Пт, 2024-04-19, 14:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 19 » Бєларусь відповіла на санкції США заморозивши спільні ядерні проекти
15:16
Бєларусь відповіла на санкції США заморозивши спільні ядерні проекти
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Бєларусь вважає рішення уряду США про введення санкцій відносно Бєларусі неправомірним кроком і у відповідь заморожує спільні проекти з обміну високозбагаченого ядерного палива, заявляє МЗС Бєларусі.

"Введення нових американських економічних санкцій йде врозріз з духом взаємодії та співпраці. В цих умовах бєларуською стороною прийнято рішення про заморожування опрацьовуваних спільно з США проектів з обміну високозбагаченого ядерного палива, в рамках ініціативи щодо зниження глобальної загрози міністерства енергетики США, а також зі створення програми МБА при Бєларуському державному університеті ", - заявив агентству "Інтерфакс" прес-секретар - начальник управління інформації МЗС Бєларусі Андрій Савіних.

"Бєларусь як і раніше буде забезпечувати фізичну безпеку ядерного палива, в повній відповідності з міжнародними зобов'язаннями в сфері нерозповсюдження. Ми також не виключаємо прийняття інших відповідних заходів", - додав прес-секретар.

"Припинення Сполученими Штатами застосування заходів економічного примусу щодо Бєларусі та відновлення нормального клімату у стосунках дадуть можливість відновлення співпраці щодо цих проектів", - сказав Савіних.

Він зазначив, що республіка вважає "рішення уряду США про введення економічних обмежувальних заходів щодо Бєларусі необґрунтованим і неправомірним кроком".

"Це - політично мотивовані рішення, які суперечать міжнародним зобов'язанням США", - підкреслив він.

Савіних звернув увагу, що дії США є грубим порушенням Будапештського Меморандуму 1994 року, згідно з яким Сполучені Штати зобов'язалися не застосовувати щодо Бєларусі заходи економічного примусу.

"США порушили і положення Гельсінкського заключного акта, який покладає на всі держави зобов'язання" при всіх обставинах утримуватися від будь-якого акту економічного примусу, спрямованого на підпорядкування своїм власним інтересам здійснення іншою державою-учасником прав, властивих її суверенітету ", - сказав Савіних.

Представник МЗС Бєларусі додав також, що дії США суперечать і резолюції Генасамблеї ООН 62/183, згідно якої "жодна держава не може ні застосовувати, ні заохочувати застосування односторонніх економічних, політичних заходів або заходів будь-якого іншого характеру з метою домогтися підпорядкування собі іншої держави в здійсненні ним своїх суверенних прав ".

Нагадаємо, 12 серпня США запровадили нові санкції проти бєларуських підприємств. Ці санкції є відповіддю на утримання у в'язницях політв'язнів, переслідування політичних активістів, журналістів та представників громадянського суспільства




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 876 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ