Чт, 2024-05-02, 00:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 8 » Багато жертв, призупинено роботу аеропортів і судноплавство - у Європі "сибірська зима"
13:30
Багато жертв, призупинено роботу аеропортів і судноплавство - у Європі "сибірська зима"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Французи встановили новий рекорд споживання електроенергії - в результаті небувалих холодів була подолана "психологічна" відмітка в 100 тис мегават.

Наразі більше половини департаментів Франції переведені на особливий стан у зв'язку з тим, що до Європи прийшли "сибірські морози". Між тим, національний оператор електромереж "Електрісіте де Франс" запевнив, що перебоїв з подачею електроенергії не буде. Голова компанії Анрі Прогліо нагадав, що в розпорядженні енергомережі знаходяться АЕС, які налічують 58 ядерних реакторів, і 21 теплову електростанцію. Небувалі морози, запевнив він, підтвердили правильність шляху Франції на збереження і розвиток "мирного атома".

Особливо важко в ці дні доводиться бездомним - в Парижі, наприклад, всі притулки переповнені. Мерії інших великих міст виділяють додаткові площі для прийому людей, що опинилися на вулиці. Минулого тижня були зареєстровані перші випадки смертей в результаті обмороження, більшість з жертв громадяни без певного місця проживання.

Морози внесли корективи практично в усі сфери соціального життя у Франції. Винятком не став і спорт. Так, були внесені зміни в програму Кубка шести націй з регбі та футбольних матчів у рамках Кубка Франції.

Як повідомляє ИТАР-ТАСС, через сильні морози і заметілі з початку поточного тижня в Румунії загинули п'ятеро людей, близько двохсот чоловік були врятовані медичними та соціальними службами на вулицях і доставлені з обмороженнями до лікарень. Як повідомили журналістам у міністерстві охорони здоров'я, загальна кількість загиблих в результаті переохолодження склала 39 людей.

За даними місцевих рятувальних служб, у вівторок більше трьохсот населених пунктів постраждали від снігопадів і хуртовин, 167 з них виявилися відрізані від зовнішнього світу з-за припиненням руху на автомобільних та залізничних магістралях, а також пошкоджень ліній електропередач та зв'язку.

Міністерство внутрішніх справ повідомило, що в рятувальних роботах задіяні понад 3,7 тис людей, до яких приєдналися армійські підрозділи. У великих містах країни створені спеціальні притулки та пункти допомоги для людей, які не мають постійного місця проживання. Тимчасово закрито сотні шкіл та інших освітніх установ, учні і студенти відправлені на канікули.

Сильний снігопад порушив також роботу віденського міжнародного аеропорту Швехат. За ніч в австрійській столиці і її околицях випало до 15 см снігу, і це серйозно ускладнило ситуацію в східних районах країни, які ось уже більше тижня відчувають крижаний подих потужного антициклону.

"Літаки прибувають і відправляються із затримками", - відзначив офіційний представник аеропорту. Причиною затримок, за його словами, є те, що за таких погодних умов всі авіалайнери піддаються перед вильотом обробці спеціальними реактивами проти обмерзання корпусу.

Керівництво аеропорту рекомендує всім авіапасажирам і тим, хто зустрічає уважно стежити за змінами у розкладі польотів на сайті в інтернеті. Так, затримка найближчого рейсу з Москви, який виконує авіакомпанія "Трансаеро", складає вже більше однієї години.

Влада Австрії оголосила про зупинку судноплавства на своєму відрізку Дунаю у зв'язку з утворенням крижаного панцира на деяких ділянках річки. Крім того, використання річкового транспорту неможливе через те, що головна водна артерія Європи замерзла також в районі Братислави і на території Німеччини неподалік від кордону з Австрією.

Як повідомив представник австрійського відомства з річкових перевезень Райнхард Фордервінклер, в зимові місяці судноплавство на Дунаї призупиняється досить часто. Це відбувається чи не щороку через льодостав на окремих ділянках річки. Проте "крижана блокада", як правило, триває недовго - лише кілька днів, так як завдяки потужній течії річка сама досить швидко звільняється від льоду. Незвичайність нинішньої ситуації полягає в тому, що лід скував річку стрімко, майже раптово.

До допомоги криголамів австрійські річковики вдаються вкрай неохоче. Коли розколюють лід утворюються тороси, які тануть дуже повільно і довго перешкоджають звільненню фарватеру. "Виграючи короткий час взимку, ми втрачаємо навесні набагато більше, - пояснив Фордервінклер. - Чим рівномірніше крижане покриття, тим швидше воно тане і тим простіше потім відігнати крижини на греблі електростанцій". Як довго протримається лід на Дунаї цією зимою, метеорологи передбачати поки не беруться.

Відключення поставок газу великим підприємствам в Італії призведе до значних втрат в економіці. Про це під вівторок попередили представники консорціуму "Газ інтенсив", що об'єднує вісім компаній різних секторів промисловості.

"Якщо постачання газом буде припинено на термін більше трьох днів, це може привести до зниження ВВП на один відсоток", - йдеться в заяві консорціуму.

"Поставки були перервані через негоду і заборони руху вантажівок вагою понад 3,5 тонн. Тепер до цих проблем додаються перебої з енергопостачанням", - зазначив президент "Газ інтенсив" Паоло Куліккі.

В умовах низьких температур, що встановилися на Апеннінах, і підвищеній потребі в газі для обігріву житлових будинків спеціальний комітет при міністерстві економічного розвитку Італії ухвалив у понеділок скоротити або призупинити поставки "блакитного палива" промисловим підприємствам, контракти з якими дозволяють такі заходи. Таких компаній в Італії близько 2 тис, і заходи, спрямовані на економне витрачання газу торкнулися вже 300-400 підприємств.

Видобуток природного газу в Італії складає близько 10 проц потреби країни. Більше половини "блакитного палива" надходить до Апеннін з країн Північної Африки, ще 30 відсотків доводиться на російський газ.

Негода, яка встановилася в Італії призводить і до проблем в туристичній індустрії.

Багато хто прилітає на відпочинок чартерними рейсами в аеропорт курортного міста Ріміні, який опинився в сніговому полоні. У зв'язку з перебоями в роботі повітряної гавані через несприятливі погодні умови літаки італійських авіаперевізників перенаправляються в інші другорядні аеропорти Апеннін - в Болонью, Верону, Пізу і навіть Палермо на півдні Італії. Там пасажири змушені або чекати іншого перельоту або скористатися автобусами, наданими приймаючими туркомпаніями або авіаперевізниками.

Час очікування може становити до 10:00. В результаті порушується вся програма подорожі. Нерідко туристи вирішують придбати самі квитки в Рим чи Мілан. Служби аеропорту Ріміні повідомляють про затримки і з вильотами. У цих випадках авіакомпанії і туроператори розміщують туристів в місцевих готелях.

Крім того, через несприятливі погодні умови в Італії деякі рейси були відкладені або скасовані ще в Росії, де деякі туристи годинами чекали вильоту. Великі міжнародні аеропорти в Римі та Мілані працюють без перебоїв.

Снігопади прогнозуються на Апеннінах як мінімум до кінця тижня.

В Італії від холоду загинуло більше 30 людей

Більш як десятеро людей померли за минулу добу в результаті аномально низьких температур, що встановилися в Італії. Таким чином, загальна чисельність загиблих від негоди за останні дні зросла до 36 осіб.

У багатьох італійських містах протягом тижня були зареєстровані температурні рекорди. Так, наприклад, в Мілані в понеділок, 6 лютого, стовпчики термометрів опустилися до мінус 18 градусів. Температурний мінімум - мінус 17,8 градуса - було зареєстровано тут в 1956 році. А в північно-італійській провінції Савона температура на початку тижня опустилася до 21 градуса морозу, повідомляє РИА "Новости".

Перші повідомлення про жертви негоди з'явилися минулої п'ятниці, коли стало відомо про загибель трьох людей, в тому числі однорічної дитини. Протягом вихідних та понеділка постійно надходили нові дані про загиблих в різних областях країни.

До вівторка, за даними місцевих ЗМІ, цей список поповнився ще 11 прізвищами, причому помирають від переохолодження переважно особи без певного місця проживання, а також літні люди та водії вантажівок, які замерзають у кабінах своїх автомобілів під час ночівлі.

Зокрема, цього разу смертельні випадки були зареєстровані в північній області Ломбардія, в центральній області Емілія-Романья і південній Кампанії.

Найімовірніше, список загиблих збільшуватиметься і далі, оскільки синоптики вже попередили про те, що аномальні морози протримаються в різних районах Італії протягом всього тижня, причому пік їх припадатиме на п'ятницю-суботу. Очікується, що в ці дні в багатьох містах центральної та південної Італії пройдуть рясні снігопади.

Сніг, зокрема, може випасти в Марке, Умбрії, Абруццо, Тоскані, Емілії-Романьї, Лаціо, Молізе, Кампанії, Базілікате, Апулії, а також на Сардинії та Сицилії, тобто практично на всій території країни.

У зв'язку з негодою прем'єр-міністр Італії Маріо Монті закликав усіх міністрів і відповідальних осіб вжити всіх необхідних заходів для того, щоб уникнути повторення ситуації, яка склалася у минулі вихідні, коли країна була практично повністю паралізована в результаті розгулу стихії.

Раніше повідомлялося, що у Венеції через небувалі для регіону холоди вперше за 80 років замерзли канали. Станом на 7 лютого жертвами морозів в Європі стали 360 осіб.

Через аномальні морози і снігопади також ввели надзвичайний стан у Сербії. Сербську столицю за вихідні буквально завалило снігом, по багатьом вулицям неможливо не тільки проїхати, а й пройти пішки.

Зауважимо, що лондонський аеропорт "Хітроу" скасував 30% рейсів 5 лютого через негоду. Також 4 лютого біля римського узбережжя Тірренського моря через сильний снігопад на мілину сів паром, 262 пасажирів і членів екіпажу вдалося евакуювати.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 975 | Додав: adminA | Теги: Європі сибірська зима
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ