктах ДАІ може додатися роботи. Карати порушників планують, не зупиняючи водіїв. Достатньо фото- або відеопідтвердження.

"Кілька років тому практика "листів щастя" не витримала численних судових оскаржень. Законодавці зайшли з другого боку.

Якщо відбулася фіксація правопорушення, то викликається власник транспортного засобу, складається постанова, і якщо вона не оскаржується, накладається штраф", - пояснює автор законопроекту Володимир Олійник.

Якщо ваш автомобіль потрапив у об'єктив міліцейської камери, вам дається місяць на виправдання. Автовласник має з'явитися в ДАІ і повідомити про водія-порушника. Проігноруєте – гроші здеруть з господаря автівки.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 930 | Додав: adminA | Теги: автоматизована система фіксації пор, українськими водіями
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ