Пт, 2024-04-19, 10:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 25 » Азаров не хоче звільнятися, все залежить тільки від Януковича
12:49
Азаров не хоче звільнятися, все залежить тільки від Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Навколо прем'єра знову витають чутки про відставку. Можливо, їм уже не варто було б приділяти увагу, але останній слух вибивається із загального ряду тим, що тепер мова йде про відставку за ініціативою самого Миколи Азарова. Виглядає він досить правдоподібно: нібито прем'єр подав заяву після того, як аналогічно вчинив міністр фінансів Федір Ярошенко, але президент її не прийняв, нібито попросивши Азарова попрацювати до весни.

Враховуючи той факт, що Ярошенко був головною креатурою прем'єра в уряді, а на його місце прийшов Валерій Хорошковський, якого відразу назвали претендентом на місце Азарова, всі пазли складаються. Але відставки не було, зазначає "Сегодня".
"Це не перший і, думаю, не останній випадок провокації щодо прем'єра, які роблять його політичні супротивники, - сказав прес-секретар Азарова Віталій Лук'яненко, запевнивши, що прем'єр заяви не писав. - Усе це абсурд. Микола Янович - відповідальна людина, яка доводить доручену справу до кінця і не піддається емоціям".
Звичайно, це офіційна позиція, і її можна було б ставити під сумнів. Проте джерело в оточенні президента сказало майже те ж саме, але - з іншою мотивацією.
"Не чув, щоб в Адміністрації президента хтось бачив таку заяву. Та й не думаю, щоб Азаров її написав. Янович дуже не хоче йти, він розуміє, що після відставки все, що на нього чекає, - це партійна робота разом з іншим засновником Партії регіонів Володимиром Рибаком. Та й президентові така заява не потрібна, він сам буде робити вибір - звільняти прем'єра за власним бажанням або з інших мотивів. Ротації в уряді (зокрема на найвищому рівні) будуть, але як скоро - ніхто не знає".
"Думаю, це відгомін старих чуток, коли Азаров не раз давав зрозуміти, що піде, якщо з уряду приберуть Ярошенка, - вважає політолог Володимир Корнілов. - Але те, що ці чутки народжуються не на порожньому місці, сумніву не підлягає. Багато хто в оточенні Віктора Януковича спочатку називав пост прем'єра "розстрільним" і валив на уряд всі непопулярні кроки. Тепер же є чимало людей, які хочуть заміни Азарова і працюють над цим, відставка Ярошенка - тому свідчення. Чи станеться це до виборів? Логіка підказує, що так, але час, коли це станеться, залежить тільки від волі президента".
Нагадаємо, Янукович звільнив главу СБУ Хорошковського і призначив його міністром фінансів України. Перед цим президент прийняв відставку Ярошенка.
Раніше Ярошенку вдавалося зберегти свою посаду тільки завдяки особистому заступництву Азарова. Так, ЗМІ писали, що Азаров особисто переконував президента Януковича зберегти свою людину в уряді, а інакше пообіцяв залишити прем'єрську посаду. Адже Янукович ще в травні 2011 року погрожував Ярошенку звільненням.
В опозиції ж пророкують Азарову відставку з якимось жорстким формулюванням перед наступними виборами.
Фаворитом на прем'єрство може стати той, хто останнім зайшов до кабінету президента
Найімовірнішим кандидатом на прем'єрське крісло у випадку відставки прем'єра Миколи Азарова називають нинішнього голову Мінфіна Валерія Хорошковського. Про це пише газета "Сегодня" з посиланням на свої джерела в Партії регіонів.
За словами співрозмовника, саме на Хорошковського робить ставку Банкова. "На нього ставлять ті ж, хто раніше ставив на Юрія Бойка, вважаючи, що фігура Хорошковського більш прохідна", - сказав співрозмовник у керівництві Партії регіонів.
"Однак, по-перше, Хорошковському ще потрібно довести, на що він здатний на публічній посаді, по-друге, треба враховувати наявність двох інших основних кандидатів - Андрія Клюєва й Бориса Колеснікова, які за час перебування при владі вже встигли домогтися успіхів", - сказав співрозмовник.
"Хоча, говорячи об'єктивно, фаворитство в цих перегонах - річ умовна. У кожний момент фаворитом може бути той, хто останнім зайшов до кабінету президента", - додав він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1174 | Додав: admin | Теги: Азаров
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ