Чт, 2024-04-25, 06:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 21 » Азаров не збирається повертати Росії борги Тимошенко і ЄЕСУ
16:43
Азаров не збирається повертати Росії борги Тимошенко і ЄЕСУ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Уряд України не має наміру повертати борги корпорації "Єдині енергетичні системи України" Міністерству оборони Росії, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає "Інтерфакс-Україна".

Під час відкриття хірургічного корпусу Національного інституту раку 21 червня, Азарову поставили запитання, чи збирається уряд повертати борги ЄЕСУ.

Прем'єр переадресував це питання медикам, які стояли поруч: "Давайте у лікарів запитаємо, чи будемо борги Тимошенко віддавати Росії?", на що хтось із медперсоналу відповів: "Ні". "Ось бачите, за мене відповіли", - сказав Азаров.

На уточнювальне запитання, чи означає це, що борги погашуватися не будуть, прем'єр сказав: "Звичайно".

Нагадаємо, 17 червня повідомлялося, що міністр оборони Росії Анатолій Сердюков просить Азарова розглянути питання про погашення заборгованості з боку корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), яку очолювала колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

У листі наголошується, що в результаті "неналежного виконання угод загальна сума непогашеної заборгованості корпорації ЄЕСУ перед Міністерством оборони Російської Федерації становить 405,5 млн доларів США".

Відповідно до фотокопії, йдеться про зобов'язання за генеральною угодою від 29 травня 1996 року, контрактом від 25 липня 1996 року, угодами від 11 червня 1997 року і від 30 червня 1997 року про порядок поставок продукції виробничо-технічного призначення для потреб Міністерства оборони РФ. На момент утворення боргу ЄЕСУ очолювала колишній прем'єр-міністр України Тимошенко.

У відповідь на лист Сердюкова в БЮТ заявили, що влада залучає Росію для посилення політичних репресій проти колишнього прем'єр-міністра, лідера "Батьківщини" Тимошенко.

Як зазначив депутат із "БЮТ-Батьківщини" Сергій Пашинський, "якщо цей лист не фальшивка, то, очевидно, по-перше, що він написаний на прохання української сторони, а, по-друге, він містить безглузді й необґрунтовані претензії 15-річної давнини до України, оскільки держава не відповідає за борги комерційних структур".

"А щодо ЄЕСУ, то вона, слід нагадати, за вказівкою Кучми була в 1997 році повністю зруйнована тодішнім керівником податкової Азаровим. Може, саме тому до нього й звертаються?", - сказав Пашинський.

15 червня керівник тимчасової слідчої комісії Верховної Ради Інна Богословська (Партія регіонів) заявила, що Тимошенко була залежна від російської сторони, підписуючи газові контракти в 2009 році, оскільки "приватні компанії Тимошенко, які належали їй та членам її сім'ї, до сьогоднішнього дня мають непогашені борги перед міністерством оборони РФ у сумі понад 405 млн дол".

У Росії Тимошенко звинувачувалася в організації в 1996 році через посередника неодноразових передач хабарів "кільком посадовим особам Центрального управління матеріальних ресурсів і зовнішньоекономічних зв'язків і Центрального організаційно-планового управління Міноборони РФ за завищення цін на матеріально-технічні ресурси, що постачаються для Збройних Сил РФ".

У 2001 році Генпрокуратура Україна звинуватила Тимошенко у контрабанді газу, фальсифікації документів, ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, даванні хабара екс-прем'єру України Павлові Лазаренку та розкраданні коштів в особливо великих розмірах. Всі ці звинувачення стосуються періоду часу, коли Тимошенко очолювала корпорацію "ЄЕСУ". Сама Тимошенко перебувала під арештом в Лук'янівському СІЗО.

У 2005 році Генеральна прокуратура України закрила справи проти Тимошенко. У лютому 2005 року Верховна Рада затвердила її на посаді прем'єр-міністра України.

У листопаді 2005 року Верховний суд України підтвердив законність закриття усіх кримінальних справ проти Тимошенко. Як заявила тоді сама Тимошенко, суд підтвердив законність закриття 28 кримінальних справ проти неї, а також цілої низки кримінальних справ, де фігурували члени її команди і сім'ї, порушених за останні 10 років.

Крім того, в 2005 році Генпрокуратура РФ повідомила про припинення розслідування кримінальної справи щодо Тимошенко у зв'язку із закінченням терміну давності.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 969 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ