Пт, 2024-04-26, 15:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 19 » "Беркут" оперативно розігнав мітинг на Майдані
09:12
"Беркут" оперативно розігнав мітинг на Майдані
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

4 автобуси "Беркуту" прибули о 23:30, і одразу оточили мітингувальників. Люди стали в коло, співали гімн України, і кричали "Зрадники у погонах", "Слава Україні, смерть ворогам", "Зека геть". "Беркут" по одному висмикував людей, і виносив за руки і ноги. Одному з учасників мітингу стало зле, передає УНІАН.

"Беркут" також відібрав раніше встановлені два намети. Людей саджали в автобуси, на яких вони приїхали до Києва. Хтось з націоналістів кинув димову шашку. Начальник "Беркуту" Володимир Александров наказав відтісняти людей далі до метро "Хрещатик".

Під час тисняви дісталося камері 5 каналу. Перед цим представник київського управління благоустрою з 23:15 намагався вручити учасникам мітингу на Майдані повідомлення про незаконність встановлення наметів.

Однак люди відмовились приймати повідомлення, заявивши, що не знають, хто власник наметів. Вони також не погодились, що намети — це тимчасова архітектурна форма, як сказано у приписі.

"Це спортивні намети, які нічим не кріпляться. Тому люди розглядають їх як просто майно громадян, і не погоджуються згортати", - розповів він.

18 липня повідомлялося, що представники Міністерства внутрішніх справ відкрили громадську приймальню на Майдані Незалежності в Києві, де проходив мітинг проти свавілля міліції. Це імпровізована приймальня для громадян була організована під парасолькою з рекламою соку.

Нагадаємо, серед вимог активістів - відставка глави МВС Віталія Захарченка та люстрації правоохоронних органів через події у Врадіївці.

У свою чергу Захарченко заявляє, що вимоги про його відставку цікавлять тільки політичні сили.

"Спільна справа": учасників "врадіївської ходи" відпустили

Учасників "врадіївської ходи", яких затримали на Майдані Незалежності, вже відпустили із Шевченківського райвідділу. Про це повідомив координатор громадянського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк.

"Майже всіх затриманих – відпустили. Ще не можемо знайти активіста "Спільної справи" Олександра Мандича, який йшов з Полтавщини "Врадіївською ходою".

Його спочатку привезли в Шевченківський райвідділ, а потім чомусь відвезли в Печерський райвідділ. Ми ще тут будемо стояти, щоб діждатись Олександра Мандича. 19 липня о 9 ранку відбудеться суд над затриманими активістами. Олександру Мандичу інкримінують непокору міліції, решту затриманим – дрібне хуліганство", - повідомив Данилюк.

Довідка

У Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове, побили і згвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, множинні удари і гематоми. Жінці вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і згвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист.

Поліщук і таксист затримані, у Дрижак, за даними правоохоронців, є алібі - він нібито в момент злочину чергував у райвідділі.

Перебування другого міліціонера на волі і викликало протести з боку місцевих жителів, які вимагали його негайного арешту. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Дрижак був переведений зі статусу свідка в статус підозрюваного у кримінальному провадженні і був заарештований.

Захарченко вважає, що основною причиною резонансних подій у селищі Врадіївка (Миколаївська обл.) після зґвалтування та побиття місцевої жительки стала безвідповідальність окремих керівників місцевої міліції.

4 липня президент України Віктор Янукович закликав показово покарати винних у "врадіївському злочині".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 923 | Додав: admin | Теги: Беркут, мітинг на майдані, розігнав
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ