Ср, 2024-04-24, 02:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 10 » Барикади зачистили. Майдан обіцяють не чіпати
12:12
Барикади зачистили. Майдан обіцяють не чіпати
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

10:50. Учасники акції протесту проти дій влади розчистили майдан Незалежності від снігу та продовжують мітингувати. Ту частину майдану Незалежності, де розташоване наметове містечко і проводять свою акцію демонстранти, активісти самі ретельно очистили від снігу, що випав за ніч, передає "Інтерфакс-Україна".

Водночас за територією, охопленою мітингом, вулиця Хрещатик, майдан Незалежності та прилеглі вулиці залишаються під сніговим покривом - комунальні служби не прибирають сніг.

Присутнім на Майдані демонструють з екранів, встановлених біля сцени, документальний фільм про "помаранчеву" революцію. Крім того, періодично вмикають трансляцію випусків новин. Настрій в активістів гарний. Мітингувальники зняли барикади практично з усіх виходів і з підземного переходу з майдану Незалежності. Забарикадованим залишився один вихід, що йде до стели Незалежності.

10:35. Вулиця Інститутська у центрі Києва в районі вулиці Банкової перекрита для проїзду автомобілів, але пройти можна вільно. Автобуси правоохоронців перекривають Інститутську, не доїжджаючи до вулиці Банкової. Вхід на станцію метро "Хрещатик" з вулиці Інститутську не працює, проте вихід діє.

Прохід Інститутською, на відміну від вулиці Грушевського, де введено пропускну систему, вільний. Повністю перегороджена вулиця Садова біля гастроному "Столичний". Таким чином, повністю заблоковано вхід та в`їзд з цього боку до Будинку уряду і до Верховної Ради.

На автобусах правоохоронців написи: "Мусара", "Зека - геть", а також багато наліпок: "Не злий Майдан", "Вимога номер один - відставка Януковича", "Нас б`ють - за наші гроші!", "Київ, вставай!". У цих автобусах із затемненими вікнами розміщуються бійці спецпідрозділів.

10.15.Встановлене в понеділок оточення правоохоронців на підступах до Майдану Незалежності з боку Європейської площі не знято. Як і раніше вул. Хрещатик із боку Європейської площі залишається заблокованою вантажними машинами й автобусами.

Кілька десятків солдат внутрішніх військ зі щитами й у шоломах стоять на тротуарах. Активісти Євромайдану пропонують правоохоронцям гарячий чай. Ситуація на Євромайдані й підступах до нього залишається спокійною.

9:45. Станцію метро Київського метрополітену «Майдан Незалежності» знову закрито на вхід. Пасажирів випускають, але не впускають. Співробітники міліції пояснюють свої дії інформацією про те, що метро "замінували втретє за добу".

9.10. На столичному Євромайдані перебуває кілька тисяч мітингувальників. Частина мітингувальників лишається у наметах, а частина зосередилася вздовж Хрещатика. Барикади стоять поблизу пішохідного моста біля Жовтневого палацу, а також обабіч Хрещатика, передає УНІАН.

Частина будівлі КМДА далі є під контролем мітингувальників. Групи учасників Євромайдану лопатами прибирають кригу та сніг. На Євромайдан продовжують сходитися люди.

8.00. У Василькові під Києвом уранці близько 300 міліціонерів розігнали мітингувальників, які блокували правоохоронців на території аеродинамічного училища. Близько 15 автобусів із правоохоронцями рухаються у напрямку Києва.

7.20. Ніч у таборі мітингувальників на Майдані Незалежності в центрі Києва минула спокійно. Всю ніч на сцені, встановленій на площі, тривав концерт, який вела Руслана Лижичко. Біля сцени перебувало кілька сотень чоловік, решта грілися біля багать, спали в наметах, а також у розташованому поруч Будинку профспілок.

Крім того, протестувальники активно обговорювали демонтаж барикад і блокпостів на вулицях Грушевського, Шовковичній та Лютеранській, які блокували підходи до адміністрації президента та інших адмінбудівель. Захисники блокпостів пізніше також повернулися в табір.

Ще й досі на вул.Хрещатик біля Європейської площі і на перетині з вулицею Богдана Хмельницького вишикувано оточення Внутрішніх військ МВС України, стоять міліцейські автобуси МВС. Ситуація спокійна і біля будівлі КМДА. У ній горить світло, туди спокійно заходять люди, передає "Інтерфакс-Україна".

6.30. Силовики зачистили останні барикади, що були зведені в урядовому кварталі.

6.00. Станції метро "Хрещатик" та "Майдан Незалежності" у вівторок зранку працюють у звичному режимі.

5.29. Бійці спецпідрозділу МВС о 4-й ранку виїхали з подвір’я коледжу Національного авіаційного університету у Василькові, де їх блокували місцеві мешканці. "Решта спецпідрозділу "Тигр", розкидавши людей, які блокували виїзд з коледжу ВПС, рушили на Калинівку і на Одеську трасу", - написав активіст Владлен Сергієнко на своїй сторінці в мережі Facebook.

4.50. Унаслідок штурму барикад в урядовому кварталі в Києві постраждали щонайменше 10 активістів. Про це на Майдані Незалежності заявив лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок, передає РБК-Україна.

За його словами, активісти в сутичках з силовиками зазнали різних травм, зокрема, у них розбиті голови, синці та забої. Проте, як зазначив Тягнибок, барикади знесено тимчасово. Однак він не уточнив, чи будуть активісти і коли відновлювати барикади та блок-пости в урядовому кварталі.

4.23. У міліції запевняють: грубих порушень громадського порядку не зафіксовано, а заходи проводяться строго за рішенням Окружного адміністративного суду столиці. Про це повідомив начальник управління масових і спортивних заходів Департаменту громадської безпеки МВС України Олег Матвєйцов, передає прес-служба відомства.

За його словами, сьогодні винесено судове рішення щодо розблокування проїжджих частин у центральній частині Києва. "Під час зачитування судовими виконавцями рішення суду працівники міліції в присутності представників комунальних служб забезпечували охорону громадського порядку", - зазначив Олег Матвєйцов та підкреслив, що учасники Євромайдану вже звільнили частину вулиці Грушевського поблизу Європейської площі, а також на розі Лютеранської та Круглоуніверситетської.

Представник МВС також додав, що в даний час судові виконавці зачитують рішення суду в інших заблокованих мітингувальниками частинах центру столиці.

2.10. У РНБО сказали, що штурму Майдану не буде. Про це повідомив заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович у відповідь на запитання, чи не означає така велика кількість спецназу міліції на вулицях Києва підготовку до штурму будівель і барикад, передають "Вести".

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Янукович хоче скликати Раду національної безпеки та оборони України та оголосити надзвичайний стан в Україні.

Учасники акції протесту 4 грудня заявили, що почнуть цілодобове пікетування Адміністрації президента, якщо президент протягом двох днів не виконає вимог опозиції: відставка Кабміну, звільнення політв’язнів, дострокові президентські та парламентські вибори.

8 грудня, на "марш мільйонів", за оцінками опозиції, вийшло понад мільйон українців, незадоволених діями влади. Ключовою вимогою цього мітингу була зміна влади і "перезавантаження" країни.

Опозиція закликала мітингувальників "розширити Майдан" і пікетувати весь урядовий квартал. Колони людей вирушили до Адміністрації президента, Кабміну, Верховної Ради, МВС, Генпрокуратури і встановили там намети попри те, що всі підступи і під'їзди до адміністративних будівель закрили автобусами і живим ланцюгом бійці спецпідрозділу "Беркут".

Головне слідче управління Служби безпеки України почало кримінальне провадження "за фактом дій, спрямованих на захоплення державної влади".

9 грудня влада, використовуючи війська, міліцію і "Беркут" заблокувала Майдан Незалежності в Києві. Вулиці розчистили від барикад. Були знищені блокпост і наметове містечко мітингувальників на розі вулиць Лютеранської та Банкової.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1190 | Додав: adminA | Теги: #Євромайдан
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ