Сб, 2024-04-20, 16:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 23 » "Беркут" оголосив війну Автомайдану і підтягує важку спецтехніку. ВІДЕО
10:48
"Беркут" оголосив війну Автомайдану і підтягує важку спецтехніку. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

06.45. Під ранок ситуація в протистоянні між мітингувальниками і співробітниками міліції на вулиці Грушевського залишається стабільною. В епіцентрі подій перебуває кілька сотень мітингувальників. Вони не вчиняють активних дій, лише деякі з протестувальників кидають каміння, "Беркут" зрідка відповідає світло-шумовими гранатами, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Основна маса присутніх гріється біля розведених у бочках і на землі багать. Частина мітингарів стукає по бочках, створюючи шум. Періодично медики відводять до медпункту активістів, потерпілих від вибуху гранат.

І досі між двома сторонами конфлікту горять автомобільні покришки, силовики, спільно зі співробітниками ДСНС, направляють на них брандспойти. На місці протистояння стоїть густий дим.

Активісти, з-поміж них жінки, зміцнюють новозведені барикади, через них функціонує невеликий прохід.

05.50. На вул. Грушевського після спроби "беркутівців" розібрати барикади настало невелике затишшя. Разом з тим, силовики зміцнили свої тили і стягнули в урядовий квартал важку спецтехніку, повідомляє 5 канал.

Після спроби штурму барикад на вул. Грушевського інтенсивність протистояння трохи знизилася. Активісти провели розвідку і кажуть, що "беркутівці" відступили на 50 метрів від лінії барикад.

Разом з тим, спецназівці зміцнили свої тили. Вони стягнули в урядовий квартал додаткову важку спецтехніку.

05.44. У Святошинському райвідділку МВС утримують близько 10 активістів, один з них наразі – у тяжкому стані. Про це йдеться у повідомленні спільноти Євромайдан SOS.

"Підтвердили, що в райвідділку перебувають такі особи: Галицький, Селін, Костур", - зазначено у повідомленні. При цьому не було відомо, в якому стані затримані та чи знають родичі про їхнє затримання.

Пізніше у спільноті повідомили: "Селін А.Н. вже вдома. Не били, 4 годили "шили" організацію масових заворушень. Потім, мабуть, втомилися і перекваліфікували у свідки". Разом з ним затримали близько 10 осіб, багатьох побили, один – у тяжкому стані, біля РВВС чергує "швидка".

05.16. На вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" все ще протистоять силовикам близько 1 тис. активістів. Пожежні ДержНС продовжують поливати з брандспойта палаючі шини, а також активістів, які стоять неподалік охопленої вогнем барикади, пише РБК-Україна.

04.18. Працівники "Беркута" затримали активістів Автомайдану, які патрулювали 17-ту лікарню. Як повідомила Олександра Матвійчук з Центру громадянських свобод, кількість затриманих невідома. Машини всі потрощили, пише "Українська правда".

За словами хлопця, якому вдалося втекти, він чув, як "беркутівці" погрожували затриманим, що зараз будуть їх возити по місту та бити.

Судячи з листування учасників Автомайдану в соцмережах, їх підставили: запустили інформацію про потребу в допомозі в інтернет, щоб зібрати в одному місці, а потім напали.

Зокрема, Євромайдан повідомляє, що силовики кинули вибухівку всередину жовтий буса. Де власник автівки, невідомо.

Побиті машини знаходять з особистими речами власників. В одній із потрощених машин на Інститутській - гаманець з кредитною карткою на ім'я Юлії Волкової. У машині Волкової також був відеореєстратор, на якому видно, що силовики оточили автівки і змушували водіїв відчиняти двері.

За інформацією депутата Лесі Оробець, "беркутівці" викрали ще 4 людей - водіїв Автомайдану. "Єдиного очевидця - п'ятого водія, побитого - я завезла на Майдан в медпункт. Ледве встигли, поки не набігла ще зграя "беркутівців". З його слів, "беркутівці" витягли і били всіх, травили газом, а в машини кинули гранати", - написала вона у Facebook.

22 січня зранку "Беркут" атакував мітингувальників на вулиці Грушевського. Силовики стали розбирати барикаду і затримувати людей. Дійшло до жертв.

Так, за словами координатора медичної служби Штабу національного спротиву Олега Мусія, в сутичках на Грушевського у Києві, що тривають з 19 січня, загинули вже 5 осіб.

Пізніше з'явилася інформація про те, що в Бориспільському районі, куди раніше викрадачі вивезли громадського активіста Ігоря Луценка, виявлено два трупи зі слідами тортур.

У міліції повідомили, що станом на вечір середи, 22 січня, 75 людей затримано за підозрою у масових заворушеннях на вул. Грушевського.

Захід засудив кровопролиття в Україні і закликав сторони до мирного діалогу.

У зв'язку із загостренням ситуації відбулася зустріч президента України Віктора Януковича та членів робочої групи з урегулювання політичної кризи з лідерами опозиційних парламентських фракцій, яка тривала понад три години, але конкретних результатів не дала.

Пізніше на установчих зборах Народної Ради України затвердили Декларацію про проголошення Народної ради України і закликали громадян об'єднуватися в загони Народної самооборони.

Довідка

16 січня більшість від Партії регіонів у Верховній Раді проголосувала за скандальні закони шляхом підняття рук. 17 січня президент України Віктор Янукович підписав ці закони, а також звільнив главу своєї адміністрації Сергія Льовочкіна. Ухвалені документи жорстко обмежують проведення мітингів, використання мережі Інтернет, мобільного зв'язку, роботу ЗМІ, передбачають кримінальну відповідальність за наклеп, запроваджують поняття "іноземний агент" тощо.

У неділю, 19 січня, у Києві на Майдані Незалежності відбулося Народне віче, де представники опозиції оголосили програму дій. Під час виступу лідер партії "УДАР" Віталій Кличко закликав провести дострокові вибори президента.

Після віча близько 30 тисяч мітингувальників вирушили до міліцейського блок-посту біля в'їзду до Урядового кварталу, що на вулиці Грушевського поруч зі стадіоном ім. Валерія Лобановського. Частина радикально налаштованих активістів почала штурм, застосовуючи палиці, фаєри, вибухові пакети, димові шашки "цитрус". У відповідь "Беркут" застосував шумові гранати і гумові кулі. Люди, що атакували, підпалили два міліцейських автобуси, щоб зробити проїзд вулицею Грушевського вільним. У відповідь міліція застосувала водомети. Слід зазначити, що температура у той момент була нижче нуля.

З обох сторін сотні людей отримали поранення.

Лідери опозиції Арсеній Яценюк, Юрій Луценко і частина Автомайдану (Сергій Поярков, Андрій Теліженко і Дмитро Булатов) заявили про непричетність до провокації і закликали зберігати розсудливість.

З таким закликом до радикально налаштованих мітингувальників на Грушевського звернувся Кличко. У результаті його змусили замовкнути вогнегасником.

Янукович заявив про готовність почати переговори з представниками опозиції для врегулювання ситуації, що склалася.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка називає події в центрі Києва злочином проти держави і загрозою національній безпеці, а також закликає лідерів опозиції відкликати своїх прибічників з вулиці Грушевського.

20 січня Майдан сформував склад групи для консультацій з владою і висунув 5 вимог до Януковича.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1271 | Додав: adminA | Теги: Беркут, війну Автомайдану, важку спецтехніку. ВІДЕО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ