Ср, 2024-04-24, 03:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 13 » Бердимухамедов, президент Туркменістану, набрав на виборах майже 100% голосів
15:53
Бердимухамедов, президент Туркменістану, набрав на виборах майже 100% голосів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Гурбангули Бердимухамедов, чинний президент Туркменістану, за попередніми даними, перемагає на виборах глави республіки з 97,14% голосів, повідомляє туркменська ЦВК.

Крім Бердимухамедова, на пост президента претендували ще сім кандидатів, п'ятеро з яких були висунуті громадськими організаціями та об'єднаннями, а ще двоє - ініціативними групами громадян, передає РИА "Новости".

Всього в голосуванні взяло участь 96,7% виборців. Відповідно до чинного законодавства Туркменістану, вибори вважаються такими, що відбулися, при явці більше 50% зареєстрованих виборців.

За даними попередніх опитувань, Бердимухамедов був фаворитом президентської гонки, і його перемога сумнівів ні в кого не викликає. Обраним президентом Туркменістану вважається кандидат, який набрав більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

Відповідно до закону "Про вибори президента Туркменістану", президентом може стати громадянин цієї країни віком від 40 до 70 років, що народився в Туркменістані. Він повинен володіти державною мовою, протягом 15 років до виборів постійно проживати в Туркменістані і працювати в держструктурах, громадських організаціях або в галузях народного господарства. Термін повноважень президента - п'ять років.

Як заявив Сергій Лебедєв, глава виконкому СНД, який очолює місію спостерігачів від СНД, президентські вибори в Туркменістані пройшли відповідно до загальновизнаних демократичних норм.

Оглядачі називали Бердимухамедова "кандидатом, чия перемога не викликає сумнівів". Усі суперники Бердимухамедова були держслужбовцями, які в ході передвиборних зустрічей і зборів кандидати в президенти виступали на його підтримку.

Нагадаємо, що це другі вибори президента Туркменістану, які влада цієї країни позиціонує як альтернативні. Перші такі вибори відбулося 11 лютого 2007 року після смерті першого президента Сапармурата Ніязова, який двічі перемагав на безальтернативних президентських виборах, а потім став довічним президентом країни і, враховуючи перебування при владі за радянських часів, правив країною 21 рік.

На виборах 2007 року перемогу на президентських виборах також здобув Бердимухамедов. Крім нього, у виборах брали участь ще п'ятеро кандидатів.

У грудні 2006 року після смерті Ніязова рішенням державної ради безпеки і кабінету міністрів Бердимухамедов був призначений тимчасово виконуючим обов'язки президента Туркменістану і верховного головнокомандуючого збройними силами. На момент смерті Сапармурата Ніязова нинішній президент займав пост заступника голови кабінету міністрів.

Зазначимо, що період проведення нинішніх реформ в Туркменії під керівництвом президента Бердимухамедова називають новим відродженням. Так, в країну повернулися наукові звання, Академія наук, десятирічка в середній школі, п'яти - і шестирічка у вузах, пенсії і допомога.

Кілька років тому в Туркменістані пройшли перші вибори до парламенту за участю міжнародних спостерігачів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: набрав на виборах майже 100% голосі, президент Туркменістану
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ