Сб, 2024-04-20, 01:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Січень » 5 » Bellingcat - армія РФ завдала не менше 149 артилерійських ударів по Україні влітку 2014 року
12:11
Bellingcat - армія РФ завдала не менше 149 артилерійських ударів по Україні влітку 2014 року
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Армія РФ завдала не менше 149 артилерійських ударів по Україні влітку 2014 року, - Bellingcat

Упродовж літа 2014 року російська артилерія щонайменше 149 разів обстріляла українську територію.

Про це йдеться в доповіді журналістів-розслідувачів Bellingcat.

Зокрема, як повідомляється у звіті, влітку 2014 року Україна і США відкрито заявляли про участь у конфлікті російської армії. Згодом було опубліковано кілька доповідей, які підтвердили ці заяви, які довели факти присутності і загибелі російських військовослужбовців на сході України, а також наявність на території України російської військової техніки.

"У цьому звіті є докладне вивчення досі недостатньо розглянутого аспекту військового втручання Росії в цей конфлікт: артилерійських ударів по території України влітку 2014 року. У більш ранніх доповідях доведено кілька випадків таких атак, проте в них не було продемонстровано масштаб цих атак. У цьому звіті зроблено спробу повністю задокументувати російські артилерійські удари по

території України влітку 2014 року за допомогою відкритих джерел", - йдеться в доповіді.

Зокрема, в доповіді зазначено, що артилерійські частини Збройних сил РФ завдали щонайменше 149 окремих артилерійських ударів по Україні влітку 2014 року. Крім того, вдалося встановити ще 130 ймовірних артилерійських позицій.

Крім того, 408 зон ураження від артвогню на території України в межах дальності російських артилерійських систем характеризуються траєкторією снарядів, що перетинає українсько-російський кордон. 127 із них перебувають у межах 3 кілометрів від кордону.

"Судячи із загальної кількості воронок, влітку 2014 року російські військові випустили тисячі артилерійських снарядів по цілях на території України. Недолік наявних у відкритому доступі супутникових знімків і жорсткі критерії класифікації, що використовуються у звіті, означають, що ці цифри є нижньою межею оцінки справжньої кількості атак. Цілком ймовірно, що атак було набагато більше, ніж 149. Про це свідчить і наявність ще 130 ймовірних артилерійських позицій", - сказано в доповіді.

Також журналісти-розслідувачі зазначають, що артилерійські удари російських Збройних сил із території Росії почалися в липні 2014 року. Їхня частота і масштаб зросли в серпні і вересні 2014 року.

"Сліди артилерійських ударів через кордон можна знайти на всій прикордонній території зони конфлікту в Донецькій і Луганській областях. Висока частота, широка поширеність і великий масштаб артилерійських ударів, розглянутих у цьому звіті, не дозволяють вважати їх випадковостями або діями без наказу. Отже, ці атаки можна вважати винятково актом військових дій Російської Федерації проти України", - зазначається в доповіді.

Нагадаємо, раніше Bellingcat оприлюднив матеріал про те, що російські безпілотники в 2015-му наводили артилерію сепаратистів на Донбасі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 447 | Додав: adminA | Теги: армія РФ, літо 2014 р, Україна, Bellingcat, 149 артилерійських ударів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ