Ср, 2024-05-01, 23:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 7 » "Батьківщина" готує свої зміни до Конституції України
16:51
"Батьківщина" готує свої зміни до Конституції України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що найближчими днями її команда запропонує країні зміни до Конституції України.

"Ми готові будемо найближчим часом запропонувати країні змістовні зміни до Конституції, які дадуть змогу побачити іншу країну, спроектувати її так, як необхідно сьогодні народу", - сказала вона на брифінгу в четвер, повідомляє "Iнтерфакс-Україна".

Тимошенко зазначила, що її команда готова буде надати "не ідеї, а чіткий законопроект".

Лідерка "Батьківщини" також наголосила, що якщо влада не може сформулювати й надати Україні чіткий план дій, то це має зробити опозиція.

"Якщо вони не можуть пояснити, яку країну вони будують, і ніхто не розібрався в цьому, прослухавши послання, необхідно, щоб опозиція разом із громадськістю, разом з інтелектуальними колами врешті змогла зробити такий проект у країні, правильний план, який може стати для суспільства об'єднавчим і зрозумілим", - заявила Тимошенко.

Нагадаємо, що після рішения Конституційного суду від 30 вересня 2010 року в Україні відновлено дію Конституції зразка 1996 року. Згідно з Конституцією 1996 року.

21 лютого, президент Віктор Янукович підписав указ про підтримку ініціативи президента України у 1991-1994 роках Кравчука щодо створення Конституційної асамблеї задля підготовки змін до Конституції України. Зокрема Янукович створив науково-експертну групу з підготовки Конституційної асамблеї. Група, відповідно до указу, має взяти до відома запропоновану Кравчуком концепцію реформування Конституції України.

У свою чергу, Кравчук висловив думку, що нову редакцію Конституції України, розроблену Конституційною асамблеєю, може розглянути вже новий склад Верховної Ради після виборів в 2012 році. "Я наберуся сміливості сказати, думаю, що розглядати цей проект (нової редакції Конституції) вже буде нова Верховна Рада. Подивимося, але швидше за все, та Верховна Рада, яку буде обрано в 2012 році", - сказав він.

Крім того, екс-президент вважає, що конституційна реформа сприятиме реалізації всіх інших започаткованих в державі реформ. Кравчук також відзначив, що чинний глава держави Янукович є першим українським лідером, який наважився проводити реформи.

Водночас у Януковича наголосили, що Конституційна асамблея розробить нову редакцію Основного закону. "Цей проект широко обговорюватиметься в суспільстві, і після цього у статусі президентського законопроекту буде подано до Верховної Ради", - повідомила прес-служба президента. На думку президента, робота над удосконаленням Конституції має об'єднати суспільство.

У свою чергу лідер "Батьківщини" Тимошенко називає аферою ініціативу президента щодо внесення нових змін до Конституції. Так вона прокоментувала створення з ініціативи президента Конституційної асамблеї.

"Янукович починає аферу з новими змінами до Конституції. Диктатору не вистачає диктатури. Скоро він вноситиме правки до10 заповідей. Патологія", - написала Тимошенко у своєму Twitter.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 944 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ