Чт, 2024-04-25, 06:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 9 » Авторитарний перелом
17:20
Авторитарний перелом
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

В Україні президент Янукович веде політичну боротьбу за допомогою засобів кримінального права. Це негативно позначається як на внутрішній, так і на зовнішній політиці країни, пише Frankfurter Rundschau.

"Відтоді як в 2010 році екс-прем'єр Юлія Тимошенко програла на президентських виборах Віктору Януковичу, один за одним починаються процеси проти членів Кабінету міністрів. Так, міністр внутрішніх справ уряду Тимошенко з грудня перебуває в слідчому ізоляторі. Міністр економіки втік до Праги, де отримав політичний притулок. Віднедавна сама екс-прем'єрка перебуває в ув'язненні. Ночі між засіданнями вона проводить в Лук'янівському СІЗО, там же, де сидить міністр внутрішніх справ", - пише автор статті Крістіан Еш.

"Тимошенко висувають два звинувачення: по-перше, вона не за призначенням використовувала кошти, які згідно з приписами Кіотського протоколу повинні були піти на захист довкілля, розподіливши їх на погашення дефіциту Пенсійного фонду. По-друге, в січні 2009 року вона перевищила службові повноваження при врегулюванні газового конфлікту з Росією. Оскільки ціна на газ, про яку Тимошенко домовилася з Путіним, дуже висока, вона завдала збитків українській економіці на 200 млн доларів", - йдеться в статті.

"У більшості країн ЄС подібне звинувачення не стало б розглядатися в рамках суду, а було б справою парламенту. Однак в Україні Януковича все інакше, тут політика вершиться методами кримінального права, зазначає Крістіан Еш. Перш за все, підкреслює автор, в Європі політик з подібним обвинуваченням не опинився б у слідчому ізоляторі".

Україна переживає період знецінення всіх демократичних інститутів, у якому розкладаються політичні звичаї. Цей процес почався вже давно, і Тимошенко винна в цьому так само, як і решта політиків. Тому, скориставшись терпінням розчарованого народу, Януковичу вдалося домогтися авторитарного перелому. "Однак цього разу президент, здається, перегнув палицю. Утримання політичного опонента у в'язниці, навпаки, повертає екс-прем'єра до політичного життя: не виключено, що Тимошенко стане у в'язниці свого роду мученицею, як це вже було в 2001 році. Тоді почалася кар'єра опозиційного політика, що зробила її ватажком Помаранчевої революції, в результаті якої Янукович вже раз позбувся своєї посади", - нагадує Крістіан Еш.

"Однак для зовнішньої політики України ця ситуація становить ще більші проблеми. Україна - не Росія, де олігархів, які опинилися в немилості, можна посадити, не рахуючись з думкою закордону. Янукович має намір укласти з ЄС договір про зону вільної торгівлі, а це навряд чи вдасться йому за подібного поводження з опозицією, вважає оглядач.

"Тим не менш, критика лунає не тільки із Заходу, а й зі Сходу. Російський МЗС у зв'язку з арештом Тимошенко заявив, що "судовий розгляд стосовно Тимошенко повинен відповідати всім вимогам українського законодавства при забезпеченні можливостей захисту та дотримання елементарних гуманітарних норм і правил". Подібна реакція зрозуміла: якщо Тимошенко звинувачується саме в укладанні газової угоди, то це стосується і партнера по угоді, відкидаючи тінь на Путіна. "Всі "газові" угоди 2009 року укладалися в суворій відповідності до національних законодавств двох держав і міжнародного права", - цитує видання заяву МЗС Росії.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1301 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ